Ухвала
від 22.01.2024 по справі 608/228/15-ц
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Чортківський районний суд Тернопільської області

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2024 року Справа № 608/228/15-ц

Номер провадження6/608/2/2024

Чортківський районний суд Тернопільської області у складі:

головуючого суду судді Парфенюка В. І.

з участю секретаря Южди Л. С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чорткові заяву ОСОБА_1 , з участю заінтересованих осіб ОСОБА_2 , Косівського відділу державної виконавчої служби у Косівському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про заміну сторони виконавчого провадження, -

ВСТАНОВИВ:

В грудні 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження із стягувача ОСОБА_3 на ОСОБА_1 , посилаючись на те, що рішенням Чортківського районного суду Тернопільської області від 24 лютого 2015 року було стягнуто з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 аліменти на утримання дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в твердій грошовій сумі в розмірі 800 грн. щомісячно. ІНФОРМАЦІЯ_3 їхня з братом мати ОСОБА_3 померла, а його призначено опікуном над неповнолітнім братом.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, надав суду заяву про розгляд справи без його участі, заяву підтримує, просить задовольнити.

Боржник ОСОБА_2 також не з`явився для розгляду заяви, про розгляд справи повідомлений належним чином.

Представник заінтересованої особи Косівського відділу державної виконавчої служби у Косівському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлені належним чином.

Суд, дослідивши докази по справі, приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних мотивів.

Судом встановлено, що рішенням Чортківського районного суду Тернопільської області від 24 лютого 2015 року по справі № 608/228/15-ц стягнуто з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Заліщики Тернопільської області, жителя с. Поділля Заліщицького району Тернопільської області, непрацюючого, РНОКПП НОМЕР_1 , в користь ОСОБА_3 на утримання синів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , аліменти в твердій грошовій сумі в розмірі 800 гривень щомісячно, починаючи з 28 січня 2015 року до досягнення дітьми повноліття.

Стягнення аліментів відбувається через Косівський відділ державної виконавчої служби у Косівському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (номер виконавчого провадження ВП № 49309548).

Згідно рішення Косівського районного суду Івано-Франківської області від 26 вересня 2023 року ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , позбавлено батьківських прав відносно сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_2 вбачається, що ІНФОРМАЦІЯ_3 померла стягувач ОСОБА_3 .

Згідно розпорядження Заводського селищного голови від 15 листопада 2023 року № 63-од «Про надання статусу дитини-сироти ОСОБА_4 » заявника ОСОБА_1 призначено опікуном над неповнолітнім ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Згідно ч. 1 ст. 442 Цивільного процесуального кодексу України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи встановлені судом обставини, оскільки після смерті ОСОБА_3 її правонаступником є син ОСОБА_1 , суд приходить до висновку, що є правові підстави для заміни стягувача, в зв`язку з чим заява підлягає задоволенню.

З врахуванням наведеного, керуючись ст. 442 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву задовольнити.

Замінити сторону стягувача ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , на ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 ) у справі № 608/228/15-ц за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 в частині стягнення аліментів на утримання дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в твердій грошовій сумі в розмірі 800 гривень щомісячно до досягнення дитиною повноліття.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги Тернопільському апеляційному суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: В. І. Парфенюк

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116505606
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —608/228/15-ц

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Парфенюк В. І.

Рішення від 24.02.2015

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Парфенюк В. І.

Ухвала від 31.01.2015

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Парфенюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні