Ухвала
від 19.01.2024 по справі 753/18290/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/18290/23

провадження № 2-о/753/30/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"19" січня 2024 р. м. Київ

Дарницький районний суд міста Києва у складі головуючого судді Маркєлової В.М.,

присяжних - Широкова С.Р., Шкурби С.П.,

за участю:

секретаря судового засідання Сірокваши К.А.,

представника заінтересованої особи Власовчук Ю.О. (за довіреністю),

представника ОСОБА_1 - адвоката Циби Д.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа - Орган опіки та піклування Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

У С Т А Н О В И В:

09.10.2023 до Дарницького районного суду м. Києва звернувся ОСОБА_2 із заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, в якій просив:

- визнати недієздатним ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1.,

- встановити опіку над ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1.;

- призначити опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2., над ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1..

Відповідно до протокола автоматизованого розподілу справ між суддями від 10.10.2023 для розгляду справи визначено суд у складі головуючої судді Маркєлової В.М.

Відповідно до протокола автоматичного визначення присяжних від 12.10.2023 визначено основних присяжних Широкова С.Р., Шкурбу С.П.

Ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 30.10.2023 суд:

- прийняв заяву до розгляду та відкрив провадження у справі;

- залучив до участі у справі як заінтересовану особу: Орган опіки та піклування Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації;

- призначив справу до судового розгляду по суті на 19.01.2024 о 14 год. 00 хв.;

- призначив ОСОБА_3 , адвоката для представництва її інтересів як особи, щодо якої судом розглядається питання про визнання її недієздатною через Лівобережний київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги;

- витребував від Комунального некомерційного підприємства «Київська міська клінічна лікарня №1» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) медичну документацію ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

ІНФОРМАЦІЯ_3 заявник подав клопотання про залишення заяви про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна без розгляду, оскільки ОСОБА_3 помер.

Учасники справи в судове засідання не з`явилися, подали заяви про проведення судового засідання без їх участі.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 257 ЦПК України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

З огляду на те, що заяву про залишення заяви про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна заявник подав до початку розгляду справи по суті, суд дійшов висновку про задоволення цієї заяви на підставі п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України.

Керуючись нормами п.5 ч.1 ст.257, ст. 260, 261, 273, 353-355 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_2 , заінтересована особа - Орган опіки та піклування Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з моменту її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя В.М. Маркєлова

Присяжні С.Р. Широков,

С.П. Шкруба

Дата ухвалення рішення19.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116418353
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —753/18290/23

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Маркєлова В. М.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Маркєлова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні