Ухвала
від 22.01.2024 по справі 487/5075/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №487/5075/23

н/п 2/766/7617/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2024 року м. Херсон

Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Ус О.В. розглянувши клопотання позивачки ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Олешківської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Херсонського міського суду Херсонської області перебуває вищевказана цивільна справа.

18.01.2024 року до суду надійшло клопотання позивачки ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеконференції, яке мотивоване неможливістю забезпечення явки безпосередньо до Херсонського міського суду Херсонської області. Просить доручити проведення відеоконференції Миколаївський апеляційний суд.

Відповідно до ч. 1ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно із ч. 5ст. 212 ЦПК Українисуд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно вимогст. 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Оскільки клопотання позивачки про проведення судового засідання у режимі відеоконференції обґрунтоване неможливістю прибути до Херсонського міського суду Херсонської області в судове засідання, враховуючи віддаленість місця знаходження позивачки і наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, суд вважає за можливе провести зазначене підготовче засідання у режимі відеоконференції з Миколаївським апеляційним судом.

Додатково роз`яснюємо, що у разі проведення судового засідання за участю сторін передбачена його фіксація за допомогою засобу відеоконференцзв`язку. Херсонський міський суд станом на 14.12.2023 року облаштований сьома засобами відеоконференцзв`язку на весь штат суддів, що впливає на кількість справ, які можуть бути розглянуті в судовому засіданні з участю учасників процесу шляхом фіксації процесу впродовж робочого дня.

Суд вважає необхідним роз`яснити, що при відсутності вільного залу судових засідань, які наразі використовуються для розгляду невідкладних справ (слідчими суддями), кримінальних проваджень, тощо, проведення відеоконференцзв`язку буде неможливим.

На підставі викладеного, керуючисьст. 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", ст. ст.212,260-261,353 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Судове засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Олешківської міської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, провести в режимі відеоконференції.

Доручити Миколаївському апеляційному суду (inbox@mka.court.gov.ua) забезпечити проведення судового засідання о14-30 год. 23 січня 2024 рокув режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

СуддяО. В. Ус

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116442719
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —487/5075/23

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Лагода А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні