Ухвала
від 19.01.2024 по справі 709/728/21
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/728/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 січня 2024 року смт Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Романової О.Г.,

за участі секретаря судового засідання Данілової О.С.,

заявника ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області заяву опікуна малолітньої ОСОБА_2 ОСОБА_1 , боржник: ОСОБА_3 , про видачу дубліката виконавчого листа, -

в с т а н о в и в:

Опікун малолітньої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса:

АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 (далі заявник) звернулася до Чорнобаївського районного суду Черкаської області із заявою про видачу дубліката виконавчого листа, боржник: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , адреса: АДРЕСА_2 , ідентифікаційний номер НОМЕР_2 .

Заява мотивована тим, що рішенням Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 10 вересня 2021 року (справа № 709/728/21) позбавлено ОСОБА_4 та ОСОБА_3 батьківських прав стосовно доньки ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 ; стягнуто з ОСОБА_4 та ОСОБА_3 на користь установи або особи на утриманні якої перебуватиме дитина, аліменти на утримання неповнолітньої дитини - ОСОБА_2 у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 14.06.2021 і продовжувати до досягнення дитиною повноліття.

Рішенням Чорнобаївської селищної ради № 148 від 11 жовтня 2021 року малолітній ОСОБА_2 наданий статус дитини, позбавленої батьківського піклування та призначено опікуном над дитиною ОСОБА_1 (заявника).

На підставі вказаного рішення було видано виконавчий лист, який при пересилці з останнього місця роботи боржника ОСОБА_3 був втрачений, що унеможливлює подальше виконання рішення суду.

Таким чином, посилаючись на норми цивільного законодавства, заявник просить суд видати дублікат втраченого виконавчого листа.

У судовому засіданні заявник ОСОБА_1 заяву підтримала та просила задовольнити.

У судове засідання боржник ОСОБА_3 не з`явився, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлений належним чином, жодних заяв чи клопотань на адресу суду не направив, причини неявки суду не відомі.

Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

Рішенням Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 10 вересня

2021 року (справа № 709/728/21) позбавлено ОСОБА_4 та ОСОБА_3 батьківських прав стосовно доньки ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 ; стягнуто з ОСОБА_4 та ОСОБА_3 на користь установи або особи на утриманні якої перебуватиме дитина, аліменти на утримання неповнолітньої дитини - ОСОБА_2 у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 14.06.2021 і продовжувати до досягнення дитиною повноліття (а.с. 5 9).

Рішенням виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради № 148 від 11 жовтня 2021 року малолітній ОСОБА_2 надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування (а.с. 10).

Рішенням виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради № 191 від 17 грудня 2021 року встановлено опіку над дитиною, позбавленою батьківського піклування, ОСОБА_2 та призначено її опікуном ОСОБА_1 (а.с. 11).

На підставі вищевказаного судового рішення, Чорнобаївським районним судом Черкаської області було видано виконавчий лист.

Відповідно до листа Чорнобаївського відділу ДВС у Золотоніському районі Черкаської області ЦМУ МЮ (м. Київ) № 72 від 12 грудня 2023 року було повідомлено стягувача про те, що виконавчий лист про стягнення аліментів з ОСОБА_3 на утримання ОСОБА_2 до Чорнобаївського відділу ДВС у Золотоніському районі Черкаської області ЦМУ МЮ (м. Київ) станом на 12 грудня 2023 року не надходив (а.с. 12).

Відповідно до п. 17.4 розділуXIII ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Згідно діючого законодавства, дублікатом є документ, який видається замість втраченого оригіналу і має силу первісного акта. Дублікат видається судом, який ухвалив рішення, після розгляду заяви про видачу дубліката. При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого документа суд повинен перевірити, чи не було воно виконано за втраченим документом, адже за повністю виконаним рішенням дублікат виконавчого документа не видається.

Пленум Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в своїй постанові від 25 вересня 2015 року за №8 «Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» вказав, що заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа.

Листом Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01 липня 2015 року «Узагальнення про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» роз`яснено, що при вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа або судового наказу у зв`язку з його втратою заявники повинні подати докази, а суди мають обов`язково перевірити, чи не було виконано судові рішення, судові накази, чи не втратили вони законної сили.

Тобто, суд має право видати дублікат виконавчого документа тільки у разі доведеності втрати його оригіналу.

Строк пред`явлення виконавчого листа на виконання рішення Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 10 вересня 2021 року заявником не пропущено.

За таких обставин, суд вважає за необхідне заяву про видачу дубліката виконавчого листа задовольнити та видати такий дублікат, оскільки оригінал виконавчого листа втрачено, строк, встановлений для пред`явлення виконавчого документа до виконання не закінчився.

Керуючись ч. 1 п. 17.4 розділу ХІІІ перехідних положень ЦПК України ст. ст. 258, 260, 261 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Заяву опікуна малолітньої ОСОБА_2 ОСОБА_1 , боржник: ОСОБА_3 , про видачу дубліката виконавчого листа задовольнити.

Видати дублікатвиконавчого листау справі№ 709/728/21Чорнобаївського районногосуду Черкаськоїобласті простягнення з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , ІН: НОМЕР_2 на користь установи або особи на утриманні якої перебуватиме дитина, аліменти на утримання неповнолітнього дитини - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 14.06.2021 і продовжувати до досягнення дитиною повноліття.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу не було подано у строк, встановленийст. 354 ЦПК України. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду набирає законної сили після розгляду справи судом апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Черкаського апеляційного суду.

Суддя О.Г. Романова

Дата ухвалення рішення19.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116405647
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —709/728/21

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Рішення від 20.09.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 10.09.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 01.07.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні