Ухвала
від 18.01.2024 по справі 200/3239/23
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

18 січня 2024 року справа №200/3239/23

м. Дніпро

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді Сіваченка І.В., суддів: Блохіна А.А., Гайдара А.В., розглянувши в порядку письмового провадження матеріали апеляційної скарги Комунального підприємства «Слов`янське тролейбусне управління» Слов`янської міської ради на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 22 вересня 2023 року у справі № 200/3239/23 за позовом Керівника Слов`янської окружної прокуратури Донецької області в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Комунального підприємства «Слов`янське тролейбусне управління» Слов`янської міської ради, третя особа Слов`янська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області, Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України про визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії,

УСТАНОВИВ:

До Першого апеляційного адміністративного суду надійшла апеляційна скарга Комунального підприємства «Слов`янське тролейбусне управління» Слов`янської міської ради на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 22 вересня 2023 року у справі № 200/3239/23 за позовом Керівника Слов`янської окружної прокуратури Донецької області в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Комунального підприємства «Слов`янське тролейбусне управління» Слов`янської міської ради, третя особа Слов`янська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалами Першого апеляційного адміністративного суду від 26 жовтня 2023 року відкрито провадження за вказаною скаргою та призначено її до розгляду на 18 січня 2024 року. Також залучено до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Військову частину НОМЕР_1 Національної гвардії України (ЄДПОУ НОМЕР_2 ).

16 січня 2024 року надійшло клопотання Комунального підприємства «Слов`янське тролейбусне управління» Слов`янської міської ради про відмову від апеляційної скарги в порядку ст. 303 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до ч. 5 ст. 303 Кодексу адміністративного судочинства України до закінчення апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї повністю або частково. Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу.

За правилами п. 1 ч. 1ст. 305 КАС Українисуд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

Аналізуючи наведене вище, враховуючи виключне процесуальне право особи до закінчення апеляційного провадження відмовитися від апеляційної скарги повністю або частково, відсутність заяв про приєднання до апеляційної скарги позивача та заперечень щодо закриття апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою позивача, апелянт скористався наданим йомуст. 303 КАС України, відмова від апеляційної скарги не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права та охоронювані законом інтереси, тому колегія суддів дійшла висновку про задоволення заяви про відмову від апеляційної скарги та закриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою.

Керуючись ст. ст. 303, 321, 325, 328, 329, 331 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти відмову Комунального підприємства «Слов`янське тролейбусне управління» Слов`янської міської ради від апеляційної скарги, а провадження за апеляційною скаргою Комунального підприємства «Слов`янське тролейбусне управління» Слов`янської міської ради на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 22 вересня 2023 року у справі № 200/3239/23 закрити.

Повний текст ухвали складений та підписаний 18 січня 2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання колегією суддів та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з моменту її складення в порядку, визначеному ст. 328 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя І. В. Сіваченко

Судді А. А. Блохін

А. В. Гайдар

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116394682
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/3239/23

Ухвала від 18.01.2024

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 26.10.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 26.10.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Рішення від 22.09.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 11.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні