Ухвала
від 18.01.2024 по справі 945/746/21
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Справа № 945/746/21

Провадження № 2/945/123/24

УХВАЛА

18 січня 2024 року м. Миколаїв

Миколаївський районнийсуд Миколаївськоїобласті вскладі головуючогосудді ШароновоїН.О.,розглянув матеріалицивільної справи№ 945/746/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Нечаянська сільська рада Миколаївського району Миколаївської області, про зміну черговості одержання права на спадкування, -

встановив:

У провадженніМиколаївського районногосуду Миколаївськоїобласті знаходитьсясправа №945/746/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Нечаянська сільська рада Миколаївського району Миколаївської області, про зміну черговості одержання права на спадкування.

17 січня 2024 року на електрону адресу суду від представника позивача Креховецької Надії Миколаївни, надійшло клопотання про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції між Миколаївським районним судом Миколаївської області та Долинським районним судом Івано-Франківської області.

У вказаному вище клопотанні представник позивача посилався на значну територіальну віддаленість місця здійснення ним адвокатської діяльності від місця розгляду справи, а також вказував на те, що він зацікавлений брати участь у судових засіданнях з розгляду даної справи.

Суд розглянувклопотання представникапозивача - ОСОБА_3 та дійшов такого.

Згідно з положеннями ч. ч. 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ст. 212 Цивільного процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Свідок, перекладач, спеціаліст, експерт можуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції виключно в приміщенні суду.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Суд у порядку, передбаченому цією статтею, за власною ініціативою або за клопотанням учасника судового процесу, який тримається в установі попереднього ув`язнення або в установі виконання покарань, може постановити ухвалу про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні такої установи. При цьому дії, передбачені частиною дев`ятою цієї статті, здійснюються службовою особою такої установи.

Оскільки фактичне місце роботи представника позивача є адреса: АДРЕСА_1 , а також з метою забезпечення прав представника позивача на участь у судовому засіданні, суд дійшов висновку про доцільність задоволення клопотання про призначення судового засідання в режимі відеоконференції, та доручення забезпечення проведення відеоконференції Долинському районному суду Івано-Франківської області.

Керуючись ч. ч. 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ст. 212, ч. 1 ст. 260 Цивільного процесуального кодексу України, -

ухвалив:

Клопотання ОСОБА_3 -представника позивача ОСОБА_1 пророзгляд справи№ 945/746/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Нечаянська сільська рада Миколаївського району Миколаївської області, про зміну черговості одержання права на спадкування, за участі представника позивача, в режимі відеоконференції між Миколаївським районним судом Миколаївської області та Долинським районним судом Івано-Франківської області, - задовольнити.

Судові засіданняз розглядуцивільної справи№ 945/746/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Нечаянська сільська рада Миколаївського району Миколаївської області, про зміну черговості одержання права на спадкування, за участі ОСОБА_3 - представника позивача ОСОБА_1 , проводити у режимі відеоконференції між Миколаївським районним судом Миколаївської області та Долинським районним судом Івано-Франківської області.

Розгляд справи призначений на 22січня 2024року на15годину 30хвилин.

Доручити Долинському районному суду Івано-Франківської області забезпечити проведення судових засідань з розгляду цивільної справи № 945/746/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Нечаянська сільська рада Миколаївського району Миколаївської області, про зміну черговості одержання права на спадкування, з представником позивача, у режимі відеоконференції між Миколаївським районним судом Миколаївської області та Долинським районним судом Івано-Франківської області; перевірити явку та встановити особи тих, хто з`явився, а також перевірити повноваження представника.

Копію ухвали надіслати учасникам справи та представнику позивача, а також Долинському районному суду Івано-Франківської області, для організації виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею та присяжними.

Суддя Н. О. Шаронова

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116468290
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну черговості одержання права на спадкування

Судовий реєстр по справі —945/746/21

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 14.06.2021

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Ухвала від 14.05.2021

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні