Ухвала
від 22.01.2024 по справі 357/1256/24
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/1256/24

Провадження № 2/357/1562/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі та витребування доказів

22 січня 2024 року cуддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Цукуров В. П. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місцереєстрації: АДРЕСА_1 )до Товариства зобмеженою відповідальністю«СС Лоун»(місцезнаходження: вулиця Максимовича Михайла, будинок 8, місто Київ, 03066) треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Секістова Тетяна Іванівна (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ), Приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксана Анатоліївна (місцезнаходження: вулиця Микільсько-Слобідська, будинок 2-Б, секція 3, приміщення 250-А/1, місто Київ, 02002) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,-

ВСТАНОВИВ:

До Білоцерківськогоміськрайонного судуКиївської областінадійшла позовназаява ОСОБА_1 до Товариства зобмеженою відповідальністю«СС Лоун»треті особи: Приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округу СекістоваТетяна Іванівна,Приватний виконавецьвиконавчого округуміста КиєваКлітченко ОксанаАнатоліївна про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Позивач клопоче про звільнення його від сплати судового збору посилаючись на ч.3 ст.22 Закону України «Про захист прав споживачів», відповідно до якого споживачі звільняються від сплати судового збору за позовом, що пов`язані з порушенням їх прав, а оскільки він є споживачем фінансових послуг, а спірний виконавчий напис вчинений на підставі кредитного договору, то позивач просить звільнити його від сплати судового збору.

Відповідно до ч.3 ст.22 Закону України «Про захист прав споживачів» споживачі звільняються від сплати судового збору за позовами, що пов`язані з порушенням їх прав.

Дослідивши клопотання та надані до нього докази, суд приходить до висновку про те, що клопотання про звільнення від сплати судового збору підлягає задоволенню.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175,177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому необхідно прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у вказаній справі.

Відповідно до ч. ч. 1, 2, 3ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно із п.7 ч.2 ст.187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається, зокрема, результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

До матеріалів позову додано клопотання про витребування доказів, яке є обґрунтованим та відповідає вимогам закону, його вирішення не потребує участі сторін, а тому воно підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. ч. ч. 1, 2, 3ст. 84, 187 275, 279 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства зобмеженою відповідальністю«СС Лоун»треті особи: Приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округу СекістоваТетяна Іванівна,Приватний виконавецьвиконавчого округуміста КиєваКлітченко ОксанаАнатоліївна про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження.

Повідомити сторонам, що справу в порядку спрощеного позовного провадження буде розглянуто з викликом сторін.

Судове засідання відбудеться 22 лютого 2024 року о 11 годині 30 хвилин, в залі суду № 1 Білоцерківського міськрайонного суду Київської області (Київська область, місто Біла Церква, вулиця Волонтерська, 7).

Витребувати у Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Секістової Тетяни Іванівни нотаріальну справу щодо видачі виконавчого напису вчиненого 07.06.2019 року, зареєстрованого в реєстрі за № 613, про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ «СС Лоун» заборгованість в розмірі 11875,00 грн.

Витребувати у Приватноговиконавця виконавчогоокругу містаКиєва КлітченкоОксани Анатоліївни документи, на підставі яких було відкрите 23.08.2019 року виконавче провадження № 59885862 відкрите на підставі виконавчого напису приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Секістової Тетяни Іванівни, зареєстрованого в реєстрі за № 613 виданий 07.06.2019 року про стягнення з ОСОБА_1 , який є боржником у вищевказаному виконавчому провадженні, на користь ТОВ «СС Лоун» заборгованість в розмірі 11875,00.

Встановити строк подачі доказів - протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Повідомити відповідача, що у строк, який становить 15 днів з дня вручення цієї ухвали вона має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачу строк для подачі відповіді на відзив, який не може перевищувати трьох днів з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів, а відповідачу строк для подачі заперечень на відповідь на відзив, який не може перевищувати трьох днів з дня отримання відповіді на відзив та доданих до неї документів.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://court.gov.ua/sud1003/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Білоцерківського міськрайонного суду

Київської області Владислав ЦУКУРОВ

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116510141
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000)

Судовий реєстр по справі —357/1256/24

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Цукуров В. П.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Цукуров В. П.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Цукуров В. П.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Цукуров В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні