Ухвала
від 22.01.2024 по справі 320/1404/24
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

22 січня 2024 року м. Київ № 320/1404/24

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панченко Н.Д., розглянувши позовну заяву Головного управління ДПС у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю «ШАРП ЕЛЕКТРОНІКС УКРАЇНА» про стягнення податкового боргу з розрахункових рахунків платника податків,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління ДПС у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС (код ЄДРПОУ: 44116011, 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19,електронна адреса: kyiv.elsud@tax.gov.ua) з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ШАРП ЕЛЕКТРОНІКС УКРАЇНА» (код ЄДРПОУ: 37534186, 01054, м. Київ, вул. Тургенівська, буд. 38), у якому просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ШАРП ЕЛЕКТРОНІКС УКРАЇНА» податковий борг з розрахункових рахунків платника податків у розмірі 215 843,73 грн.

Дана справу передано до сектору суду 19.01.2024.

Суддя, перевіряючи адміністративний позов на його відповідність вимогам ст.ст.160,161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) дійшов наступного висновку.

Згідно ч.2 ст.122 КАС України, для звернення до адміністративного суду суб`єкта владних повноважень встановлюється тримісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня виникнення підстав, що дають суб`єкту владних повноважень право на пред`явлення визначених законом вимог.

У зв`язку з тим, що матеріали справи не містять доказів направлення рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення податкових повідомлень-рішень та податкової вимоги, як то передбачено приписами податкового законодавства, на підставі яких позивачем заявлено вимогу про стягнення, саме за податковою адресою відповідача, що вказана позивачем у позовній заяві суд позбавлений можливості з`ясувати наявність у позивача підстав, що дають суб`єкту владних повноважень право на пред`явлення визначених законом вимог.

Наведені обставини вказують на невідповідність позовної заяви вимогам процесуального закону.

Недоліки позовної заяви мають бути усунені позивачем протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху шляхом подання до суду належним чином звірені докази направлення рекомендованих повідомлень про вручення поштового відправлення, якими направлялись повідомлення - рішення, податкова вимога, на підставі яких заявлено вимогу про стягнення грошових коштів. Дані докази також повинні містити чітку ідентифікацію адреси відповідача, ознаки вручення або підстави невручення таких рішень контролюючого органу.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Головного управління ДПС у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю «ШАРП ЕЛЕКТРОНІКС УКРАЇНА» про стягнення податкового боргу - залишити без руху.

Встановити позивачеві десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити позивачеві, що якщо недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, не будуть усунуті у встановлений судом строк, позовна заява буде повернута відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали надіслати позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Панченко Н.Д.

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116481443
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу з розрахункових рахунків платника податків

Судовий реєстр по справі —320/1404/24

Ухвала від 13.05.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 22.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні