Постанова
від 16.06.2010 по справі 2а-1507/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

16.06.10 Справа №2а-1507/10/2770

м. Севастополь

11 год. 30 хв.

Окружний адміністративни й суд міста Севастополя в скл аді:

головуючого судді - Водяхін а С.А.;

при секретарі - Трігуб Г.В. ,

за участю:

Представник позивача, Держ авної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севаст ополя, бойко Ірина Валеріїв на, довіреність № №356/10-004 ві д 11.06.10 УСВ № 069006 від 28.01.2010 року;

Представник відповідача, Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Побережье-Люкс» , у судове засідання не з' яви вся. Повідомлявся належним ч ином. У матеріалах справи є по штове повернення;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду в м. Севастополі адмін істративну справу за позовом Державної податкової інспе кції у Ленінському районі м . Севастополя до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Побережье-Люкс» про припи нення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспе кція у Ленінському районі м. Севастополя звернулася до су ду з адміністративним позово м до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Побережье -Люкс»про припинення юридичн ої особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що Товариство з обмеже ною відповідальністю «Побер ежье-Люкс»зареєстровано у Де ржавної податкової інспекці ї у Ленінському районі м. Сева стополя (далі ДПІ у Ленінсько му районі м. Севастополя) як пл атник податків та зборів, про те понад рік, а саме з 31.10.2007 року, не надає податкову звітність . Позивач просить припинити ю ридичну особу відповідача.

У судове засідання предста вник відповідача не з' явивс я, повідомлений про час та міс це проведення судового засід ання в порядку глави ІІІ КАС У країни, про причини неявки су ду не повідомив.

Суд вважає за можливе розгл янути справу за відсутністю повноважного представника в ідповідача за наявними у спр аві доказами.

Суд, встановивши обставини по справі, дослідивши наявні докази та матеріали справи, в важає, що позовні вимоги підл ягають задоволенню з наступн их підстав.

Відповідно п. 4 ч. 1 ст. 17 КАС Укр аїни, компетенція адміністра тивних судів поширюється на спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випад ках, встановлених законом.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни “Про державну податков у службу в Україні” від 04.12.90р. № 509 Державна податкова адмініс трація України є центральним органом виконавчої влади, у п ідпорядкуванні якої, зокрема , знаходиться Державна подат кова інспекція в Ленінському районі м. Севастополя.

Згідно п. 8 ст. 19 Господарсько го Кодексу України, усі суб' єкти господарювання зобов' язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерсь кий облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону ф інансову звітність та статис тичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, ін ші дані, визначені законом.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни “Про систему оподаткув ання” від 25.06.91р. № 1251-XII (далі - Закон України № 1251) платниками пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів) є юридичні та фізичні особи, на яких відповідно до З акону покладено обов'язок сп лачувати податки і збори (обо в'язкові платежі).

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 9 Зако ну України “Про систему опод аткування”, платники податкі в та зборів (обов' язкових пл атежів) зобов' язані подават и до державних податкових ор ганів та інших державних орг анів відповідно до законів д екларації, бухгалтерську зві тність та інші документи і ві домості, пов' язані з обчисл енням і сплатою податків і зб орів (обов' язкових платежів ).

Встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальніст ю «Побережье-Люкс»має держав ну реєстрацію юридичної особ и, що підтверджується свідоц твом про державну реєстрацію юридичної особи, та довідкою з Єдиного державного реєстр у підприємств та організацій України, та зареєстровано ДП І у Ленінському районі м. Сев астополя як платник податків та зборів.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Побережье-Лю кс»зареєстровано за адресою : Хрустальова, 19-А, кв. 23, м. Севаст ополь.

Згідно з довідкою ДПІ у Лені нському районі міста Севасто поля, відповідач заборговано сті перед бюджетом немає.

Проте понад року, а саме з 31.10.2 007 року, відповідач не надає по даткову звітність. Факт пору шення податкового законодав ства підтверджується довідк ою ДПІ у Ленінському районі м . Севастополя.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних та фізичних осіб-підприємців”, підставою про постановлення судом ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, що не пов' язано з ба нкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону.

Враховуючи наведене, встан овлені факти ненадання відпо відачем до державної податко вої інспекції податкових дек ларацій та документів фінанс ової звітності більше одного року, що є порушенням встанов лених законодавчими актами п равил здійснення господарсь кої діяльності та є підставо ю для припинення такого суб'є кта господарювання, також пр иймаючи до уваги право орган ів державної податкової служ би звертатися до суду з позов ом про припинення юридичної особи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані , засновані на законі та підля гають задоволенню.

Постанова складена у повно му обсязі 16.06.2010.

Керуючись ст. ст. 158-163, 167 КАС Укр аїни, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Ленінському районі м. Сев астополя, задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Побережье-Люкс» , юридична адреса - вул. Хру стальова, 19-а, кв. 23 м. Севастопол ь, ЄДРПОУ 33179650, р/р 26008945567411 у КРФ АКБ «УСБ»м. Сімерополь.

Заходи щодо здійснення лік відаційної процедури поклас ти на Товариство з обмеженою відповідальністю «Побережь е-Люкс».

Копію постанови направити позивачу та відповідачу.

Копію постанови, після набр ання законної сили, направит и до Державного реєстратора у Ленінському районі м. Севас тополя.

Постанова набирає законно ї сили в порядку, встановлено му ст. 254 КАС України, та може бу ти оскаржена до Севастопольс ького апеляційного адмініст ративного суду у порядок і ст роки, передбачені ст. 186 КАС Укр аїни.

Постанова не набрала зако нної сили.

Суддя підпис С.А. Водяхін

З оригіналом згідно.

Суддя С.А. Водяхін

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення16.06.2010
Оприлюднено18.10.2010
Номер документу11638844
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1507/10/2770

Постанова від 16.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Водяхін С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні