Ухвала
від 18.01.2024 по справі 128/166/24
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/166/24

УХВАЛА

Іменем України

18 січня 2024 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області у складі головуючого судді Фанда О.А., розглянувши заяву представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про забезпечення доказів до подання позовної заяви, -

В С Т А Н О В И В:

16 січня 2024 року представник ОСОБА_1 ОСОБА_2 звернулася до суду з заявою про забезпечення доказів до подання позовної заяви.

Перевіривши матеріали заяви, суд приходить до висновку, що заяву слід передати на розгляд іншому суду, з наступних підстав.

Згідно з ч. 4 ст. 116 ЦПК України забезпечення доказів до подання позовної заяви здійснюється судом першої інстанції за місцезнаходженням засобу доказування або за місцем, де повинна бути вчинена відповідна процесуальна дія. Забезпечення доказів після подання позовної заяви здійснюється судом, який розглядає справу.

Відповідно до заяви місце знаходження, де повинна бути вчинена відповідна процесуальна дія, а саме: ПСП «Агрофірма Нападівська» значиться за адресою: АДРЕСА_1 , що знаходиться за межами територіальної підсудності Вінницького районного суду Вінницької області.

Постановою Верховної Ради України №3650 від 17.07.2020 «Про утворення і ліквідацію районів» у Вінницькій області утворено Вінницький район (з адміністративним центром у місті Вінниця) у складі територій Агрономічної сільської, Вінницької міської, Вороновицької селищної, Гніванської міської, Іллінецької міської, Липовецької міської, Літинської селищної, Лука-Мелешківської сільської, Немирівської міської, Оратівської селищної, Погребищенської міської, Стрижавської селищної, Сутисківської селищної, Тиврівської селищної, Турбівської селищної, Якушинецької сільської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Цією ж постановою Верховної Ради України було ліквідовано у Вінницькій області: Барський, Бершадський, Вінницький, Гайсинський, Жмеринський, Іллінецький, Калинівський, Козятинський, Крижопільський, Липовецький, Літинський, Могилів-Подільський, Мурованокуриловецький, Немирівський, Оратівський, Піщанський, Погребищенський, Теплицький, Тиврівський, Томашпільський, Тростянецький, Тульчинський, Хмільницький, Чернівецький, Чечельницький, Шаргородський, Ямпільський райони.

Село Нападівка Вінницького району Вінницької області входить до Липовецької територіальної громади (Липовецького) Вінницького району Вінницької області.

Разом із тим, відповідно до п. 3-1 Розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" від 17 липня 2020 року№807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року№ 64/2022"Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року№ 2102-IX".

Таким чином, враховуючи те, що на даний час зміни системи судоустрою та приведення її у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою шляхом утворення, реорганізації чи ліквідації судів не завершено, Вінницький районний суд Вінницької області продовжує здійснювати розгляд справ в межах раніше утвореного району та раніше визначеного адміністративно-територіального устрою.

Територіальна юрисдикція Вінницького районного суду Вінницької області не поширюється на с. Нападівка Вінницького (Липовецького) району Вінницької області.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Оскільки у встановленому законом порядку місцем знаходження, де повинна бути вчинена відповідна процесуальна дія, є території Липовецької територіальної громади Липовецького району Вінницької області, тобто за межами територіальної юрисдикції (підсудності) Вінницького районного суду Вінницької області, тому вищевказана заява підлягає передачі на розгляд до Липовецького районного суду Вінницької області, що розташований за адресою: вул. Шевченка, 1, м. Липовець, Вінницької області, 22500.

Керуючись ст. ст. 30-32, 116, 187, 261, 354 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Заяву представника ОСОБА_1 адвоката Самчук Марини Валеріївни про забезпечення доказів до подання позовної заяви передати за підсудністю на розгляд до Липовецького районного суду Вінницької області, що розташований за адресою: вул. Шевченка, 1, м. Липовець, Вінницької області, 22500.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Вінницького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя - О.А. Фанда

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116377555
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення доказів до подання позовної заяви

Судовий реєстр по справі —128/166/24

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні