Ухвала
від 23.01.2024 по справі 491/849/23
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №491/849/23

УХВАЛА

23 січня 2024 року м. Ананьїв

Суддя Ананьївського районного суду Одеської області Надєр Л.М., розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Рябко Людмили Григорівни, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи по цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Рябко Людмили Григорівни, до Фермерського господарства «Магденко» про повернення земельної ділянки та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень,

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні Ананьївського районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа №491/849/23 за позовом представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Рябко Людмили Григорівни, до Фермерського господарства «Магденко» про повернення земельної ділянки та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень.

23 січня 2024 року до Ананьївського районного суду Одеської області надійшла заява представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Рябко Людмили Григорівни, про проведення судового засідання, призначеного на 31 січня 2024 року на 09 годину 30 хвилин, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Згідно ч.7 ст.11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

У відповідності до ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч.ч.2, 3 ст.212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи вище наведене, приймаючи до уваги необхідність забезпечити представнику позивача ефективну реалізацію її права на судовий захист, суд доходить висновку про необхідність задоволення її заяви та проведення судового засідання, призначеного на 31 січня 2024 року на 09 годину 30 хвилин, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власник технічних засобів представника позивача через систему відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Керуючисьст.212 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Рябко Людмили Григорівни, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи по цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Рябко Людмили Григорівни, до Фермерського господарства «Магденко» про повернення земельної ділянки та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень - задовольнити.

Забезпечити участь представника позивача ОСОБА_2 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи у судовому засіданні, призначеному у Ананьївському районному суді Одеської області на 09 годину 30 хвилин 31 січня 2024 року.

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою програмного забезпечення системи відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (https://vkz.court.gov.ua/).

Попередити сторони, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Попередити представника позивача ОСОБА_2 про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Копію ухвали негайно надіслати представнику позивача.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя: Надєр Л.М.

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116505823
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію прав та їх обтяжень

Судовий реєстр по справі —491/849/23

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні