Ухвала
від 23.01.2024 по справі 509/4774/23
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/4774/23

УХВАЛА

23 січня 2024 року. смт. Овідіополь

Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Панасенка Є.М.,

за участю секретаря судового засідання: Степанової Н.С.

представника позивача ОСОБА_1 ,

відповідача ОСОБА_2

розглядаючи в підготовчому засіданні в приміщенні суду цивільну справу № 509/4774/23 за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Одеській області (філія ГСЦ МВС) про визнання недійсним договору купівлі-продажу

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Овідіопольського районного суду Одеської області перебуває вказана цивільна справа, яку ухвалою судді від 24.09.2023 року призначена до підготовчого засідання.

Представник позивача звернулася до суду з клопотанням в якому просила замінити у справі третю особу яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Одеській області (філія ГСЦ МВС), що знаходиться за адресою: 65114, м.Одеса, вул Ак.Корольова, 5, на відокремлений підрозділ ГСЦ МВС на правах філії регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях (філія ГСЦ МВС) в зв`язку з припиненням діяльності Регіональним сервісним центром ГСЦ МВС в Одеській області (філія ГСЦ МВС). Також просила залучити до участі у справі Головний сервісний центр МВС, як юридичну особу публічного права та міжрегіональний територіальний орган з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ.

Відповідач ОСОБА_2 не заперечував проти залучення до участі у справі третьої особи, та заміни на належного учасника справи.

Інші сторони в судове засідання не прибули, заяв та клопотань до суду не надходило.

Заслухавши клопотання представника позивача щодо заміни третьої особи та залучення третьої особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, позицію відповідача, суд дійшов наступного висновку.

Згідно ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

З урахуванням правовідносин, які виникли між сторонами, предмету позову, з метою захисту прав та інтересів сторін суд вважає можливим залучити (замінити) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Одеській області (філія ГСЦ МВС) на Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях (філія ГСЦ МВС), та залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Головний сервісний центр МВС.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст.19,53,175-180,185-187,197,258-260,353-354 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Замінити у цивільній справі № 509/4774/23 за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Одеській області (філія ГСЦ МВС) про визнання недійсним договору купівлі-продажу, третю особу яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Одеській області (філія ГСЦ МВС) на Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях (філія ГСЦ МВС) (код ЄДРПОУ 45239068, місцезнаходження: 65031, м.Одеса, вул Київське шосе, 27а).

Залучити до участі у цивільній справі № 509/4774/23 за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях (філія ГСЦ МВС) про визнання недійсним договору купівлі-продажу, третю особу яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Головний сервісний центр МВС ( код ЄДРПОУ 40109173, місцезнаходження: 04085, м.Київ, вул Лук`янівська, 62).

Надіслати третім особам які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору копію даної ухвали.

Відкласти підготовче засідання на 13:00 год. 06.03.2024 року, про що повідомити сторін по справі.

Внести зміни до ОСК картки автоматизованої системи документообігу суду стосовно нового статусу учасників процесу.

Роз`яснити третій особі положення статті 181 ЦПК України, відповідно до яких у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьоюшостоюстатті 178 цього Кодексу. Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://ovd.od.court.gov.ua/sud1521.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Головуючий: Є. М. Панасенко

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116469675
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —509/4774/23

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні