Ухвала
від 23.01.2024 по справі 505/4124/23
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 505/4124/23

Провадження № 2/505/1227/2024

КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження по справі

23.01.2024 року м. Подільськ

Суддя Котовського міськрайонного суду Одеської області Павловська Г.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Держави України в особі Роздільнянського РУП ГУНП в Одеській області (місце знаходження: вул. Ярослава Мудрого 5, м.Роздільна Одеська область), Держави Україна, в особі Державної казначейської служби України (місце знаходження: вул.Бастіонна 16, м. Київ Одеська область) про відшкодування моральної та матеріальної шкоди,-

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач ОСОБА_1 звернувся в суд з позовною заявою до відповідачів Держави України в особі Роздільнянського РУП ГУНП в Одеській області та Держави Україна, в особі Державної казначейської служби України про відшкодування моральної та матеріальної шкоди та з урахуванням уточнених позовних вимоги просить стягнути з Держави Україна за рахунок коштів Державного бюджету України на його користь 800000 грн. на відшкодування моральної шкоди. Стягнути з Держави Україна за рахунок Державного бюджету України на його користь судові витрати за подання правничої допомоги адвокатом у кримінальному провадженні в період досудового розслідування в сумі 30000 грн. Стягнути з Держави Україна за рахунок коштів Державного бюджету України на його користь судові витрати за надання правової допомоги при розгляді цивільної справи в сумі 36000 грн.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 175,177 ЦПК України. Підстави, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Позовна заява підсудна Котовському міськрайонному суду Одеської області

Відповідно до частини 1 ст.187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку ст.185 цього Кодексу.

Зважаючи на характер спірних правовідносин, предмет доказування та положення ст.274 ЦПК України, суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

При визначенні дати проведення судового засідання враховується кількість справ, що перебувають в провадженні судді, що зумовлено фактичною кількістю працюючих суддів в Котовському міськрайонному судді Одеської області.

Керуючись ст.ст.175, 177, 187, 189 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И Л А:

Відкрити провадженняу справіза позовом ОСОБА_1 доДержави України в особі Роздільнянського РУП ГУНП в Одеській області та Держави Україна, в особі Державної казначейської служби України про відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Прийняти справу до свого провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 12.03.2024 року о 09 год. 30 хв. у приміщенні Котовського міськрайонного суду Одеської області, що знаходиться за адресою: м. Подільськ, пров. Спортивний, 1а, в залі судових засідань №1.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (у паперові формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складання у відповідності до ч.5 ст.272 ЦПК України.

Відповідач, не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзиви, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачу з підтвердженням такого направлення.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь, на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, в порядку передбаченому законом та можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за офіційною адресою суду в мережі Інтернет:http://court.gov.ua/fair/sud1516/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В. Павловська

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116506675
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної та матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —505/4124/23

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні