Ухвала
від 24.01.2024 по справі 334/564/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 24.01.2024

Справа № 334/564/24

Провадження № 2/334/977/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2024 року суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя Козлова Н.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ЗВЕНИГОРОДСЬКА 7» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по утриманню будинку та прибудинкової території,

в с т а н о в и в:

Представник Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ЗВЕНИГОРОДСЬКА 7» звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по утриманню будинку та прибудинкової території.

Відповідно до ст. 4 ЦПК України кожна особа має право звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Згідно з положеннями ст. 19 ЦПК України, суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи, що виникають із цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших відносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст.27ЦПК України позови до фізичної особи, пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування.

Відповідно до ч. 9 ст.28ЦПК України позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред`являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

Відповідно до ч.6 ст. 187 ЦПК України, суд повинен звернутись до органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Позовна заява не містить відомостей щодо дати та року народження відповідача, що перешкоджає отриманню інформації щодо місця реєстрації відповідача, відповідно і відкриттю провадження у справі. Дата народження відповідача має суттєве значення для виконання рішення суду у разі задоволення позову, оскільки без дати народження неможливо ідентифікувати особу відповідача та отримати інформацію про РНОКПП відповідача, відповідно повідомити відповідача про розгляд справи, а рішення суду та виконавчий документ не буде містити повну інформацію про боржника, що буде перешкодою в його виконанні.

Відповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, відповідно до ст.185ЦПК України заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення її недоліків, а саме: надати відомості про дату та рік народження відповідача ОСОБА_1 .

Керуючись ст.ст177, 185, 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ЗВЕНИГОРОДСЬКА 7» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по утриманню будинку та прибудинкової території - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Попередити позивача, що у випадку невиконання ухвали у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 24 січня 2024 року.

Суддя: Козлова Н. Ю.

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116504500
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по утриманню будинку та прибудинкової території

Судовий реєстр по справі —334/564/24

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Козлова Н. Ю.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Козлова Н. Ю.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Козлова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні