Ухвала
від 23.01.2024 по справі 538/1335/21
ЛОХВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 538/1335/21

Провадження № 6/538/3/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про розшук боржника

23 січня 2024 року м. Лохвиця

Лохвицький районний суд Полтавської області у складі

головуючого судді Зуб Т.О.,

за участю секретаря судового засідання Криворучко В.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Лохвиця подання в.о. начальника Лохвицького відділу державної виконавчої служби у Миргородському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, стягувач: ОСОБА_1 , боржник: ОСОБА_2 , про розшук боржника,-

ВСТАНОВИВ:

В.о. начальника Лохвицького відділу ДВС у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції С. Ващенко звернувся до суду з поданням про розшук боржника ОСОБА_2 . В обгрунтування подання зазначив, що перебуває виконавче провадження № 67214298 з примусового виконання виконавчого листа № 2/538/421/21 від 07.10.2021 р., виданого Лохвицьким районним судом Полтавської області, про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліментів на утримання неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у розмірі 1/4 частини від заробітку платника аліментів щомісяця, але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку щомісячно, починаючи стягнення з 17.08.2021 року і до досягнення дитиною повноліття. Під час виконання вказаного провадження не вдалося встановити місце знаходження боржника, що унеможливлює виконання рішення суду.

Лохвицький відділ ДВС у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції явку у судове засідання представника не забезпечив, в поданні просив розгляд провести за відсутності представника.

Боржник та стягувач в судове засідання не з`явились, про час, дату та місце розгляду справи повідомлялись.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що подання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що на виконанні в Лохвицькому відділі ДВС у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебуває виконавче провадження № 67214298 з примусового виконання виконавчого листа № 2/538/421/21 від 07.10.2021 р., виданого Лохвицьким районним судом Полтавської області, про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліментів на утримання неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у розмірі 1/4 частини від заробітку платника аліментів щомісяця, але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку щомісячно, починаючи стягнення з 17.08.2021 року і до досягнення дитиною повноліття.

21.10.2021р. в порядку статей 17, 19, 20, 25 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчий лист прийнятий до виконання про що винесено постанови про відкриття виконавчій проваджень та направлено сторонам виконавчого провадження до відома та виконання.

26.12.2022 р. керуючись статтею 71 Закону України «Про виконавче провадження», державним виконавцем винесено постанови: (про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі; про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі; про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі; про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

26.12.2022р. в порядку статті 56 Закону України «Про виконавче провадження» державним виконавцем винесено постанову про арешт коштів боржника та після її підписання КЕП направлено для опрацювання обраним банкам-учасникам обміну AT КБ «Приват Банк», AT «Універсал Банк», AT «ОКСІ банк», AT «ТАСкомбанк», AT «Райффайзен Банк» ПАТ АКБ «Індустріалбанк», ПАТ «Банїс Восток», AT «ПроКредит Банк», AT «Акціонерний банк «Львів», AT «Кредобанк», AT «ОТП Банк», AT «Ідея Банк», AT «Агропосперіс Банк», AT «Укрсиббанк», AT «Банк Анангард». Винесено постанову про арешт майна боржника.

Станом на 26.12.2022 року заборгованість зі сплати аліментів становить 56660,50 грн., та накладено штраф за несвоєчасну сплату аліментів у розмірі 20 відсотків суми заборгованості зі сплати аліментів, що складає 11332,10 грн.

26.12.2022р. на адресу боржника а саме: АДРЕСА_1 , було направлено виклик державного виконавця, з вимогою з`явитися до відділу ДВС, щодо вирішення питання щодо сплати аліментів та заборгованості по вищевказаному виконавчому документу або надання підтверджуючих документів щодо сплати, але на виклик державного виконавця боржник не з`явився.

11.01.2024 р. на адресу боржника а саме: АДРЕСА_1 , повторно було направлено виклик державного виконавця, з вимогою з`явитися до відділу ДВС, щодо вирішення питання щодо сплати аліментів та заборгованості по вищевказаному виконавчому документу або надання підтверджуючих документів щодо сплати, але на виклик державного виконавця боржник не з`явився.

Заборгованість зі сплати аліментів ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 станом на 31.12.2023 рік становить 97070,50 грн.

Рішення суду боржником не виконується.

Відповідно до ч. 1 ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження» у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника-фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Відповідно до ст. 438 ЦПК України, розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

За таких обставин, суд вважає необхідним задовольнити подання Лохвицького відділу ДВС у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та оголосити в розшук боржника ОСОБА_2 .

Керуючись ст. ст. 260, 438 ЦПК України, ЗУ «Про виконавче провадження», суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання Лохвицького відділу ДВС у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про розшук боржника ОСОБА_2 - задовольнити.

Оголосити в розшук боржника ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 .

Розшук боржника ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 , доручити ВП № 2 Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області.

Про результати розшуку повідомити Лохвицький відділ ДВС у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення в порядку передбаченому п.15.5) Перехідних положень ЦПК України.

Суддя: Т.О. Зуб

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116511716
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —538/1335/21

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Зуб Т. О.

Рішення від 06.09.2021

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Зуб Т. О.

Ухвала від 06.09.2021

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Зуб Т. О.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Зуб Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні