Ухвала
від 22.01.2024 по справі 674/37/24
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/37/24

Провадження № 2/674/172/24

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

22 січня 2024 року м. Дунаївці

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області у складі головуючої судді Шафікової Ю.Е., розглянувши клопотання заступника керівника Кам`янець-Подільської окружної прокуратури про закриття провадження у справі №674/37/24 за позовом заступника керівника Кам`янець-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави, в особі: Дунаєвецької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Дунаєвецької міської ради «Дунаєвецька багатопрофільна лікарня» до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину (ціна позову 1504,39 грн.).,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дунаєвецького районного суду Хмельницької області перебуває означена цивільна справа.

17.01.2024 від заступника керівника Кам`янець-Подільської окружної прокуратури через канцелярію суду надійшло клопотання про закриття провадження у справі у зв`язку із добровільним виконання відповідачем позовних вимог. На підтвердження надав квитанції про сплату 1504,39 грн..

Суд, дослідивши зміст клопотання, позовної заяви, прийшов до наступних висновків.

Відповідно достатті 124 Конституції Україниюрисдикція судів поширюється на будь-який юридичний спір.

Відповідно до частини першоїстатті 2 ЦПК Українизавданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

За змістом пункту 2 частини першоїстатті 255 ЦПК Українисуд може закрити провадження у справі у зв`язку з відсутністю предмета спору.

Закриття провадження у справі це форма закінчення розгляду цивільної справи без прийняття судового рішення у зв`язку з виявленням після порушення провадження у справі обставин, з якими закон пов`язує неможливість судового розгляду справи. З огляду на викладене, відсутність предмета спору унеможливлює вирішення справи по суті незалежно від обґрунтованості позову, а відповідно, і здійснення ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів осіб.

Суд закриває провадження у справі у зв`язку з відсутністю предмета спору, якщо предмет спору був відсутній як на час пред`явлення позову, так і після відкриття провадження у справі, коли на час ухвалення судом першої інстанції судового рішення між сторонами у зв`язку з цим не залишилося неврегульованих питань. Аналогічні висновки містяться у Постанові Об`єднаної палати Верховного Суду від 20 вересня 2021 року у справі № 638/3792/20 (провадження № 61-3438сво21).

Як вбачається зі змісту позову, позивач просив стягнути з відповідача витрати на стаціонарне лікування потерпілого від злочину в розмірі 1504,39 грн., проте відповідач в добровільному порядку сплатив обумовлену в позовній заяві суму, що підтверджується квитанціями. Отже, на час розгляду справи предмет спору відсутній, а тому провадження підлягає закриттю.

Керуючись ст.255,260,261,353 ЦПК України,суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заступника керівника Кам`янець-Подільської окружної прокуратури про закриття провадження у справі №674/37/24 - задовольнити.

Провадження у цивільній справі №674/37/24 за позовом заступника керівникаКам`янець-Подільськоїокружної прокуратурив інтересахдержави,в особі:Дунаєвецької міськоїради,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог настороні позивача:Комунальне некомерційнепідприємство Дунаєвецькоїміської ради«Дунаєвецька багатопрофільналікарня» до ОСОБА_1 простягнення витратна стаціонарнелікування потерпілоговід злочину(цінапозову 1504,39грн.)- закрити за відсутністю предмету спору.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо її не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо вона не скасована, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Хмельницького апеляційного суду

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Ю.Е. Шафікова

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116498961
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину (ціна позову 1504,39 грн

Судовий реєстр по справі —674/37/24

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні