Ухвала
від 18.01.2024 по справі 491/833/23
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 491/833/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

18 січня 2024 року Ананьївський районний суд Одеської області

в складі: головуючої судді - Надєр Л.М.,

за участю секретаря судового засідання Рачкової І.В.,

за участю сторін у справі:

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача Колойденко М.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Ананьїв Одеської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи «Ананьївський ліцей №2» Ананьївської міської ради, третя особа: Ананьївська міська рада, про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

ВСТАНОВИВ:

На розгляді в Ананьївському районному суді Одеської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи «Ананьївський ліцей №2» Ананьївської міської ради, третя особа: Ананьївська міська рада, про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Ухвалою від 07 серпня 2023 року було відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження та призначено проведення підготовчого судового засідання.

В підготовчому судовому засіданні 18 січня 2024 року позивач та її представник підтримали позовні вимоги та просили позовною заяву задовольнити в повному обсязі.

Представник відповідача в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги не визнав, вважає, що відсутні підстави для їх задоволення.

Представник третьої особи в підготовче судове засідання не з`явився, однак в матеріалах справи міститься клопотання Ананьївського міського голови, в якому він просить розгляд справи здійснити без участі третьої особи Ананьївської міської ради. Розгляд справи залишає на розсуд суду та просить прийняти рішення відповідно до вимог чинного законодавства (а.с.41-42).

Частиною 2 статті 223 ЦПК України визначено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання; 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; 3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження; 5) якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Враховуючи відсутність обставин передбачених ч.2 ст.223 ЦПК України, заслухавши позивача, її представника та представника відповідача, взявши до уваги клопотання представника третьої особи, суд приходить до висновку щодо відсутності підстав для відкладення підготовчого судового засідання, передбачених ч.2 ст.198 ЦПК України.

Приписами ст.189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В ході підготовчого судового засідання визначено предмет спору та характер спірних правовідносин.

Вирішено питання про склад осіб, які братимуть участь у справі.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі не встановлено.

З викладеного вбачається, що проведено всі підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.178, 189, 193, 200, 223, 247, 259, 260, 261 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи «Ананьївський ліцей №2» Ананьївської міської ради, третя особа: Ананьївська міська рада, про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - закрити.

Призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи «Ананьївський ліцей №2» Ананьївської міської ради, третя особа: Ананьївська міська рада, про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 13 годину 30 хвилин 27 лютого 2024 року в залі судових засідань Ананьївського районного суду Одеської області, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Л. М. Надєр

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116370556
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них у зв’язку з іншими підставами звільнення за ініціативою роботодавця

Судовий реєстр по справі —491/833/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні