Ухвала
від 23.01.2024 по справі 650/2854/23
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Справа № 650/2854/23

Провадження № 2/650/24/24

УХВАЛА

про заміну відповідача

23 січня 2024 року смт. Велика Олександрівка

Великоолександрівський районний суд Херсонської області у складі:

головуючого судді Хомик І.І.

за участю секретаря судового засідання Ткаченко І.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Велика Олександрівка клопотання представника відповідача Великоолександрівської селищної ради Великоолександрівського району Херсонської області про заміну відповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Білокриницької селищної ради Бериславського району Херсонської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Великоолександрівського районного суду Херсонської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Білокриницької селищної ради Бериславського району Херсонської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Провадження по справі відкрито ухвалою судді Хомик І.І. від 14.12.2023 року.

В процесі розгляду справи від представника відповідача Великоолександрівської селищної ради Великоолександрівського району Херсонської області 05.01.2024 року надійшло клопотання про заміну відповідача по справі в якому просить замінити відповідача Білокриницьку селищну раду Бериславського району Херсонської області на належного відповідача Великоолександрівську селищну раду Великоолександрівського району Херсонської області.

Дослідивши клопотання представника відповідача, матеріали цивільної справи, суд дійшов наступного висновку.

Статтею 51ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно до положень ч.2 ст.51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

З огляду на вищенаведене, суд вважає, що клопотання представника відповідача підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.51,258-260,264,353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача задовольнити.

Замінити первісного відповідача Білокриницьку селищну раду Бериславського району Херсонської області на належного відповідача Великоолександрівську селищну раду Великоолександрівського району Херсонської області по справі № 650/2854/23 за позовом ОСОБА_1 до Білокриницької селищної ради Бериславського району Херсонської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ірина ХОМИК

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116498666
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —650/2854/23

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Хомик І. І.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Хомик І. І.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Хомик І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні