Ухвала
від 18.01.2024 по справі 703/6354/23
СМІЛЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 703/6354/23

2-о/703/36/24

УХВАЛА

про призначення судово - психіатричної експертизи

18 січня 2024 року Смілянський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Прилуцького В.О.

присяжних Огус І.А., Примак Н.О.

представника заявника ОСОБА_1

адвоката Вакуленка О.П.

заінтересованої особи ОСОБА_2

секретаря судового засідання Дегтярь Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Сміла цивільну справу в порядку окремого провадження за заявою Органу опіки і піклування в особі Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Смілянський психоневрологічний інтернат Департаменту соціального захисту населення про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,

встановив:

Орган опіки і піклування в особі Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради звернувся до суду із заявою про визнання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним та встановлення над ним опіки.

Представник Органу опіки і піклування в особі Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради Сюкало Ю.П. в судовому засіданні просила суд призначити судово - психіатричну експертизу.

Адвокат Вакуленко О.П. та заінтересована особа ОСОБА_2 в судовому засіданні підтримали клопотання представника заявника.

Представник заінтересованої особи Смілянського психоневрологічного інтернату в судове засідання не з`явився, але звернувся до суду з письмовою заявою про розгляд справи у його відсутність, проти призначення експертизи не заперечує.

Врахувавши думку учасників цивільного процесу, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов, а саме, для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

За таких обставин суд вважає за необхідне призначити по справі судово психіатричну експертизу щодо визначення психічного стану ОСОБА_3 .

Оскільки для проведення експертизи для встановлення психічного стану особи потрібний значний проміжок часу, суд вважає що на час її проведення провадження у справі слід зупинити відповідно до вимог п. 5 ч.1 ст.252 ЦПК України до отримання висновку експерта.

Керуючись ст.103, 104, 260, 261 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Призначити по справі судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

1. Чи страждає ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,на будь-яке психічне захворювання ?

2. Чи є захворювання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , хронічним і стійким ?

3. Чи дозволяє психічне захворювання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними ?

4. Чи може ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з`являтися в судові засідання та давати пояснення по суті справи ?

Проведення судово психіатричної експертизи доручити експертам Черкаської філії судово психіатричних експертиз державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» (20708, Україна, Черкаська область, м.Сміла, вул.Павлова, 46).

Зобов`язати Смілянський психоневрологічний інтернат забезпечити явку ОСОБА_3 до Черкаської філії судово психіатричних експертиз державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

Надати в розпорядження експертам для проведення судово психіатричної експертизи матеріали цивільної справи №703/6354/23 2-о/703/36/24.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок і відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків за ст.ст. 384, 385 КК України.

Провадження в справі зупинити до одержання висновку судово психіатричної експертизи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Головуючий : В.О. Прилуцький

Присяжні: І.А. Огус

Н.О. Примак

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116389769
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —703/6354/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Прилуцький В. О.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Прилуцький В. О.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Прилуцький В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні