Ухвала
від 15.01.2024 по справі 757/24098/23-к
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 11-cc/824/55/2024 Слідчий суддя в 1-й інстанції: ОСОБА_1

Категорія: ст. 170 КПК Доповідач: ОСОБА_2

Єдиний унікальний номер: № 760/24098/23-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2024 року місто Київ

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у складі:

головуючої судді ОСОБА_2 ,

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду апеляційні скарги представника ТОВ «БУДПАРИТЕТ», ТОВ «Крамар Плюс», ТОВ «Юрекс-Холдінг», ТОВ «Інк Моноліт» - адвоката ОСОБА_6 , представника ТОВ «СПЕЦТОРГЦЕНТР» - адвоката ОСОБА_7 , з внесеними доповненнями до неї, представника ТОВ «Моллбут» - адвоката ОСОБА_8 , представника ТОВ «ЗЕЛЕНА БУХГАЛТЕРІЯ» - адвоката ОСОБА_9 , представника ТОВ «КОЛДЕН Фандс» - адвоката ОСОБА_10 , представника ТОВ «Тех Логістик» - директора ОСОБА_11 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16 червня 2023 року, -

за участю:

прокурора - ОСОБА_12 ,

представника ТОВ «КОЛДЕН Фандс» - адвоката ОСОБА_10 ,

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року задоволено клопотання прокурора у кримінальному провадженні - заступника начальника другого відділу управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Офісу Генерального прокурора ОСОБА_13 про накладення арешту на майно та накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках підприємств (повний перелік яких зазначено в резолютивній частині оскаржуваної ухвали), із забороною вчинення видаткової частини рахунків за виключенням податкових платежів до бюджетів усіх рівнів та зобов`язанням службових осіб банківських установ надати слідчим слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування вказаного кримінального провадження, або уповноваженій особі за дорученням слідчого, довідку про залишок коштів на момент накладення арешту на розрахункові рахунки вищевказаних підприємств.

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді представник ТОВ «БУДПАРИТЕТ», ТОВ «Крамар Плюс», ТОВ «Юрекс-Холдінг», ТОВ «Інк Моноліт» - адвокат ОСОБА_6 , представник ТОВ «СПЕЦТОРГЦЕНТР» - адвокат ОСОБА_7 , з внесеними доповненнями до неї, представник ТОВ «Моллбут» - адвокат ОСОБА_8 , представник ТОВ «ЗЕЛЕНА БУХГАЛТЕРІЯ» - адвокат ОСОБА_9 , представник ТОВ «КОЛДЕН Фандс» - адвокат ОСОБА_10 , представник ТОВ «Тех Логістик» - директор ОСОБА_11 звернулися до суду з окремими апеляційними скаргами.

В поданих апеляційних скаргах представник ТОВ «БУДПАРИТЕТ», ТОВ «Крамар Плюс», ТОВ «Юрекс-Холдінг», ТОВ «Інк Моноліт» - адвокат ОСОБА_6 просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року, скасувати її в частині накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «БУДПАРИТЕТ», ТОВ «Крамар Плюс», ТОВ «Юрекс-Холдінг», ТОВ «Інк Моноліт».

Мотивуючи апеляційні вимоги представник зазначає, що оскаржуваною ухвалою без достатніх підстав та необґрунтовано накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках ТОВ «БУДПАРИТЕТ», ТОВ «Крамар Плюс», ТОВ «Юрекс-Холдінг», ТОВ «Інк Моноліт», цим самим обмеживши права вказаних товариств.

Зазначає, що протягом тривалого часу органом досудового розслідування не доведено відношення ТОВ «БУДПАРИТЕТ», ТОВ «Крамар Плюс», ТОВ «Юрекс-Холдінг», ТОВ «Інк Моноліт» до вчинення злочинної діяльності.

Вказує апелянт, що розгляд клопотання прокурора в суді першої інстанції відбувся без участі представників ТОВ «БУДПАРИТЕТ», ТОВ «Крамар Плюс», ТОВ «Юрекс-Холдінг», ТОВ «Інк Моноліт», фотокопію оскаржуваного рішення представником було отримано лише 04.07.2023 року від представників банку.

В поданій апеляційній скарзі представник ТОВ «СПЕЦТОРГЦЕНТР» - адвокат ОСОБА_7 , з внесеними доповненнями до неї, просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року,скасувати її в частині накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «СПЕЦТОРГЦЕНТР» та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора в цій же частині.

Представник зазначає, що клопотання про накладення арешту на грошові кошти ТОВ «СПЕЦТОРГЦЕНТР" розглядалося за відсутності представника підприємства, органом досудового розслідування не виконано покладений обов`язок та не надіслано вказану ухвалу на адресу підприємства.

Крім того, зазначає, що ТОВ «СПЕЦТОРГЦЕНТР"не отримувало жодних позовів чи вимог про відшкодування шкоди, що свідчить про відсутність підстав для накладення арешту, передбачених п. 4 ч. 2 ст. 170 КПК України.

В доповненнях до апеляційної скарги зазначає, що жодних доказів того, що грошові кошти, які належать ТОВ «СПЕЦТОРГЦЕНТР"є предметом та доказом кримінальних правопорушень в матеріалах справи не міститься.

В поданій апеляційній скарзі представник ТОВ «Моллбут» - адвокат ОСОБА_8 , просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року, скасувати її та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання в частині накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «Моллбут».

Апелянт посилається на те, що накладення арешту на грошові кошти, що містяться на розрахункових рахунках ТОВ «Моллбут» є перешкоджанням законній господарській діяльності, а оскаржувана ухвала слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року постановлена з порушенням приписів ст. 132, 170 КПК України.

Представник зазначає, що клопотання про накладення арешту на грошові кошти ТОВ «Моллбут»розглядалося за відсутності представника підприємства, а копія оскаржуваної ухвали представнику не направлялася.

В поданій апеляційній скарзі представник ТОВ «ЗЕЛЕНА БУХГАЛТЕРІЯ» - адвокат ОСОБА_9 , просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року, скасувати її в частинні накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «ЗЕЛЕНА БУХГАЛТЕРІЯ» та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора в цій же частинні.

Вказує, що представник ТОВ «ЗЕЛЕНА БУХГАЛТЕРІЯ» не був присутній під час розгляду клопотання в судді першої інстанції, про існування оскаржуваної ухвали дізналися лише 04.07.2023 року з листів банку.

Мотивуючи апеляційні вимоги апелянт зазначає, що оскаржувана ухвала є незаконною та такою, що не відповідає вимогам КПК України, внаслідок чого підлягає скасуванню.

В поданій апеляційній скарзі представник ТОВ «КОЛДЕН Фандс» - адвокат ОСОБА_10 , просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року, скасувати її в частинні накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «КОЛДЕН Фандс» та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора в цій же частинні.

Зазначає, що оскаржувана ухвала слідчого судді підлягає скасуванню, як незаконна та необґрунтована, із поставленням апеляційним судом нової ухвали про відмову у задоволенні клопотання прокурора як такого, що внесене до суду із порушенням вимог КПК України та за недоведеністю необхідності арешту майна, який при викладених у клопотанні обставинах порушуватиме баланс між інтересами власників майна, гарантованими законом і завданням цього кримінального провадження.

Представник зазначає, що клопотання про накладення арешту на грошові кошти ТОВ «КОЛДЕН Фандс»розглядалося за відсутності представника підприємства, з матеріалами справи представник ознайомився лише 19.07.2023 року, про що міститься відповідна розписка.

В поданій апеляційній скарзі представник ТОВ «Тех Логістик» - директор ОСОБА_11 , просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року, скасувати її в частинні накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «Тех Логістик» та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора в цій же частинні.

Представник зазначає, що клопотання про накладення арешту на грошові кошти ТОВ «Тех Логістик» розглядалося за відсутності представника підприємства, з матеріалами справи представник ознайомився лише 28.09.2023 року, про що міститься відповідна розписка.

Апелянт зазначає, що матеріали клопотання не містять доказів, що грошові кошти на банківських рахунках товариства мають відношення до розслідуваних кримінальних правопорушень, тому у даному кримінальному провадженні органом досудового розслідування не доведено необхідність накладення арешт на майно, і відповідно до ч. 1 ст. 173 КПК України це мало стати підставою для відмови у задоволенні клопотання прокурора.

В судове засідання апелянти ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_11 , не з`явилися, хоча були належним чином повідомлені про дату та час призначеного судового розгляду.

Крім того, апеляційний суд приймає до уваги практику Європейського суду з прав людини, відповідно до якої сторона, яка задіяна в ході судового розгляду, зобов`язана бути зацікавленою провадженням у її справі, добросовісно виконувати процесуальні обов`язки.

За таких обставин колегія суддів приходить до висновку про можливість розгляду апеляційної скарги за відсутності апелянтів, що не суперечить положенням ч. 1 ст. 172 та ч. 4 ст. 405 КПК України.

Заслухавши доповідь судді, пояснення представника ТОВ «Колден Фандс» - адвоката ОСОБА_10 , яка підтримала доводи поданої апеляційної скарги та просила її задовольнити в повному обсязі, пояснення прокурора, який заперечував проти задоволення апеляційних скарг, вивчивши матеріали судового провадження та перевіривши доводи апеляційних скарг, з внесеними доповненнями, колегія суддів приходить до наступних висновків.

Оскільки дана ухвала оскаржується тільки в частині накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на рахунках ТОВ «БУДПАРИТЕТ», ТОВ «Крамар Плюс», ТОВ «Юрекс-Холдінг», ТОВ «Інк Моноліт»,«СПЕЦТОРГЦЕНТР», ТОВ «Моллбут», ТОВ «ЗЕЛЕНА БУХГАЛТЕРІЯ», ТОВ «КОЛДЕН Фандс», ТОВ «Тех Логістик», то колегія суддів, відповідно до ч. 1 ст. 404 КПК України, переглядає ухвалу слідчого судді в межах апеляційних вимог апелянтів, а щодо інших товариств, на майно яких накладено арешт вказаною ухвалою, то в цій частині питання законності та обґрунтованості накладення арешту колегією суддів не вирішується.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 395 КПК України ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення. Згідно частини 3 зазначеної статті, якщо ухвалу суду було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Відповідно до положень ч. 1. ст. 117 КПК України пропущений із поважних причин строк повинен бути поновлений за клопотанням заінтересованої особи ухвалою слідчого судді, суду.

Представник ТОВ «БУДПАРИТЕТ», ТОВ «Крамар Плюс», ТОВ «Юрекс-Холдінг», ТОВ «Інк Моноліт» - адвокат ОСОБА_6 зазначив, що судовий розгляд клопотання про арешт майна відбувся 16.06.2023 року, однак копію оскаржуваної ухвали представник третіх осіб отримав 04.07.2023 року, що підтверджується розпискою, наявною у матеріалах провадження.

Представник ТОВ «СПЕЦТОРГЦЕНТР» - адвокат ОСОБА_7 зазначила, що судовий розгляд клопотання про арешт майна відбувся 16.06.2023 року, однак копію оскаржуваної ухвали представник отримала лише 07.07.2023 року, що підтверджується розпискою, наявною у матеріалах провадження.

Представник ТОВ «Моллбут» - адвокат ОСОБА_8 зазначив, що судовий розгляд клопотання про арешт майна відбувся 16.06.2023 року, однак копію оскаржуваної ухвали представник отримав лише 06.07.2023 року, що підтверджується розпискою, наявною у матеріалах провадження.

Представник ТОВ «ЗЕЛЕНА БУХГАЛТЕРІЯ» - адвокат ОСОБА_9 зазначив, що судовий розгляд клопотання про арешт майна відбувся 16.06.2023 року, однак копію оскаржуваної ухвали представник отримав лише 04.07.2023 року.

Представник ТОВ «КОЛДЕН Фандс» - адвокат ОСОБА_10 зазначила, що судовий розгляд клопотання про арешт майна відбувся 16.06.2023 року, однак копію оскаржуваної ухвали представник отримала лише 19.07.2023 року, що підтверджується розпискою, наявною у матеріалах провадження.

Представник ТОВ «Тех Логістик» - директор ОСОБА_11 зазначив, що судовий розгляд клопотання про арешт майна відбувся 16.06.2023 року, однак копію оскаржуваної ухвали останній отримав лише 28.09.2023 року, що підтверджується розпискою, наявною у матеріалах провадження.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів приходить до висновку, що в розумінні ч. 2 ст. 395 КПК України строк на апеляційне оскарження апелянтами не пропущено, у зв`язку з чим такий строк не підлягає поновленню.

Як вбачається з матеріалів, наданих до суду апеляційної інстанції, Головним слідчим управлінням Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування, яке внесене до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за № 12023000000000200 від 03.02.2023 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 205-1 КК України.

У ході досудового розслідування працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України (далі - ДСР НПУ) зазначено, що на протязі 2022 року ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» (код ЄДРПОУ 33816944) сформовано податковий ліміт за рахунок імпорту товарів на суму понад 430 млн. грн.

В подальшому, невстановленими особами, які контролюють фінансово-господарську діяльність ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» (код ЄДРПОУ 33816944), було задіяно вказане підприємство в схему для проведення безтоварних операцій шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей щодо реалізації товарів, послуг, з метою ухилення від сплати податків та легалізації доходів отриманих злочинним шляхом.

У реалізації вказаної протиправної фінансово-господарської діяльності ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» сприяють невстановлені службові особи ГУ ДПС України в Львівській області, які здійснюють реєстрацію наданих податкових накладних. Також 09.02.2023 року комісією з питань зупинення

У реалізації вказаної протиправної фінансово-господарської діяльності ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» сприяють невстановлені службові особи ГУ ДПС України в Львівській області, які здійснюють реєстрацію наданих податкових накладних. Також 09.02.2023 комісією з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних ГУ ДПС у Львівській області у зв`язку з виявленням обставин та/або отриманням інформації контролюючим органом у процесі поточної діяльності було винесено два рішення відносно ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП»:

- № 2641 «Про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку» на підставі п.8 Критеріїв ризиковості платника податку (код 07 - недостатня кількість трудових ресурсів, необхідних для здійснення господарської операції в обсягах, зазначених у податковій накладній/розрахунку коригування (за відсутності інформації щодо придбання послуг з виконання робіт, які необхідні для здійснення господарської операції), код 12 - постачання товарів (послуг) платнику(ам) податку, щодо якого(их) прийняте рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку, код 15 - постачання/придбання товарів з обмеженим терміном придатності за відсутності їх реалізації та/або переробки, та/або відповідних засобів зберігання, та/або придбання послуг оренди відповідних основних засобів);

- № 2634 «Про невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку», що свідчить про домовленість між ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» та службовими особами ГУ ДПС України в Львівській області.

Разом з тим, відповідно до отриманої інформації з податкових органів та банківських установ встановлено, що з 01.01.2022 по 01.05.2023 ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» (код ЄДРПОУ 33816944) здійснило реєстрацію податкових накладних з контрагентами ТОВ «АБСОЛЮТ-КЛІМАТ» (код ЄДРПОУ 35837877), ТОВ «БК СТАТУС ЛІДЕР» (код ЄДРПОУ 43560780), ТОВ «ІНЖИНІРИНГБУД ЛТД» (код ЄДРПОУ 41593221), котрі виконували будівельні роботи та надавали послуги державним підприємствам та бюджетним організаціям.

На виконання доручення оперативними працівниками ДСР НПУ зазначено, що ТОВ «АБСОЛЮТ-КЛІМАТ» (код ЄДРПОУ 35837877) надавали послуги державним підприємствам та бюджетним організаціям за період з листопада 2022 по травень 2023 на загальну суму 140 870 765 грн.

В свою чергу, ТОВ «АБСОЛЮТ-КЛІМАТ» отримало з бюджету за вказаний період часу грошові кошти в сумі 219 723 250 грн. за виконання будівельних робіт та поставку різного виду товарів від комунальних підприємств Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

В подальшому, службові особи ТОВ «АБСОЛЮТ-КЛІМАТ» зловживаючи своїм службовим становищем внесли до підсумкової відомості ресурсів завідомо неправдиві відомості щодо вартості придбаних товарів, матеріалів, які були використані при виконанні робіт за бюджетні кошти, вартість яких завищена в 2-3 рази від ринкової, що було сформовано за рахунок підприємств з ознаками «фіктивності» ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП», ТОВ «ІНЖИШРИНГБУД ЛТД» яким підприємства фактично не володіли.

Крім того, ТОВ «БК СТАТУС ЛІДЕР» надавали послуги державним установам та отримало з бюджету за вказаний період часу кошти в сумі 10 267 000 грн. за виконання будівельних робіт від КНП «Київська міська клінічна лікарня №10». Також зазначено, що ТОВ «БІЗНЕС ГРУП К» (код ЄДРПОУ 39395839) надавали послуги державним установам та бюджетним організаціям на загальну суму 47 980 225 грн., офісне приміщення якого розташоване за адресою: Київ, Харківське шосе, 201/203.

Аналогічним чином, службові особи ТОВ «БК СТАТУС ЛІДЕР», ТОВ «БІЗНЕС ГРУП К», зловживаючи своїм службовим становищем внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, щодо вартості придбаних товарів, матеріалів, при виконанні робіт за бюджетні кошти вартість яких в 2-3 рази завищена від ринкової, придбання яких було також сформовано через підприємство з ознаками «фіктивності» ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП».

Вказане свідчить про формування схемного податкового кредиту службовими особами ТОВ «АБСОЛЮТ-КЛІМАТ», ТОВ «БК СТАТУС ЛІДЕР», ТОВ «БІЗНЕС ГРУП К», ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП», ТОВ «ІНЖИШРИНГБУД ЛТД» шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей щодо реалізації товарів та послуг.

Також, за період часу з листопада 2022 по травень 2023 ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» зареєструвало податкові накладні, у які внесені завідомо неправдиві відомості щодо товарів та послуг з контрагентами, які виконували роботи та надавали послуги державним підприємствам та бюджетним організаціям, зокрема:

- ТОВ "Техінкоммет" (код ЄДРПОУ 33067025) на загальну суму 29 987 797 грн. В 2022 р. ТОВ "Техінкоммет" отримало від ДП "Харківський БТЗ" 12.5 млн. грн.;

- ТОВ "ЕНЕРГОБУДСИСТЕМА" (код ЄДРПОУ 44262164) на загальну суму 13 751 345 грн. За 2022 р. ТОВ "ЕНЕРГОБУДСИСТЕМА" отримало від КП "Харківські теплові мережі" за реконструкцію теплових мереж в м. Харкові 14.3 млн. грн.;

- ТОВ «Літос» (код ЄДРПОРУ 31174467) на загальну суму

4 749 891 грн., ТОВ «Літос» у 2022 уклало договори на виконання будівельних робіт з АТ "УКРТРАНСНАФТА" на суму 28.2 млн. грн.;

- Філія "Дніпропетровський кінний завод "65" Державного підприємства "Конярство України" на загальну суму 3 960 609 грн.;

- ТОВ "ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ "ТРАНСГРУПСЕРВІС" (код ЄДРПОУ 40537213) на загальну суму 3 584 415 грн. ТОВ "ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ "ТРАНСГРУПСЕРВІС" в 2022 р. уклало договір з АТ "ОБ`ЄДНАНА ГІРНИЧО-ХІМІЧНА КОМПАНІЯ" від імені якого виступає ФІЛІЯ "ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ ГІРНИЧО-МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ" АТ «ОГХК" на послуги з ремонту дизель-генераторної установки тепловоза на суму 4.3 млн. грн.;

- ТОВ "ДОСЛІДНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД "КАРПАТИ" (код ЄДРПОУ 37958251) на загальну суму 2 642 124 грн. ТОВ "ДОСЛІДНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД "КАРПАТИ" укладено договір на поставку запасних частин до вагонів з РЕГІОНАЛЬНОЮ ФІЛІЄЮ "ЛЬВІВСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ" АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ" на суму 3.9 млн. грн.

З метою уникнення відповідальності невстановленими особами, які контролюють фінансово-господарську діяльність ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» та інших підприємств, у тому числі ОСОБА_14 , ОСОБА_15 за грошову винагороду було залучено ОСОБА_16 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_17 ІНФОРМАЦІЯ_2 , які погодилися за грошову винагороду зареєструвати на своє ім`я підприємство та бути його засновником без фактичного ведення фінансово-господарської діяльності.

Під час допиту колишній директор та засновник ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» (код ЄДРПОУ 33816944) ОСОБА_16 пояснила, що будь-якою фінансово-господарською діяльністю підприємства не займалася.

В подальшому, з метою продовження своєї протиправної діяльності, невстановленими особами ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» для здійснення незаконної діяльності були відкриті розрахункові рахунки: НОМЕР_1 у ПуАТ "КБ`АКОРДБАНК", а також НОМЕР_2 , НОМЕР_3 у АТ "БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ», при аналізі банківських виписок встановлено ряд підприємств з ознаками фіктивності на які ТОВ «КОМПАНІЯ СТВ ГРУП» у період з 01.01.2022 року по 06.04.2023 рік здійснювало перерахування грошових коштів для переведення з безготівкового обігу грошових коштів в готівку, а саме:

1. ПП "ДИС-МАРК" (код ЄДРПОУ 44790321) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913), юридична адреса: м. Київ, вул. Стеценка, буд.6, НОМЕР_4 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_5 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_6 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639), юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_7 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО; НОМЕР_8 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

2. ТОВ "РІЧЕРСТРАЙТ" (код ЄДРПОУ 44864492) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "ПУМБ" (МФО 334851, код ЄДРПОУ 14282829), юридична адреса, місто Київ, вулиця Андріївська, будинок 4, НОМЕР_9 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

3. TOB "СМАРТКАМ" (код ЄДРПОУ 43844460) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "УкрСиббанк" (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750) юридична адреса: м. Київ, вул. Андріївська, 2/12, НОМЕР_10 - ДОЛАР США; НОМЕР_11 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_12 - ЄВРО; НОМЕР_13 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

4. TOB "МОЛЛБУД" (код ЄДРПОУ 44726115) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ`КИЇВ (МФО 380281, код ЄДРПОУ 33695095) юридична адреса: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 83-Д, НОМЕР_14 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

- АТ "ОТП БАНК" (МФО 300528, код ЄДРПОУ 21685166) юридична адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 43, НОМЕР_15 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

- АТ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_16 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

5. ТОВ "ЦВМВ" (код ЄДРПОУ 44815136) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_17 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

6. ПП "ДОР МАСТЕР" (код ЄДРПОУ 35473677) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "ПУМБ" (МФО 334851, код ЄДРПОУ 14282829) юридична адреса, місто Київ, вулиця Андріївська, будинок 4, НОМЕР_18 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_19 - ДОЛАР США, ЄВРО, УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "РВС БАНК" (МФО 339072, код ЄДРПОУ 39849797) юридична адреса: м. Київ, вулиця Введенська, будинок 29/58, НОМЕР_20 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

7. ТОВ "ЛОРІКО» (код ЄДРПОУ 43252951) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_21 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

8. ТОВ "АРСЕЛОР ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 44732488) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_22 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

9. ТОВ «РОБФОР» (код ЄДРПОУ 42155389) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_23 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "РВС БАНК" (МФО 339072, код ЄДРПОУ 39849797) юридична адреса: м. Київ, вулиця Введенська, будинок 29/58, НОМЕР_24 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

10. TOB "ВОРМЕКС" (код ЄДРПОУ 45145022) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_25 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

11. ТОВ "БЕЙТ ГРУП" (код ЄДРПОУ 44587289) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "ОТП БАНК" (МФО 300528, код ЄДРПОУ 21685166) юридична адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 43, НОМЕР_26 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "РВС БАНК" (МФО 339072, код ЄДРПОУ 39849797) юридична адреса: м. Київ, вулиця Введенська, будинок 29/58, НОМЕР_27 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

12. ППФ «7+1 ППФ» (код ЄДРПОУ 30491225) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ КБ "ПриватБанк" (МФО 305299, код ЄДРПОУ 14360570) юридична адреса: м. Київ, вул. Грушевського, 1-д, НОМЕР_28 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

13. ТОВ "ЛОРІ ГРУП УКРАЇНА" (код ЄДРПОУ 44677560) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "СЕНС БАНК" (МФО 300346, код ЄДРПОУ 23494714) юридична адреса: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 100, НОМЕР_29 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

14. ТОВ "СПЕЦТОРГЦЕНТР" (код ЄДРПОУ 33754642) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АКБ "ІНДУСТРІАЛБАНК" (МФО 313849, код ЄДРПОУ 13857564) юридична адреса: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/7, НОМЕР_30 - УKPАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_31 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м. Київ, вул. Стеценка, буд.6, НОМЕР_32 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

15. ТОВ "Френке лайт" (код ЄДРПОУ 42732163) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_33 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО; НОМЕР_34 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ

- АТ "Ідея Банк" (МФО 336310, код ЄДРПОУ 19390819) юридична адреса: м. Львів, вул. Валова, 11, НОМЕР_35 , - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

16. TOB "ІНТЕРТРЕЙД ПОЛЮС" (код ЄДРПОУ 44114962) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_36 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_37 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США;

17. ТОВ "ФІРМА АРТУА" (код ЄДРПОУ 44228652) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "СЕНС БАНК" (МФО 300346, код ЄДРПОУ 23494714) юридична адреса: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 100, НОМЕР_38 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК" У М. КИЄВІ (МФО 380805, код ЄДРПОУ 14305909) юридична адреса: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 4а, НОМЕР_39 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

18. TOB "АВТОВТОР-СЕРВІС" (код ЄДРПОУ 44526179) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "УкрСиббанк" (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750) юридична адреса: м. Київ, вул. Андріївська, 2/12, НОМЕР_40 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_41 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_42 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_43 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США;

19. ТОВ "ФАРТРАНТ" (код ЄДРПОУ 44073256) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_44 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

20. ТОВ "ТОРГОВИЙ ДВІР "ААС ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 38354655) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "ОТП БАНК" (МФО 300528, код ЄДРПОУ 21685166) юридична адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 43, НОМЕР_45 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_46 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_47 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "УкрСиббанк" (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750) юридична адреса: м. Київ, вул. Андріївська, 2/12, НОМЕР_48 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_49 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

21. ТОВ «БУДПАРИТЕТ» (код ЄДРПОУ 43104204) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "УкрСиббанк" (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750) юридична адреса: м. Київ, вул. Андріївська, 2/12, НОМЕР_50 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_51 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_52 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_53 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

22. TOB "МЕТА КОМ ПРОМ" (код ЄДРПОУ 44713818) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м.Київ, вул. Стеценка, буд.6, НОМЕР_54 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

- АТ "ПІРЕУС БАНК МКБ" (МФО 300658, код ЄДРПОУ 20034231) юридична адреса: м. Київ, вул. Білоруська, 11, НОМЕР_55 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

23. ТОВ "ВЕСТ ЛІБЕРТІ" (код ЄДРПОУ 42899675) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м. Київ, вул. Стеценка, буд.6, НОМЕР_56 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

- АТ "А - БАНК" (МФО 307770, код ЄДРПОУ 14360080) юридична адреса: м Дніпро, вул. Батумська, 11, НОМЕР_57 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_58 -ДОЛАР США; НОМЕР_59 ;

24. ТОВ "ФЕЙТЕР ЛТД" (код ЄДРПОУ 42715986) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_60 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США;

- ПАТ "БАНК "УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ" (МФО 320371, код ЄДРПОУ 22868414) юридична адреса: м. Київ, пр. Берестейський, 67, НОМЕР_61 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

25. ТОВ "СЕВЕН БРОК" (код ЄДРПОУ 42699425) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м. Київ, вул. Стеценка, буд.6, НОМЕР_62 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

26. ТОВ "ТЕХ ЛОПСТИК" (код ЄДРПОУ 38958226) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_63 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_64 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

27. ТОВ "ЯНЕКС ХОЛД" (код ЄДРПОУ 43768887) відкриті наступні рахунки з банківських установах:

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_65 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "СПБ" (МФО 377090, код СДРПОУ 36061927) юридична адреса: Київ, бульвар Шевченка Тараса, 11, приміщення 51, НОМЕР_66 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

28. TOB "Вілліс Україна" (код ЄДРПОУ 44416499) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "ОТП БАНК" (МФО 300528, код ЄДРПОУ 21685166) юридична адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 43, НОМЕР_67 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_68 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_69 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_70 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_71 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

29. ТОВ "ТД Агрохім ЛТД" (код ЄДРПОУ 44636477) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ КБ "ПриватБанк" (МФО 305299, код ЄДРПОУ 14360570) юридична адреса: м. Київ, вул. Грушевського, 1-д, НОМЕР_72 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_73 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

30. ПП "ФЛЕКС СТИЛ" (код ЄДРПОУ 44667877) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "ПРАВЕКС БАНК" (МФО 380838, код ЄДРПОУ 14360570) юридична адреса: місто Київ, Кловський узвіз, будинок 9/2, НОМЕР_74 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

31. ТОВ "СЕРВІС ПОСЛУГ" (код ЄДРПОУ 44802965) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м. Київ, вул. Стеценка, буд.6, НОМЕР_75 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР СІЛА, ЄВРО;

32. ТОВ «ПЛАСТМАСОВІ ВИРОБИ» (код ЄДРПОУ 43928570) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "А - БАНК" (МФО 307770, код ЄДРПОУ 14360080) юридична адреса: м. Дніпро, вул. Батумська, 11, НОМЕР_76 980- УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

33. ТОВ "Інтелект-центр" (код ЄДРПОУ 37004058) відкриті наступні рахунки банківських установах:

- АБ " УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_77 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_78 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- ЛОД АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК" М.ЛЬВІВ (МФО 325570, код ЄДРПОУ 14305909) юридична адреса: м. Львів, вул. Матейка, 8, НОМЕР_79 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ,

- АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК" У М. КИЄВІ (МФО 380805, код ЄДРПОУ 14305909) юридична адреса: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 4а, НОМЕР_80 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

34. TOB «Генер Трейдінг» (код ЄДРПОУ 42457439) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "СЕНС БАНК" (МФО 300346, код ЄДРПОУ 23494714) юридична адреса: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 100, НОМЕР_81 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "РВС БАНК" (МФО 339072, код ЄДРПОУ 39849797) юридична адреса: м. Київ, вулиця Введенська, будинок 29/58, НОМЕР_82 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м. Київ, вул. Стеценка, буд.6, НОМЕР_83 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ КБ "ПриватБанк" (МФО 305299, код ЄДРПОУ 14360570) юридична адреса: м. Київ, вул. Грушевського, 1-д, НОМЕР_84 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_85 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

35. ТОВ «ЕКОТРЕЙДМАРКЕТ» (код ЄДРПОУ 41710383) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "ОТП БАНК" (МФО 300528, код ЄДРПОУ 21685166) юридична адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 43, НОМЕР_86 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО; НОМЕР_87 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_88 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_89 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_90 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "ПУМБ" (МФО 334851, код ЄДРПОУ 14282829) юридична адреса, місто Київ, вулиця Андріївська, будинок 4, НОМЕР_91 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_92 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "УкрСиббанк" (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750) юридична адреса: м. Київ, вул. Андріївська, 2/12, НОМЕР_93 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_94 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

36. ТОВ "АГРОПРОМ-ТОРГ" (код ЄДРПОУ 41769501) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_95 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "ОТП БАНК" (МФО 300528, код ЄДРПОУ 21685166) юридична адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 43, НОМЕР_96 - УРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- ПАТ АБ «Південний» (МФО 328209, код ЄДРПОУ 20953647) юридична адреса: місто Одеса, вулиця Краснова, будинок 6/1, UA 203282090000026003010044465-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_97 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

37. TOB "СТАРОКС ПРО" (код ЄДРПОУ 43580104) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "ОТП БАНК" (МФО 300528, код ЄДРПОУ 21685166) юридична адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 43, НОМЕР_98 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_99 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "УкрСиббанк" (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750) юридична адреса: м.Київ, вул. Андріївська, 2/12, НОМЕР_100 - УКРАЇНЄЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК" У М. КИЄВІ (МФО 380805, код ЄДРПОУ 14305909) юридична адреса: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 4а, НОМЕР_101 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- ДОДАТ "РАЙФФАЙЗЕНБАНК" М.ДНІПРО (МФО 305653, код ЄДРПОУ 14305909) юридична адреса: просп. К.Маркса, 35, НОМЕР_102 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_103 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

38. ТОВ "Грім Індастріс" (код ЄДРПОУ 44564717) відкриті наступні рахунки з банківських установах:

- Головне управління по м. Києву та Київській області публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" (МФО 322669, код ЄДРПОУ 09322277) юридична адреса: м. Київ, вул. Володимирська, 27, НОМЕР_104 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_105 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

39. ТОВ «Грінвайт комерц» (код ЄДРПОУ 43826629) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "КБ "ГЛОБУС" (МФО 380526, код ЄДРПОУ 35591059) юридична адреса: м. Київ, провулок Куренівський, будинок 19/5, НОМЕР_106 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

40. ТОВ "Трекінг-експрес" (код ЄДРПОУ 44098616) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_107 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "РВС БАНК" (МФО 339072, код ЄДРПОУ 39849797) юридична адреса: м. Київ, вулиця Введенська, будинок 29/58, НОМЕР_108 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

41. ТОВ «ПЕГАС ТРАНС ЛОГІСТИК» (код ЄДРПОУ 44136902) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "УкрСиббанк" (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750) юридична адреса: м. Київ, вул. Андріївська, 2/12, НОМЕР_109 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_110 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "ПУМБ" (МФО 334851, код ЄДРПОУ 14282829) юридична адреса, місто Київ, вулиця Андріївська, будинок 4, НОМЕР_111 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_112 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

42. ТОВ "БК СТАТУС" (код ЄДРПОУ 42789974) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ КБ "ПриватБанк" (МФО 305299, код ЄДРПОУ 14360570) юридична адреса: м. Київ, вул. Грушевського, 1-д, НОМЕР_113 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_114 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

43. ТОВ "КЛЕВЕР МАРКЕТ" (код ЄДРПОУ 42612538) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м. Київ, вул. Стеценка, буд. 6, UA НОМЕР_140-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "МОТОР-БАНК" (МФО 313009, код ЄДРПОУ 35345213) юридична адреса: м. Запоріжжя, проспект Моторобудівників, буд. 54 "Б", НОМЕР_115 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

44. ТОВ «ЮРЕКС-ХОЛДІНГ» (код ЄДРПОУ 43104445) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "УкрСиббанк" (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750) юридична адреса: м. Київ, вул. Андріївська, 2/12, НОМЕР_116 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_117 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_118 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; НОМЕР_119 ГРИВНЯ;

45. ТОВ "КРАМАР ПЛЮС" (код ЄДРПОУ 43179704) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "УкрСиббанк" (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750) юридична адреса: м. Київ, вул. Андріївська, 2/12, НОМЕР_120 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_121 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ; UA 023204780000026009924911814-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "Укрексімбанк" (МФО 322313, код ЄДРПОУ 00032112) юридична адреса: м. Київ, вулиця Антоновича, будинок 127, НОМЕР_122 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

46. ТОВ "КОЛДЕН ФАНДС" (код ЄДРПОУ 44728028) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м. Київ, вул. Стеценка, буд. 6, НОМЕР_123 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

47. TOB "РОВЕР КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 44518608) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м.Київ, вул. Стеценка, буд. 6, UA НОМЕР_141-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

48. ПП "ДРІМС МО" (код ЄДРПОУ 44486759) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м. Київ, вул. Стеценка, буд. 6, UA НОМЕР_142-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

49. ТОВ "ТД СИХІВ ІНВЕНТ" (код ЄДРПОУ 43994617) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" (МФО 380634, код ЄДРПОУ 35960913) юридична адреса: м. Київ, вул. Стеценка, буд.6, НОМЕР_124 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_125 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

50. ТОВ "ПРОДАКТ ТРЮ КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 43347896) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "КІБ" (МФО 322540, код ЄДРПОУ 21580639) юридична адреса: м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), 6, НОМЕР_126 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США;

51. ФОП « ОСОБА_18 » (ІПН НОМЕР_127 ) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "УНІВЕРСАЛ БАНК" (МФО 322001, код ЄДРПОУ 21133352) юридична адреса: Київ, вулиця Автозаводська, будинок 54/19, НОМЕР_128 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_129 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_130 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

52. TOB "ІНК МОНОЛІТ" (код ЄДРПОУ 43028731) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "УкрСиббанк" (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750) юридична преса: м. Київ, вул. Андріївська, 2/12, НОМЕР_131 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_132 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

53. ТОВ "Укртрейдюніон" (код ЄДРПОУ 43819577) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "СЕНС БАНК" (МФО 300346, код ЄДРПОУ 23494714) юридична адреса: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 100, НОМЕР_133 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США;

- АТ "ПУМБ" (МФО 334851, код ЄДРПОУ 14282829) юридична адреса, місто Київ, вулиця Андріївська, будинок 4, НОМЕР_134 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США;

54. TOB "ЕПСІЛОН ТРЕЙД ІНВЕСТ" (код ЄДРПОУ 40001607) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- ПАТ АБ «Південний» (МФО 328209, код ЄДРПОУ 20953647) юридична адреса: місто Одеса, вулиця Краснова, будинок 6/1, UA НОМЕР_143-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, UA НОМЕР_143-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АБ "УКРГАЗБАНК" (МФО 320478, код ЄДРПОУ 23697280) юридична адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 1, НОМЕР_135 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО;

55. ТОВ "Зелена бухгалтерія" (код ЄДРПОУ 38777973) відкриті наступні рахунки в банківських установах:

- АТ "УНІВЕРСАЛ БАНК" (МФО 322001, код ЄДРПОУ 21133352) юридична адреса: Київ, вулиця Автозаводська, будинок 54/19, НОМЕР_136 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, НОМЕР_137 -УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ "ОТП БАНК" (МФО 300528, код ЄДРПОУ 21685166) юридична адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 43, НОМЕР_138 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ;

- АТ КБ "ПриватБанк" (МФО 305299, код ЄДРПОУ 14360570) юридична адреса: м. Київ, вул. Грушевського, 1-д, НОМЕР_139 - УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ.

Кошти, розміщені на рахунках зазначених підприємствах є предметом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 205-1 КК України, відомості про яке внесено до ЄРДР.

У зв`язку з цим кошти, розміщені на вказаних рахунках, постановою слідчого були визнані речовими доказами у кримінальному провадженні.

13.06.2023 року (клопотання датоване 12.06.2023 року) прокурор у кримінальному провадженні - заступник начальника другого відділу управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Офісу Генерального прокурора ОСОБА_13 звернувся до Печерського районного суду міста Києва з клопотанням про накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках підприємств (повний перелік яких зазначено у клопотанні), із забороною вчинення видаткової частини рахунків за виключенням податкових платежів до бюджетів усіх рівнів та зобов`язанням службових осіб банківських установ надати слідчим слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування вказаного кримінального провадження, або уповноваженій особі за дорученням слідчого, довідку про залишок коштів на момент накладення арешту на розрахункові рахунки вищевказаних підприємств.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року зазначене клопотання прокурора задоволено.

Колегія суддів погоджується з таким висновком слідчого судді з огляду на наступне.

При застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження слідчий суддя повинен діяти у відповідності до вимог КПК України та судовою процедурою гарантувати дотримання прав, свобод та законних інтересів осіб, а також умов, за яких жодна особа не була б піддана необґрунтованому процесуальному обмеженню.

Зокрема, при вирішенні питання про арешт майна для прийняття законного та справедливого рішення слідчий суддя, згідно ст. ст. 94, 132, 173 КПК України, повинен врахувати правову підставу для арешту майна, можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні або застосування щодо нього конфіскації, в тому числі і спеціальної, наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою, розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження, а також наслідки арешту майна для підозрюваного, третіх осіб.

Відповідні дані мають міститися і у клопотанні слідчого чи прокурора, який звертається з проханням арештувати майно, оскільки відповідно до ст. 1 Першого протоколу Конвенції про захист прав та основоположних свобод, будь-яке обмеження права власності повинно здійснюватися відповідно до закону, а отже суб`єкт, який ініціює таке обмеження, повинен обґрунтувати свою ініціативу з посиланням на норми закону.

Згідно усталеної практики Європейського Суду з прав людини в контексті вищевказаних положень, володіння майном повинно бути законним (див. рішення у справі «Іатрідіс проти Греції» [ВП], заява N 31107/96, п. 58, ECHR 1999-II).

Вимога щодо законності у розумінні Конвенції вимагає дотримання відповідних положень національного законодавства та відповідності принципові верховенства права, що включає свободу від свавілля (див. рішення у справі «Антріш проти Франції», від 22 вересня 1994 року, Series А N 296-А, п. 42, та «Кушоглу проти Болгарії», заява N 48191/99, пп. 49 - 62, від 10 травня 2007 року). Будь-яке втручання державного органу у право на мирне володіння майном повинно забезпечити «справедливий баланс» між загальним інтересом суспільства та вимогами захисту основоположних прав конкретної особи. Необхідність досягнення такого балансу відображена в цілому в структурі статті 1 Першого протоколу. Необхідного балансу не вдасться досягти, якщо на відповідну особу буде покладено індивідуальний та надмірний тягар (див., серед інших джерел, рішення від 23 вересня 1982 року у справі «Спорронг та Льонрот проти Швеції», пп. 69 і 73, Series A N 52).

Іншими словами, має існувати обґрунтоване пропорційне співвідношення між засобами, які застосовуються, та метою, яку прагнуть досягти (див., наприклад, рішення від 21 лютого 1986 року у справі «Джеймс та інші проти Сполученого Королівства», n. 50, Series A N 98).

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Згідно ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення:

1) збереження речових доказів;

2) спеціальної конфіскації;

3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;

4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

У кожному конкретному кримінальному провадженні слідчий суддя, застосовуючи вид обтяження, в даному випадку арешт майна, має неухильно дотримуватись вимог закону.

При накладенні арешту на майно слідчий суддя має обов`язково переконатися в наявності доказів на підтвердження вчинення кримінального правопорушення. При цьому закон не вимагає аби вони були повними та достатніми на цій стадії кримінального провадження, однак вони мають бути такими, щоб слідчий суддя був впевнений у тому, що дані докази можуть дати підстави для пред`явлення обґрунтованої підозри у вчиненні того чи іншого злочину. Крім того, наявність доказів у кримінальному провадженні має давати слідчому судді впевненість у тому, що в даному кримінальному провадженні необхідно накласти вид обмеження з метою уникнення негативних наслідків.

Розглядаючи клопотання про накладення арешту на вищевказані грошові кошти, які знаходяться на банківських рахунках підприємств, для прийняття законного та обґрунтованого рішення, слідчий суддя повинен з`ясувати всі обставини, які передбачають підстави для арешту майна або відмови у задоволенні клопотання про арешт, зокрема з`ясувати правову підставу для арешту, що має бути викладена у клопотанні та відповідати вимогам закону.

Колегія суддів вбачає, що наведені в клопотанні прокурором доводи про накладення арешту на грошові кошти, перевірялись судом першої інстанції, досліджено матеріали судового провадження, а також з`ясовані обставини, які мають значення при вирішенні питання щодо арешту майна і приходить до висновку, що вказаних доводів цілком достатньо для підтвердження наявності підстав накладення арешту на майно.

Зокрема, посилаючись у клопотанні, що грошові кошти на розрахункових рахунках, які належать вказаним товариствам відкритих у банківських установах, є речовими доказами та відповідають критеріям майна, на яке може бути накладено арешт, визначеним ст. 170 КПК України, прокурор повинен був зібрати та надати слідчому судді достатні на даному етапі досудового розслідування докази на підтвердження такого висновку.

Процесуальний керівник зазначив обставини вчинення кримінального правопорушення та надав достатню на його думку кількість доказів, що підтверджують необхідність у застосуванні такого заходу забезпечення кримінального провадження як арешт майна.

Стороною обвинувачення зазначено, що кошти, розміщені на рахунках вищезазначеного підприємства є предметом кримінальних правопорушень у кримінальному провадженні, тобто відповідають вимогам ст. 98 КПК України.

Крім того, з метою запобігання можливого приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення шляхом обготівкування, відчуження грошових коштів виникла необхідність у накладенні арешту на майно вказаних суб`єктів підприємницької діяльності.

За таких обставин грошові кошти, що знаходяться на вищезазначених банківських рахунках розглядаються як предмет вчинення кримінального правопорушення та містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Вказана позиція сторони обвинувачення логічно узгоджується з фактичними обставинами кримінального провадження та попередньою кваліфікацією вчиненого кримінально-протиправного діяння.

Відповідно до ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддями вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Як свідчать матеріали, надані до суду апеляційної інстанції, на цьому етапі кримінального провадження потреби досудового розслідування виправдовують таке втручання у права та інтереси власників майна з метою збереження речових доказів, а слідчий суддя на даній стадії не вправі вирішувати ті питання, які повинен вирішувати суд при розгляді кримінального провадження по суті, тобто не вправі оцінювати докази з точки зору їх достатності і допустимості для встановлення вини чи її відсутності у фізичної або юридичної особи за вчинення злочину, а лише зобов`язаний на підставі розумної оцінки сукупності отриманих доказів визначити, що причетність тієї чи іншої особи до вчинення кримінального правопорушення є вірогідною та достатньою для застосування щодо неї заходів забезпечення кримінального провадження, одним із яких і є накладення арешту на майно.

За таких обставин, колегія суддів приходить до висновку, що матеріали судового провадження переконливо свідчать про те, що майно, на яке прокурор просить накласти арешт, в рамках даного кримінального провадження, відповідає критеріям ч. 1 ст. 170 КПК України, оскільки стороною обвинувачення доведено його відповідність ознакам ст. 98 КПК України. Вказане в своїй сукупності слугує підставами для застосування обмежувальних заходів в даному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного посилання апелянтів на те, що стороною обвинувачення не було доведено необхідність накладення арешту, є безпідставним, оскільки прокурором надано достатні на даній стадії кримінального провадження докази вважати, що майно відповідає критеріям, зазначеним в ст. 170 КПК України. Вказане свідчить про правомірність висновку слідчого судді про необхідність накладення такого виду обтяження як арешт майна.

А тому доводи авторів апеляційних скарг про відсутність правових підстав для арешту майна, не є переконливими.

Доказів негативних наслідків від застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження як арешт майна, апелянтами не надано та колегією суддів не встановлено.

Інші доводи апелянтів не є безумовними підставами для скасування ухвали слідчого судді.

При цьому, колегія суддів звертає увагу представників, що відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 174 КПК України арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Істотних порушень норм КПК України, які могли б стати підставою для скасування ухвали слідчого судді не встановлено та не вбачаються такі і зі змісту апеляційних скарг.

З урахуванням викладеного, колегія суддів вважає, що рішення суду прийнято у відповідності до вимог закону, слідчий суддя при розгляді клопотання з`ясував всі обставини, з якими закон пов`язує можливість накладення арешту, а тому ухвалу слідчого судді необхідно залишити без змін, а апеляційні скарги, з внесеними доповненями, - залишити без задоволення.

Керуючись ст. ст. 170, 171, 173, 309, 376, 395, 404, 405, 407, 422 КПК України, колегія суддів, -

ПОСТАНОВИЛА:

Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16 червня 2023 року, якою задоволено клопотання прокурора у кримінальному провадженні - заступника начальника другого відділу управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Офісу Генерального прокурора ОСОБА_13 про накладення арешту на майно та накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках підприємств (повний перелік яких зазначено в резолютивній частині оскаржуваної ухвали), із забороною вчинення видаткової частини рахунків за виключенням податкових платежів до бюджетів усіх рівнів та зобов`язанням службових осіб банківських установ надати слідчим слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування вказаного кримінального провадження, або уповноваженій особі за дорученням слідчого, довідку про залишок коштів на момент накладення арешту на розрахункові рахунки вищевказаних підприємств, - залишити без змін, а апеляційні скарги представника ТОВ «БУДПАРИТЕТ», ТОВ «Крамар Плюс», ТОВ «Юрекс-Холдінг», ТОВ «Інк Моноліт» - адвоката ОСОБА_6 , представника ТОВ «СПЕЦТОРГЦЕНТР» - адвоката ОСОБА_7 , з внесеними доповненнями до неї, представника ТОВ «Моллбут» - адвоката ОСОБА_8 , представника ТОВ «ЗЕЛЕНА БУХГАЛТЕРІЯ» - адвоката ОСОБА_9 , представника ТОВ «КОЛДЕН Фандс» - адвоката ОСОБА_10 , представника ТОВ «Тех Логістик» - директора ОСОБА_11 , -залишити без задоволення.

Ухвала апеляційного суду є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

СУДДІ:




ОСОБА_2 ОСОБА_3 ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116419619
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/24098/23-к

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кагановська Тетяна Володимирівна

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кагановська Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні