Ухвала
від 19.01.2024 по справі 545/2308/23
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/2308/23

Провадження № 2-о/545/6/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19.01.2024 Полтавський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді - Путрі О.Г.,

присяжних - Ханіної Л.М., Сідлецької Ю.І.,

при секретарі - Литвинов В. Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про підтвердження та продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 про підтвердження та продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

Ухвалою суду від 05.09.2023 по справі призначена судово-психіатрична експертиза, проведення якої доручено експертам Полтавської філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України», провадження по справі зупинено до проведення експертизи.

На даний час справа повернута з експертної установи до Полтавського районного суду Полтавської області з висновком експерта № 626 від 20.12.2023, тому суд вважає за необхідне поновити провадження у справі .

Відповідно до ч. 1 ст. 254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Окрім того, відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги» від 10.04.2023 №3022-ІХ, який набув чинності 03.08.02023, розгляд справ, зокрема про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа.

Згідно з ч.1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Відповідно до пункту 24 частини 1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Одним із суб`єктів надання безоплатної вторинної правової допомоги є відповідні центри, що передбачено п.1 ч. 1 ст. 15, ст. 16 вищезазначеного Закону.

Враховуючи викладене, слід призначити ОСОБА_2 адвоката з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

На підставі викладеного, керуючись ст. 254 ЦПК України, ст.ст. 12-14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суд,

У Х В А Л И В :

Поновити провадження по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про підтвердження та продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

Призначити судове засідання на 14.02.2024 о 13-40 год, викликати учасників процесу.

Забезпечити захист прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , щодо якого розглядається справа про підтвердження та продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, призначивши йому адвоката з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Копію ухвали направити до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області - для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: О.Г. Путря

Присяжні: Ю. І. Сідлецька

Л.М. Ханіна

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення19.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116448111
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —545/2308/23

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні