Ухвала
від 23.01.2024 по справі 347/987/23
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/987/23

УХВАЛА

Іменем України

23.01.2024 м.Косів

Косівський районний суд Івано-Франківської області в складі :

головуючої судді: Крилюк М.І.,

секретаря: Лазорик Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Косів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Косівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Косівському районі Івано-Франківської області Південно-західного міжрегіонального управління Міністерстава юстиції (м.Івано-Франківськ) про внесення змін в актовий запис про народження дитини, -

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 звернувся в суд із позовом до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Косівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Косівському районі Івано-Франківської області Південно-західного міжрегіонального управління Міністерстава юстиції (м.Івано-Франківськ) про внесення змін в актовий запис про народження дитини.

Сторони в судове засідання не з`явилися.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що в даній справі слід призначити молекулярно-генетичну експертизу з наступних підстав.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Таким чином, враховуючи те, що для з"ясування обставин, що мають значення для справи потрібні спеціальні знання, а тому слід призначити по даній справі судову експертизу, проведення якої доручити Івано-ФранківськомуНДКЦ МВС України та попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України .

Оскільки дляпроведення зазначеноїекспертизи потрібнийзначний проміжокчасу,а томуна часпроведення експертизипровадження усправі слідзупинити,як цепередбачено вимогами ч.1п.5 ст.252 ЦПК України, згідно якої суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках: призначення судом експертизи.

Відповідно до ч.2 ст. 135 ЦПК України суд може зобов`язати учасника справи, який заявив клопотання про виклик свідка, призначення експертизи, залучення спеціаліста, перекладача, забезпечення, витребування або огляд доказів за їх місцезнаходженням, попередньо (авансом) оплатити витрати, пов`язані з відповідною процесуальною дією.

А тому, витрати за проведення вказаної експертизи слід покласти на позивача. Керуючись ст.ст. 76, 103, 107, ч.1 п.5 ст.252 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Призначити у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Косівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Косівському районі Івано-Франківської області Південно-західного міжрегіонального управління Міністерстава юстиції (м.Івано-Франківськ) про внесення змін в актовий запис про народження дитини молекулярно-генетичну експертизу на вирішення якої поставити наступне питання:

Чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 батьком дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .?

Проведення даної експертизи доручити експертам Івано-Франківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (код ЄДРПОУ 25574765, місце знаходження: м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії 14).

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 та роз"яснити йому положення ст. 146 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок експерта та за відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Встановити експерту термін виконання ухвали суду в частині проведення експертизи - 1 місяць .

Ухвалу про призначення експертизи направити експертній установі, якій доручено проведення експертизи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Івано-Франківськогоапеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

СУДДЯ М.І.Крилюк

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116472157
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження дитини

Судовий реєстр по справі —347/987/23

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні