Ухвала
від 24.01.2024 по справі 686/2220/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/2220/24

Провадження № 2/686/2232/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

24 січня 2024 року

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Павловська А.А., ознайомившись з матеріалами справи за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Домобудівна компанія» (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - ТОВ «Гром ЛТД») про визнання майнового права на об`єкт інвестування, -

ВСТАНОВИЛА:

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177, 184 ЦПК України.

В позовній заяві при звернені до суду позивачем заявлено клопотання в порядку ст. 93 ЦПК України .

Згідно з частинами 1- 5 ст. 93 ЦПК України, учасник справи має право поставити в першій заяві по суті справи, що ним подається до суду, не більше десяти запитань іншому учаснику справи про обставини, що мають значення для справи. Учасник справи, якому поставлено питання позивачем, зобов`язаний надати вичерпну відповідь окремо на кожне питання по суті. На запитання до учасника справи, який є юридичною особою, відповіді надає її керівник або інша посадова особа за його дорученням. Відповіді на запитання подаються до суду учасником справи - фізичною особою, керівником або іншою посадовою особою юридичної особи у формі заяви свідка не пізніш як за п`ять днів до підготовчого засідання, а у справі, що розглядається в порядку спрощеного провадження, - до першого судового засідання. Копія такої заяви свідка у той самий строк надсилається учаснику справи, який поставив письмові запитання. У заявісвідказазначаютьсяім`я (прізвище,ім`ятапо батькові),місцепроживання(перебування)тамісцероботи свідка,поштовийіндекс,реєстраційнийномероблікової карткиплатникаподатківсвідка зайогонаявностіабо номерісеріяпаспорта,номеризасобівзв`язку таадресиелектронноїпошти (занаявності),відповідінапитання щодообставинсправи,прояківідомо свідку,джерелаобізнаностісвідка щодоцихобставин,атакожпідтвердження свідкапрообізнаністьіз змістомзаконущодокримінальної відповідальностізанаданнянеправдивих показань. Якщо поставлене запитання пов`язане з наданням відповідних доказів, що підтверджують відповідні обставини, учасник справи разом з наданням заяви свідка надає копії відповідних письмових чи електронних доказів.

Отже, клопотання позивача в про зобов`язання відповідача і третьої особи надати відповіді на поставлені позивачем питання слід задовольнити.

Справа належить до категорії справ незначної складності, тому її слід розглянути за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі наведеного і керуючись ч. 4 ст. 19, ст. 279 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИЛА:

1.Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Домобудівна компанія» (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - ТОВ «Гром ЛТД») про визнання майнового права на об`єкт інвестування.

2.Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження, без проведення судового засідання та без повідомлення сторін.

3.В порядку ст. 93 ЦПК України зобов`язати керівника товариства з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія», із підтвердженням свідка про обізнаність із змістом закону щодо кримінальної відповідальності за надання неправдивих показань. надати вичерпні відповіді окремо на кожне наступне питання по суті:

3.1. Чи завершено будівництво багатоквартирних житлових будинків із вбудованими нежитловими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_1 , та чи прийнято вказаний об`єкт н$рухомого майна в експлуатацію?

3.2. Чи завершено будівництво двокімнатної квартири АДРЕСА_2 на 9 поверсі 1 секції у багатоквартирних житлових будинках із вбудованими нежитловими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_1 ?

3.3. Чи належали товариству з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» (код в ЄДРПОУ 36924656) майнові праві на двокімнатну квартиру АДРЕСА_3 , за договором купівлі-продажу майнових прав № 34, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» 13 серпня 2019 року?

3.4. Чи сплачено товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» вартість майнових на двокімнатну квартиру АДРЕСА_2 на 9 поверсі 1 секції у багатоквартирних житлових будинках із вбудованими нежитловими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_1 , на підставі договору купівлі-продажу майнових прав № 34, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» 13 серпня 2019 року? Якщо так, то надати оригінали або належним чином засвідчені копії відповідних доказів.

3.5. Чи погоджено товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» відступлення права вимоги від товариства з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» на користь ОСОБА_1 за договором купівлі-продажу майнових прав № 34, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» 13 серпня 2019 року?

3.6. Чи належать ОСОБА_1 на праві власності 100 % майнових прав на двокімнатну квартиру АДРЕСА_3 , за договором купівлі-продажу майнових прав № 34, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» 13 серпня 2019 року?

3.7. Чи надано товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» ОСОБА_1 документи, визначені договором купівлі-продажу майнових прав № 34, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» 13 серпня 2019 року, зокрема, але не виключно, довідку про оплату 100 % майнових права на двокімнатну квартиру АДРЕСА_3 , акт приймання-передачі квартири АДРЕСА_2 , на підставі яких ОСОБА_1 наділений правомочністю щодо реєстрації за собою права власності на вказаний об`єкт нерухомого майна?

4. Зобов`язати керівника товариства з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД», із підтвердженням свідка про обізнаність із змістом закону щодо кримінальної відповідальності за надання неправдивих показань, надати вичерпні відповіді окремо на кожне наступне питання по суті:

4.1. Чи належали товариству з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» (код в ЄДРПОУ 36924656) майнові праві на двокімнатну квартиру АДРЕСА_3 , за договором купівлі-продажу майнових прав № 34, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» 13 серпня 2019 року?

4.2. Чи сплачено товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» вартість майнових на двокімнатну квартиру АДРЕСА_2 на 9 поверсі 1 секції у багатоквартирних житлових будинках із вбудованими нежитловими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_1 , на підставі договору купівлі-продажу майнових прав № 34, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» 13 серпня 2019 року? Якщо так, то надати оригінали або належним чином засвідчені копії відповідних доказів.

4.3. Чи відступлено товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» на користь ОСОБА_1 право вимоги до товариства з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» за договором купівлі-продажу майнових прав № 34, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» 13 серпня 2019 року?

4.4. Чи отримано товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» від ОСОБА_1 грошові кошти в розмірі 745 140 гривень за відступлення права вимоги до товариства з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» за договором купівлі-продажу майнових прав № 34, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «Домобудівна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Гром ЛТД» 13 серпня 2019 року?

5. Копію даної ухвали невідкладно надіслати позивачеві, а також відповідачеві разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідач має право подати суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та відзив на позов (з одночасним надісланням їх позивачу і надання суду доказів надіслання) протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив (з одночасним надісланням його відповідачеві і надання суду доказів надіслання) протягом п`яти днів з дня його отримання.

Відповідач має право подати до суду заперечення (з одночасним надісланням їх позивачу і надання суду доказів надіслання) протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Третя особа має право подати суду письмові пояснення третьої особи (з одночасним надісланням їх позивачу і надання суду доказів надіслання) протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Усі вище вказані дії мають бути здійснені не пізніше 23.02.2024.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/fair/sud2218/ .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116506161
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —686/2220/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні