Ухвала
від 15.01.2024 по справі 910/18250/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

15.01.2024 Справа № 910/18250/16 (910/17658/23)За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Аудиторська компанія «Гапоненко Роман і партнери» (03150, м. Київ, вул. Предславинська, 30, оф. 15, 16)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Амадеус Ко» (04070, м. Київ, Паркова дорога, буд. 16-а)

про покладення субсидіарної відповідальності на осіб винних у банкрутстві боржника відповідно до Кодексу України з процедур банкрутства

В межах справи № 910/18250/16

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Київоздоббуд", Товариства з обмеженою відповідальністю "Основа"

до Приватного акціонерного товариства "Індбуд" (ідентифікаційний код 18093516)

про банкрутство

Суддя Чеберяк П.П.

Представники сторін:

Від позивача Гапоненко Р. - директор

Від відповідача не з`явились

Від ТОВ "Юфітекс" Чадюк Л.В. - представник

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господарського суду м. Києва перебуває справа № 910/18250/16 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Київоздоббуд", Товариства з обмеженою відповідальністю "Основа" про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Індбуд" (ідентифікаційний код 18093516) на стадії ліквідаційної процедури, введеної постановою Господарського суду м. Києва від 19.04.2017.

16.11.2023 до Господарського суду м. Києва надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Аудиторська компанія «Гапоненко Роман і партнери» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Амадеус Ко» про покладення субсидіарної відповідальності на осіб винних у банкрутстві боржника відповідно до Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 23.11.2023 прийнято заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Аудиторська компанія «Гапоненко Роман і партнери» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Амадеус Ко» про покладення субсидіарної відповідальності на осіб винних у банкрутстві боржника відповідно до Кодексу України з процедур банкрутства до розгляду в межах справи № 910/18250/16 про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Індбуд", підготовче засідання призначено на 15.01.2024.

01.01.2024 до Господарського суду м. Києва надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія "Гапоненко Роман і партнери" про заміну сторони правонаступником.

У судовому засіданні 15.01.2024 розглядалась заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія "Гапоненко Роман і партнери" про заміну сторони правонаступником.

Предстанвик позивача надав пояснення по суті поданої заяви.

Вказана заява про заміну сторони правонаступником мотивована тим, що ухвалою Господарського суду м. Києва від 04.12.2023 задоволено заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародна юридична компанія "Гапоненко Роман і партнери" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія "Гапоненко Роман і партнери" про заміну сторін правонаступниками.

Зокрема, судом встановлено 10.07.2023 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія Гапоненко Роман і партнери" (надалі - первісний кредитор) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Юфітекс" (надалі - новий кредитор) було укладено договір про відступлення права вимоги № 29.

Відповідно до умов договору сторони погодили, що первісний кредитор передає, а новий кредитор приймає на себе належне первісному право вимагати від Приватного акціонерного товариства "Індбуд" погашення заборгованості на загальну суму 2 695 425, 23 грн., усі права як кредитора (позивача) у справі № 910/18250/16 (910/12939/22) про визнання правочину недійсним, усі права як кредитора (позивача) у справі про покладення субсидіарної відповідальності на осіб винних у банкрутстві боржника, усі права як кредитора у справі № 910/18250/16, а також передає права вимоги до Приватного акціонерного товариства "Індбуд" за договором умови якого не охоплюють правовідносин щодо зобов`язань первісного кредитора з оплати грошової винагороди ліквідатору банкрута та судових витрат на правову допомогу не тягне заміни сторони у зобов`язанні щодо оплати послуг арбітражного керуючого та судових витрат на правову допомогу, дані витрати здійснює первісний кредитор.

Згідно п. 2.1 договору, первісний кредитор відступає права вимоги по даному договору новому кредитору у зв`язку з наявністю заборгованості за договором № 1 від 24.10.2022 первісного кредитора перед новим кредитором.

Пунктом 5.1. договору сторонами погоджено, що цей договір набуває чинності з моменту його підписання і діє до повного виконання сторонами своїх зобов`язань.

Відповідно до ст. 52 Господарського процесуального кодексу України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб`єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

З огляду на викладене вище, розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія "Гапоненко Роман і партнери" про заміну сторони правонаступником, дослідивши матеріали справи та оцінивши наявні в матеріалах справи докази, суд дійшов до висновку щодо обґрунтованості поданої заяви, тому вважає за доцільне її задовольнити та замінити позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія "Гапоненко Роман і партнери" його правонаступником - Товариством з обмеженою відповідальністю "Юфітекс".

Відповідно до ст. 216 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає розгляд справи, у випадках встановлених частиною другою статті 202 Кодексу.

Частиною 2 статті 216 Господарського процесуального кодексу України встановлено, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або в ухвалі.

Відповідно до частини 3 статті 216 Господарського процесуального кодексу України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засіданні або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутні в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому засіданні, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Згідно п.1 ч.2 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого Кодексом строку у разі неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання.

З огляду на викладене, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. 52, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія "Гапоненко Роман і партнери" про заміну сторони правонаступником задовольнити.

2. Замінити Товариство з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія "Гапоненко Роман і партнери" його правонаступником - Товариством з обмеженою відповідальністю "Юфітекс" (04050, м. Київ, вул. Січових Стрільців, буд. 77, оф. 609; ідентифікаційний код 41526349).

3. Відкласти розгляд справи на 06.03.2024 о 11:50 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал №1.

4. Викликати для участі у судовому засіданні учасників провадження у справі.

5. Повідомити сторін про можливість взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення EasyCon у порядку ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

6. Запропонувати учасникам судового процесу для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання подати до суду заяву (засобами поштового зв`язку, на електронну пошту суду (підписану, за наявності, електронним підписом) або до скриньки для кореспонденції, встановленої у приміщенні канцелярії суду) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення EasyCon із зазначенням його облікового запису (логіну).

7. Копію ухвали направити учасникам провадження у справі та Товариству з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія "Гапоненко Роман і партнери".

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Кодексом України з процедур банкрутства та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116415297
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/18250/16

Рішення від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Рішення від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Постанова від 27.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Отрюх Б.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Постанова від 13.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Отрюх Б.В.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Отрюх Б.В.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні