Ухвала
від 16.01.2024 по справі 757/52397/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/52397/23-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2024 року Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Ільєвої Т.Г.,

при секретарі Ємець Д.О.,

розглянувши в судовому засіданні заяву представника позивача - адвоката Українцевої Катерини Леонідівни про розгляд в порядку загального позовного провадження цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «»Компанія з управління та житлової експлуатації «НОВОСЕРВІС» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

15.11.2023 до Печерського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява, яка передана судді Ільєвій Т.Г., для вирішення питання про відкриття провадження 16.11.2023.

Ухвалою судді від 16.11.2023 у справі відкрито провадження та призначено справу до розгляду по суті у порядку спрощеного провадження, з повідомленням сторін, на підставі статті 274 ЦПК України.

18.12.2023 представника позивача - адвоката Українцевої Катерини Леонідівни надійшла заява із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного провадження, мотивуючи тим, що одним і способів захисту відповідача обрано подання зустрічного позову у даній справі та необхідність залучення третіх осіб, які не заявляють самостійним вимог, витребування додаткових доказів, а також, що ця справа має суттєве та принципове значення для відповідача з огляду на обставини, які можуть в цілому свідчити про незаконність виставлення рахунків на оплату послуг позивача та набуття позивачем грошових коштів без достатніх правових підстав, на думку відповідача справа має слухатися в загальному позовному провадженні з викликом сторін.

Представник позивача подала до суду заяву про проведення судового засідання без фіксації технічними засобами, щодо розгляду справи за правилами загального позовного провадження поклався на розсуд суду.

За приписами частини 4 статті 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Відповідно до ч.2 ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.п.4 ч.2ст. 277ЦПК України).

Відповідно до п.2 ч. 4 ст. 277 ЦПК України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Відповідно до ч. 6 ст. 277 ЦПК України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Таким чином, враховуючи складність обставин справи, намір відповідача подати зустрічний позов, необхідність подання клопотань про витребовування доказів, обсяг та характер доказів у справі, суттєве значення справи для відповідача, що свідчить про обґрунтованість заяви представника відповідача та як наслідок приходжу до висновку здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження в розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1-19, 23, 33, 34, 43, 49, 58, 60, 62, 64, 174, 277 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача - адвоката Українцевої Катерини Леонідівни про розгляд справи в порядку загального позовного провадження - задовольнити.

Розгляд справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «»Компанія з управління та житлової експлуатації «НОВОСЕРВІС» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - проводити за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання на 26 лютого 2014 року о 10 год. 30 хв. у приміщенні Печерського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, буд. 15, каб. 209, під головуванням судді Ільєвої Т.Г.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є правом учасників справи. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала не підлягає оскарженню.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud2606.

Повний текст судового рішення буде виготовлено 16.01.2024

Суддя Тетяна ІЛЬЄВА

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116374610
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про стягнення плати за користування житлом

Судовий реєстр по справі —757/52397/23-ц

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні