Ухвала
від 22.01.2024 по справі 600/7029/23-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 січня 2024 р. м. Чернівці Справа №600/7029/23-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Лелюк О.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Міністерства юстиції України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України про визнання протиправними пунктів наказу,

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Міністерства юстиції України про визнання протиправними пунктів наказу.

Позивач просить суд:

- визнати протиправними та скасувати пункти 1 та 2 наказу Міністерства юстиції України від 31.01.2022 №287/5, яким частково задоволено скаргу виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 05.08.2021 року №01/02-05/2278 та скасовано рішення від 31.12.2020 №56037530, прийняте державним реєстратором Чернівецької міської ради Карвацькою Галиною Федорівною.

Ухвалою суду від 04 грудня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі; призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 09 січня 2024 року, постановленою без виходу до нарадчої кімнати із занесенням до протоколу судового засідання, у справі оголошено перерву до 23 січня 2024 року о 12:30 год.

Від представника Міністерства юстиції України Запухлого Р.В. надійшла заява про участь у підготовчому засіданні, призначеному на 23 січня 2024 року о 12 год. 30 хв., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі EasyCon.

В обґрунтування заяви вказано про необхідність призначення розгляду даної справи в режимі відеоконференції у зв`язку із віддаленістю місця знаходження представника відповідача та Чернівецького окружного адміністративного суду.

Розглянувши подану заяву, суд зазначає таке.

Відповідно до частин першої та другої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Частиною п`ятою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідно до частини шостої, одинадцятої, дванадцятої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки. Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Водночас згідно з приписами частини третьої статті 196 Кодексу адміністративного судочинства України головуючий у судовому засіданні відповідно до завдання адміністративного судочинства керує ходом судового засідання, забезпечує додержання послідовності та порядку вчинення процесуальних дій, здійснення учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав і виконання ними обов`язків, спрямовує судовий розгляд на забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин у справі, усуваючи із судового розгляду все, що не має значення для вирішення справи.

Згідно з відомостями, що містяться в матеріалах справи місцезнаходження представника Міністерства юстиції України Запухлого Р.В. зазначено м. Івано-Франківськ.

Судовий розгляд даної справи здійснюється Чернівецьким окружним адміністративним судом, що знаходиться за адресою: вул. Садова 1-І, м. Чернівці.

Враховуючи вказані вище норми процесуального права, територіальну віддаленість представника відповідача від місцезнаходження суду, де відбувається засідання, його доводи, наведені у поданій ним заяві, а також з метою дотримання принципу рівності учасників адміністративного процесу та офіційного з`ясування усіх обставин справи, які мають значення для правильного вирішення спору, суд приходить до висновку про наявність підстав для проведення підготовчого засідання у цій справі в режимі відеоконференції з використання власних технічних засобів. При цьому судом встановлена наявність технічної можливості проведення підготовчого засідання в даній справі 23 січня 2024 року о 12 год. 30 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за участю представника відповідача Запухлого Романа Васильовича в системі «ВКЗ» за електронною адресою:ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Отже, подана представником відповідача заява підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 8, 9, 10, 195, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1.Заяву представника Міністерства юстиції України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у системі «ВКЗ» у даній справі задовольнити.

2. Представнику Міністерства юстиції України забезпечити проведення підготовчого засідання у даній справі, призначеного на 23 січня 2024 року о 12 год. 30 хв., поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у системі «ВКЗ» за електронною адресою: r.zapukhlyi@if.minjust.gov.ua, ПІБ ОСОБА_2 .

3. Підготовче засідання по справі, призначене на 23 січня 2024 року о 12 год. 30 хв., відбудеться у приміщенні Чернівецького окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернівці, вул. Садова, 1-І та в режимі відеоконференції за участю представника Міністерства юстиції України в онлайн сервісі «ВКЗ» за електронною адресою: r.zapukhlyi@if.minjust.gov.ua, ПІБ Запухлий Роман Васильович.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Лелюк

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116461409
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо захисту політичних (крім виборчих) та громадянських прав, зокрема щодо забезпечення права особи на звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів

Судовий реєстр по справі —600/7029/23-а

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Рішення від 05.03.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Рішення від 05.03.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 06.02.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 06.02.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні