Ухвала
від 23.01.2024 по справі 583/5619/23
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/5619/23

2/583/105/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2024 року суддя Охтирського міськрайонного суду Сумської області Яценко Н.Г., розглянувши заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Аграрна компанія Форвард»</a> Отцевич Євгена Юрійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аграрна компанія Форвард»</a>, треті особи Виконавчий комітет Охтирської міської ради в особі відділу з питань реєстрації, приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Семенець Олександр Анатолійович про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації речового права,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Охтирського міськрайонного суду перебуває зазначена цивільна справа.

11.01.2024 до суду надійшла заява представника ТОВ «Аграрна компанія Форвард» Отцевич Є.Ю. про його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Згідно положеньст.212ЦПК Україниучасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференції позамежами приміщеннясуду заумови наявностіу судівідповідної технічноїможливості. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення проЄдину судову інформаційно-комунікаційну системута/абоположень,що визначаютьпорядок функціонуванняїї окремихпідсистем (модулів). Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З метою оперативності розгляду справи та дотримання процесуальних строків, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представниці третьої особи та проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість представнику відповідача у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Керуючисьст. 212 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Аграрна компанія Форвард»</a> Отцевич Євгена Юрійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аграрна компанія Форвард»</a>, треті особи Виконавчий комітет Охтирської міської ради в особі відділу з питань реєстрації, приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Семенець Олександр Анатолійович про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації речового права - задовольнити.

Забезпечити участьпредставникавідповідача Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Аграрнакомпанія Форвард» ОтцевичЄвгена Юрійовича у судовому засіданні Охтирського міськрайонного суду Сумської областів режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Попередити Товариства ОСОБА_2 , що відповідно до ч. 5ст. 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОхтирського міськрайонного суду

Сумської області Н.Г. Яценко

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116468746
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації речового права

Судовий реєстр по справі —583/5619/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні