Ухвала
від 23.01.2024 по справі 216/7746/23
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/7746/23

Провадження № 1-кс/216/50/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання тимчасового доступу до речей та документів

23.01.2024 м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023041230001586 від 11 серпня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України, -

в с т а н о в и в:

У провадженні слідчого відділу Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровські області, перебувають матеріали досудового розслідування №12023041230001586 від 11 серпня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України.

Досудовим розслідуваннямвстановлено,що 10 серпня 2023 року до Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровської області надійшли матеріали про те, що ОСОБА_4 безвідповідально поставившись до виконання обов`язків по догляду за дитиною, неналежним чином виконувала свої батьківські обов`язки, що виразилось у відмові від проведення малолітній дитині ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 необхідного медичного обстеження та лікування, що призвело до тяжких наслідків у вигляді смерті малолітнього ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що мало місце 31.05.2023 року.

Відомості за вказаним фактом зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під №12023041230001586 від 11.08.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України та кримінальне провадження перебуває в провадженні СВ Криворізького РУП Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що причиною смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є хвороба зумовлена ВІЛ, що ускладнилась розвитком полі органної недостатності та виснаженням. З пояснення ОСОБА_4 встановлено, що під час вагітності у неї було виявлено ВІЛ інфекцію. В подальшому, при народженні сина ОСОБА_5 у нього також було виявлено ВІЛ інфекцію.

В ході подальшого проведення досудового розслідування до КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »» слідчим направлено запит в порядку ст. 93 КПК України, про витребування інформації стосовно перебування на обліку ОСОБА_4 , ОСОБА_5 але отримано відповідь, що згідно Закону України № 2861 VI від 23.12.2010 року «Про протидію Поширення хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ», розділом III, статті № 13 інформація про хворих на ВІЛ/СНІД надається тільки за рішенням суду у встановленому законом порядку.

03.01.2024 року до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого СВ Криворізького РУП ГУНП у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , в якому слідчий просить винести рішення, яким надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації з приводу перебування на обліку та лікування ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , що перебуває у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »» розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ,

Клопотання мотивовано тим, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »», з можливістю їх вилучення.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності та без застосування технічних засобів, наполягав на задоволенні клопотання.

КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »» про місце, день та час розгляду клопотання повідомлено своєчасно та належним чином, про що в матеріалах справи наявне підтвердження. Заяв та клопотань від медичного центру, до суду не надходило.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, дійшов висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно вимогам ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За приписами ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні в тому числі зазначаються: речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Крім того слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи, зокрема, перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи (ч. 5 ст. 163 КПК України).

При цьому, ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Оскільки наявні достатні підстави вважати, що зазначені у клопотанні документи знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »» розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , та містятьвідомості,які маютьсуттєве значеннядля встановленняважливих обставин у кримінальному провадженні, може бути використана як доказ і неможливо іншими способами отримати ці відомості, тому заявлене клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164, 395 КПК України, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого слідчого відділу Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , право на здійснення тимчасового доступу до документів - електронної бази хворих, які перебувають на диспансерному обліку КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »», «Журналу добровільного консультування», та витребування інформації відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та її сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , щодо того: чи звертались вони за медичною допомогою до КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »»,чи здавалианалізи наВІЛ/СНІД та їхрезультати,чи перебувають на обліку, чи призначався курсу лікування, отримували терапію, які знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »», розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати посадових осіб КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »» надати вказану в ухвалі особі тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі документів, з можливістю її тимчасового вилучення.

Відповідно до статті 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали про надання тимчасового доступу до документів визначити до 23.02.2024 року.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала слідчого судді, яка не може бути оскаржена, набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116462747
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —216/7746/23

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Постанова від 29.11.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Постанова від 29.11.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні