Ухвала
від 18.01.2024 по справі 200/3374/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

18 січня 2024 року Справа №200/3374/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Троянової О.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту ociб з інвалідністю про повернення судового збору за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту ociб з інвалідністю до Приватного сільськогосподарського підприємства «Дружба» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році,

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Донецьке обласне відділення Фонду соціального захисту ociб з інвалідністю звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Приватного сільськогосподарського підприємства «Дружба» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році, у розмірі 47878,85 грн та пені у розмірі 2412,9 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 17 липня 2023 року позовну заяву залишено без руху з наданням строку для усунення виявлених недоліків позовної заяви, шляхом сплати судового збору у розмірі 2 684 грн та надання до суду оригіналу квитанції про сплату судового збору відповідно до вимог Закону України «Про судовий збір», надання до суду доказу надсилання відповідачу рекомендованим листом з повідомленням про вручення копії позовної заяви та доданих до неї документів, належним чином засвідчені (читабельні) копії запиту до Донецького обласного центру зайнятості та відповіді Донецького обласного центру зайнятості.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 26 липня 2023 року повернуто позовну заяву Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту ociб з інвалідністю до Приватного сільськогосподарського підприємства «Дружба» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році.

11 січня 2024 року до суду надійшло клопотання Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту ociб з інвалідністю про повернення судового збору.

Розглянувши зазначене клопотання, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Частиною 2статті 132 Кодексу адміністративного судочинства Українивстановлено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначаєЗакон України «Про судовий збір».

Згідно з пунктом 2 частини 1статті 7 Закону України «Про судовий збір»сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Проте, судом встановлено, що позивачем за подання до Донецького окружного адміністративного суду даної позовної заяви судовий збір не сплачувався, що підтверджується відомостями з КП «ДСС» Донецького окружного адміністративного суду, а також відсутністю відповідних доказів у додатках до позовної заяви.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про повернення судового збору.

Водночас, суд звертає увагу, що заявник не позбавлений можливості повернути помилково сплачений судовий збір (у разі його сплати) відповідно до Порядку повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затвердженогонаказом Міністерства фінансів України 03.09.2013 року№ 787.

Керуючись ст.ст. 132, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту ociб з інвалідністю про повернення судового збору -залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В. Троянова

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116420306
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році

Судовий реєстр по справі —200/3374/23

Ухвала від 18.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Ухвала від 26.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Ухвала від 17.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні