Ухвала
від 18.01.2024 по справі 532/122/24
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/122/24

2-о/532/28/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 січня 2024 р. м. Кобеляки

Суддя Кобеляцького районного суду Полтавської області Назарьова Л. В, розглянувши заяву Кобеляцького психоневрологічного будинку - інтернату про звільнення від повноважень опікуна та призначення опікуна

Встановив:

17 січня 2024 року до суду надійшла заява від імені директора Кобеляцького психоневрологічного будинку-інтернату про звільнення адміністрації зазначеного закладу від обов`язків опікуна над недієздатною підопічною ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Перевіривши подану заяву та долучені до неї докази, суд дійшов таких висновків.

Так нормами ч. 7 ст. 177 ЦПК України визначено, що до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Заява про звільнення від повноважень опікуна підписана від імені директора закладу, при цьому повноваження заявника на підпис суду не підтверджені.

Крім цього, всупереч вимогам п.2 ч.3 ст. 175 ЦПК України подана заява не містить зазначення відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету заявників та їхнього представника, а також повного найменування та ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України щодо заінтересованої особи.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених ст. 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, заяву необхідно залишити без руху, та надати заявнику строк для усунення її недоліків, а саме: підтвердження повноважень заявника, зазначення відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету заявника, а також повного найменування та ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України щодо заінтересованої особи.

В разі не виконання вимог даної ухвали, заява буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

Керуючись статтями 175, 185 ЦПК України, суддя

Постановив:

Заяву Кобеляцького психоневрологічного будинку-інтернату про звільнення від повноважень опікуна та призначення опікуна залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків позовної заяви 10 днів з дня отримання ухвали суду.

Представнику заявника роз`яснюється, що в разі невиконання вимог ухвали суду, заява вважатиметься неподаною і буде повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116385397
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення від повноважень опікуна та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —532/122/24

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Назарьова Л. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Назарьова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні