Ухвала
від 22.01.2024 по справі 635/784/22
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/784/22

Провадження № 2/635/1816/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

22 січня 2024 рокусмт Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі судді Даниленко Т.П., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу,

позивач: ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 ;

відповідач: Харківський національний аграрний університет ім. В.В.Докучаєва, код ЄДРПОУ 00493764, місце знаходження Харківська область, Харківський район, селище Докучаєвське, п/в Докучаєвське-2, Учбове містечко ХНАУ,

ВСТАНОВИВ :

03.02.20222 до Харківського районного суду Харківської області надійшов зазначений позов, в якому позивач просить суд скасувати наказ №1103-к від 31 грудня 2021 року про звільнення працівника ОСОБА_1 , поновити її на попередній посаді на роботі, стягнути з відповідача на її користь середній заробіток з час вимушеного прогулу.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 08.02.2022 відкрито провадження по справі та призначено в судове засідання.

Відповідно до розпорядження голови Верховного суду від 08.03.2022 № 2/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» та Закону України «Про внесення зміни до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус судді» справу передану за підсудністю відповідно акту приймання-передачі справ та речових доказів від 01.04.2022.

Ухвалою Полтавського районного суду Полтавської області від 08.11.2023 справу передано за підсудністю до Харківського районного суду Харківської області для розгляду по суті.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 32 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Визначення судді або колегії суддів для розгляду конкретної справи здійснюється автоматизованою системою документообігу суду під час реєстрації відповідних документів за принципом вірогідності, який ураховує кількість справ, що перебувають у провадженні суддів, заборону брати участь у перегляді рішення для судді, який брав участь в ухваленні судового рішення, про перегляд якого ставиться питання, перебування суддів у відпустці, на лікарняному, у відрядженні та закінчення терміну повноважень.

Так, для розгляду даної цивільної справи, на підставі протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 18.01.2024 зазначена справа передана судді Харківського районного суду Харківської області Даниленко Т.П.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження судом при відкритті провадження не встановлено.

Згідно з ч. 1, ч. 2 ст. 274 ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та справи що виникають з трудових відносин, а також справи, про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Враховуючи значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, суспільний інтерес розгляду справи, розгляд справи необхідно здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Керуючись ст.ст.184-187,274,277, п. 11 ч. 1 розділуХІІІПерехідних положень ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до провадження судді Харківського районного суду Харківської області Даниленко Т.П. цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного провадження з викликом сторін.

Призначити проведення судового засідання на 21.02.2024 о 11 год. 45 хв.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПК Україниу встановлений строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Т.П.Даниленко

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено23.01.2024
Номер документу116427383
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, позивач: ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 ; відповідач: Харківський національний аграрний університет ім. В.В.Докучаєва, код ЄДРПОУ 00493764, місце знаходження Харківська область, Харківський район, селище Докучаєвське, п/в Докучаєвське-2, Учбове містечко ХНАУ

Судовий реєстр по справі —635/784/22

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Харабадзе К. Ш.

Ухвала від 01.05.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Стефанів Надія Степанівна

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні