Ухвала
від 23.01.2024 по справі 135/99/24
ЛАДИЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 135/99/24

Провадження № 1-кс/135/44/24

У Х В А Л А

іменем України

23.01.2024 року м. Ладижин

Слідчий суддя Ладижинського міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника ДУ «Ладижинська виправна колонія (№39)» полковника внутрішньої служби ОСОБА_3 про вирішення питання щодо подальшого використання предметів, які заборонено використовувати засудженими в установах виконання покарань, -

В С Т А Н О В И В:

Начальник ДУ «Ладижинська виправна колонія (№39)» полковник внутрішньої служби ОСОБА_3 , звернувся до суду з поданням про вирішення питання щодо подальшого використання предметів, які заборонено використовувати засудженими в установах виконання покарань, а саме: мобільних телефонів марки «Prestiqio», «Huawei», «Nokia».

Подання мотивовано тим, що 06 січня 2024 рокублизько 19 год. 10 хв. до чатового поста №8 надійшов сигнал у вартове приміщення, що невідома особа підійшла до маскувальної огорожі на дільниці №5 та здійснила перекид невідомого пакунку. В подальшому дві резервні групи, які прибули на дільницю № 5 та прилеглу територію на місці порушника не виявили. Після огляду дільниці №5 зовнішньої забороненої зони було виявлено та вилучено пакунок, в якому знаходилось три мобільних телефони марки: «Prestiqio», «Huawei», «Nokia». В ході подальшої перевірки по факту виявлення та вилучення мобільних телефонів було проведено опитування співробітників установи, які надали письмові пояснення де підтвердили факт вилучення мобільних телефонів марки: «Prestiqio», «Huawei», «Nokia» та вказали, що їм невідомо про проходження та власника даного предмету. Тому, на підставі вищевикладеного встановити власника вказаного забороненого предмету не є можливим. Матеріали перевірки підтверджуються рапортом старшого інспектора з кінології відділу охорони капітана внутрішньої служби ОСОБА_4 від 06 січня 2024 року, протоколом вилучення від 06 січня 2024 року № 6 та письмовими поясненнями співробітників установи.

Представник державної установи «Ладижинська виправна колонія (№39)» в судове засідання не з`явився, у супровідному листі просив розглянути справу без присутності представника адміністрації колонії.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали подання, дійшов наступного висновку.

Відповідно дост. 41 Конституції України, конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.

Згідно ч.4ст.107 КВК Українизасудженим забороняється придбавати, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії.

Відповідно до ч.4ст.59 КВК України, засудженим забороняється: придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії.

Відповідно доч.7 ст.102 КВК України, перелік і кількість предметів і речей, які засуджені можуть мати при собі, визначається нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України. Зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого відповідно до положеньрозділу VIII Кримінального процесуального кодексу України.

Відповідно до положень п. 3 ч. 4 Розділу ІІ «Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань», затвердженихнаказом Міністерства юстиції України від 28.08.2018 №2823/5, засудженим забороняється придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії за переліком предметів, виробів і речовин, зберігання і використання яких засудженими заборонено.

Згідно з абзацом дев`ятим Переліку предметів, виробів і речовин, зберігання і використання яких засудженим заборонено, який є Додатком 3 до пункту 4 розділу II Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затвердженихнаказом Міністерства юстиції України від 28.08.2018 р. №2823/5, мобільні телефони входять до переліку предметів, зберігання та використання яких засудженими заборонено.

Факт виявлення мобільних телефонів марки: «Prestiqio», «Huawei», «Nokia» підтверджується рапортом старшого інспектора з кінології відділу охорони капітана внутрішньої служби ОСОБА_5 від 06 січня 2024 року, протоколом вилучення №6 від 06 січня 2024 року; описом мобільного телефону «Prestiqio», який вилучено; описом мобільного телефону «Huawei», який вилучено; описом мобільного телефону «Nokia», який вилучено; рапортом чергового помічника начальника установи майора вн. служби ОСОБА_6 від 06 січня 2024 року; копією письмових пояснень ОСОБА_7 від 12 січня 2024 року.

Враховуючи вищевикладені обставини, суд вважає за необхідне подання задовольнити, а вилучений мобільний телефон передати в дохід держави.

Керуючисьстаттями 102, 107, 110 Кримінально-виконавчого кодексу України,-

У Х В А Л И В:

Подання начальника ДУ «Ладижинська виправна колонія (№39)» полковника внутрішньої служби ОСОБА_3 про вирішення питання щодо подальшого використання предметів, які заборонено використовувати засудженими в установах виконання покарань задовольнити.

Мобільний телефон марки - «Prestiqio», серійний номер НОМЕР_1 , IMEL: НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , чорного кольору; мобільний телефон марки - «Huawei», серійний номер НОМЕР_4 , IMEL: НОМЕР_5 ; НОМЕР_6 , чорного кольору; мобільний телефон марки - «Nokia», чорного кольору - конфіскувати в дохід держави.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Ладижинського міського суду

Вінницької області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116499949
СудочинствоКримінальне
Сутьвирішення питання щодо подальшого використання предметів, які заборонено використовувати засудженими в установах виконання покарань

Судовий реєстр по справі —135/99/24

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні