Ухвала
від 19.01.2024 по справі 556/64/24
ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 556/64/24

Номер провадження 2/556/208/2024

У Х В А Л А

про направлення справи за підсудністю

19.01.2024 року

Володимирецький районний суд Рівненської області в особі судді Іванків О.В. розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,-

ВСТАНОВИВ:

До Володимирецького районного суду Рівненської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

Вивчивши матеріали заяви, судом встановлено, що вона підлягає направленню за підсудністю, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1ст.27 ЦПК Українипозови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Частиною 2 ст.28 ЦПК України встановлено, що позови про розірвання шлюбу можуть пред`являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача також у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти або якщо він не може за станом здоров`я чи з інших поважних причин виїхати до місця проживання відповідача. За домовленістю подружжя справа може розглядатися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування будь-кого з них.

Разом з тим, в позовній заяві не вказано доводів про наявність підстав для застосування альтернативної підсудності у даній справі, оскільки спільні діти, в т.ч. неповнолітні, у подружжя відсутні, інші поважні причини, які б свідчили про неможливість прибуття позивача до суду за місцем проживання відповідача, не названо, договір між подружжям про визначення підсудності в матеріалах справи відсутній. Крім цього, жодних доказів реєстрації позивача ОСОБА_1 саме в с.Хиночі Вараського району до позову не долучено.

З урахуванням викладеного, суд приходить до висновку про відсутність підстав для застосування альтернативної підсудності при розгляді даного позову.

Відповідно до п.1) ч. 1ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

В своїй позовній заявіпозивач ОСОБА_1 зазначає, що відповідач проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

З відповіді №409858 від 17.01.2024 з Єдиного державного демографічного реєстру вбачається, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , що територіально відноситься до підсудності Святошинського районного суду міста Києва.

За таких обставин, судом достовірно встановлено, що місце проживання відповідача знаходиться поза межами території, на яку розповсюджується територіальна юрисдикція Володимирецького районного суду Рівненської області та відноситься до територіальної юрисдикції Святошинського районного суду міста Києва.

За змістом ч.9 ст.187 ЦПК України, якщо буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає її за підсудністю в порядку, встановленому ст. 31ЦПК України. Згідно з п. 1 ч.1ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч.3ст.31 ЦПК України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне передати цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу за підсудністю до Святошинського районного суду міста Києва.

Керуючись ст.ст.162, 165, 31, 260, 353, 354, 378 ЦПК України,-

постановив:

Справу №556/64/24 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу передати за підсудністю до Святошинського районного суду міста Києва.

Копію ухвали направити позивачу до відома.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, або в порядку ч. 2ст. 354 ЦПК України.

Суддя: Іванків О.В.

Дата ухвалення рішення19.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116448181
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —556/64/24

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Петренко Н. О.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Петренко Н. О.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні