Ухвала
від 23.01.2024 по справі 549/146/23
ЧОРНУХИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №549/146/23

Провадження №2-о/549/1/24

У Х В А Л А

23 січня 2024 рокуЧорнухинський районний суд Полтавської області в складі: Головуючого - судді Глущенко Н.М., присяжних: Расько Г.Г., Рябоконь І.В., за участю секретаря судового засідання Зуб Р.В., заявника ОСОБА_1 , захисника Якимової О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Чорнухи цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Органу опіки та піклування виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Лубенського району Полтавської області про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,

У С Т А Н О В И В:

В провадженні Чорнухинського районного суду Полтавської перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Органу опіки та піклування виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Лубенського району Полтавської області про визнання особи недієздатною та призначення опікуна.

Заявник ОСОБА_1 в судовому засіданні підтримав свою заяву.

Відповідно до частин 1,2,3,4статті 294 Цивільного процесуального кодексу Українипід час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованихКонституцієюі законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази. Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановленірозділом IV Цивільного процесуального кодексу України. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

На підставі частини 2статті 294 Цивільного процесуального кодексу України, з метою всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи та в порядку підготовки справи до розгляду необхідно у Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області витребувати довідку (інформацію) про суми доходів та сплачених з них податків, отриманих ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за 2023 рік.

Згідно ст.258ч.2ЦПКУкраїни процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

З огляду на зазначене, оскільки за відсутності зазначених доказів справа не може бути вирішена в даному судовому засіданні, суд вважає за необхідне відкласти судове засідання в межах встановленихЦПК Українистроків розгляду справи.

Керуючись статтями 84,223, 240, 258, 260,294 Цивільно-процесуального кодексу України , суд,

У Х В А Л И В:

Відкласти розгляд по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Органу опіки та піклування виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Лубенського району Полтавської області про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, призначивши наступне судове засідання на 09 год. 30 хв. 01 лютого 2024 року в приміщенні Чорнухинського районного суду Полтавської області.

Витребувати з Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області довідку (інформацію) про суми доходів та сплачених з них податків, отриманих ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , за 2023 рік.

Витребувані документи надати у строк до 01 лютого 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до частин 6-8статті 84 Цивільного процесуального кодексу України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду; особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Про час та місце судового засідання повідомити учасників справи.

Відомості щодо розгляду справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М.Глущенко

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116512137
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —549/146/23

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні