Ухвала
від 17.01.2024 по справі 197/1406/23
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 197/1406/23

Номер провадження 2-о/213/36/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

17 січня 2024 року м. Кривий Ріг

Суддя Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Попов В.В. при прийнятті заяви Комунального закладу «Стародобровільський психоневрологічний інтернат» Дніпропетровської обласної ради» (адреса: Дніпропетровська область, Криворізький район, село Стародобровільське, вул. Степова, 2-В), заінтересовані особи Інгулецький відділ у місті Кривому Розі Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області (адреса: м. Кривий Ріг, вул. Салтиківська, 9-Б), Департамент соціального захисту населення Дніпропетровської обласної державної адміністрації (адреса: м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, буд. 26), ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (остання відома адреса проживання: Республіка Казахстан, інші відомості відсутні), про визнання особи безвісно відсутньою, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду із заявою та просить визнати безвісно відсутнім ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заява обгрунтована тим, що ОСОБА_3 04 січня 2005 року був зарахований до інтернату на постійне проживання, поставлений на державне утримання. 03 грудня 2009 року він самовільно, без попередження медичного персоналу, покинув заклад, і до теперішнього часу не повернувся. Вжитими адміністрацією інтернату заходами встановити його місце знаходження не вдалося, в розшуку він не перебуває, серед померлих не числиться.

Заява надійшла на підставі Розпорядження № 342 від 06 грудня 2023 року в.о. голови Широківського районного суду Дніпропетровської області, у зв`язку із закінченням повноважень присяжних і не затвердженням нового списку присяжних, через що неможливо утворити склад суду.

Заява після усунення недоліків відповідає вимогам статті 306 ЦПК України, підстави для її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Заява містить клопотання про витребування доказів щодо притягнення ОСОБА_4 до кримінальної відповідальності, яке суд вважає за доцільне задовольнити.

Водночас, після ознайомлення з наданими заявником матеріалами для з`ясування обставин справи у суду виникла необхідність у витребуванні доказів стосовно особи, у відношенні якої надійшла заява, зокрема чи знаходиться ця особа на обліку у медичних закладах, чи реєструвалась в період з 2009 року смерть останнього, чи працює ця особа та чи отримує доходи, чи перетинала державний кордон тощо.

Заява розглядається в порядку окремого провадження.

Відповідно до ч.2 ст.294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Тому суд вважає, що необхідно витребувати зазначені відомості ухвалою суду.

Керуючись ст. ст. 4, 5, 294 ч.4, 305-307 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти заявудо розглядута відкритипровадження у справі.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 15 лютого 2024 року о 12:45 годині.

У судове засідання викликати учасників справи.

Надіслати заявнику копію ухвали про відкриття провадження у справі, заінтересованим особам - копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів.

Витребувати:

- у Комунального підприємства «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради» інформацію про те, чи перебуває на диспансерному обліку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народженець м. Дніпропетровська, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , будинок-інтернат, і, якщо так, то з якого часу і коли останній раз звертався до медичного закладу;

-із Криворізькоговідділу державноїреєстрації актівцивільного стануу Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) інформацію про те, чи реєструвалась за період з 03 грудня 2009 року по цей час смерть ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , будинок-інтернат;

- із Криворізького районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області інформацію про те, чи були внесені до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення у відношенні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про притягнення його до кримінальної та/або адміністративної відповідальності за період з 03 грудня 2009 року по цей час;

- в УІАЗ ГУНП в Дніпропетровській області інформацію стосовно того, чи притягався ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до кримінальної відповідальності в період з 03.12.2009 року по цей час;

-з УправлінняПенсійного фондуУкраїни уДніпропетровській областіінформацію проте,чи надходиливід імені ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,(ідентифікаційнийномер НОМЕР_1 ) до Пенсійногофонду Українисуми соціальноговнеску віддоходів останньогов періодз 03грудня 2009 року по теперішній час, а також чи отримує ОСОБА_3 пенсію. Якщо так, то коли в останній раз була отримана пенсія цією особою;

-із Головногоуправління Державноїподаткової службиУкраїни уДніпропетровській областіінформацію проте,чи отримував ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,(ідентифікаційнийномер НОМЕР_2 ) доходи в періодз 03грудня 2009 року по теперішній час, та джерело доходів.

-з Державноїприкордонної службиУкраїни інформаціюпро те,чи перетинав ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,в періодз 03грудня 2009року потеперішній часдержавний кордонУкраїни,та лініюзіткнення врайоні проведенняантитерористичної операціїна територіїДонецької таЛуганської областей,а такожчи виїздив ОСОБА_3 у вказанийперіод дотериторії тимчасовоокупованої АвтономноїРеспубліки Кримта тимчасовоокупованих областейУкраїни.

Копію ухвали направити до зазначених установ для виконання в межах компетенції.

Встановити строк подання доказів до 15 лютого 2024 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою:

https://court.gov.ua/sud0416/.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя В.В. Попов

Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116383242
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи безвісно відсутньою

Судовий реєстр по справі —197/1406/23

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні