Ухвала
від 12.01.2024 по справі 761/6906/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/6906/22

Провадження № 1-кп/761/1469/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 січня 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду матеріали кримінального провадження № 12022105100000496 від 02 лютого 2022 року щодо:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Випасне Білгород-Дністровського району Одеської області, громадянина України, з середньою освітою, неодруженого, не працевлаштованого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 КК України, -

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_4 ,

У С Т А Н О В И В:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Києва перебувають матеріали кримінального провадження № 12022105100000496 від 02 лютого 2022 року, за обвинуваченням ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 КК України.

23 серпня 2022 року Шевченківським районним судом м. Києва задоволено клопотання прокурора ОСОБА_4 про надання дозволу на затримання, оголошеного в розшук обвинуваченого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 КК України, з метою його приводу для участі у розгляді клопотання прокурора про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Термін дії ухвали в частині надання дозволу на затримання обвинуваченого ОСОБА_3 встановлено на шість місяців.

У зв`язку з припиненням дії вказаної ухвали в частині дозволу на затримання обвинуваченого, прокурор ОСОБА_4 констатуючи, що на даний час місцезнаходження обвинуваченого ОСОБА_3 встановити не виявилося за можливе, звернувся до суду з повторним клопотанням про дозвіл на затримання обвинуваченого, для участі в розгляді клопотання прокурора про застосування останньому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_4 клопотання підтримав та, у зв`язку з тим, що обвинувачений ОСОБА_3 продовжує порушувати визначені ст. 42 КПК України обов`язки, ухиляється від суду та, таким чином перешкоджає кримінальному провадженню, просив суд його задовольнити.

Перевіривши матеріали кримінального провадження, заслухавши думку прокурора та враховуючи те, що стороною обвинувачення подано до суду клопотання про застосування запобіжного заходу щодо обвинуваченого ОСОБА_3 , а його неявка перешкоджає подальшому судовому розгляду, останній тривалий час ухиляється від суду та від виконання покладених на нього процесуальних обов`язків, суд вважає необхідним надати дозвіл на затримання обвинуваченого ОСОБА_3 з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Крім того, за змістом ст. 335 КПК України, у разі якщо обвинувачений ухилився від суду, суд зупиняє судове провадження щодо цього обвинуваченого до його розшуку і продовжує судове провадження стосовно інших обвинувачених, якщо воно здійснюється щодо декількох осіб.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про необхідність зупинення провадження до розшуку обвинуваченого ОСОБА_3 та доставки останнього до суду для вирішення клопотання прокурора про застосування відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 183, 187-190, 314, 315, 335, 376 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора Шевченківської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати дозвіл на затримання, оголошеного у розшук, обвинуваченого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Випасне Білгород-Дністровського району Одеської області, громадянина України, з середньою освітою, неодруженого, не працевлаштованого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого, з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Організацію виконання даної ухвали доручити співробітникам Шевченківського УП ГУ НП в м. Києві, а контроль за її виконанням покласти на прокурора Шевченківської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 .

Затримана на підставі ухвали суду особа не пізніше тридцяти шести годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу.

Службова особа, яка на підставі ухвали суду про дозвіл на затримання затримала особу, зобов`язана негайно вручити їй копію зазначеної ухвали.

Уповноважена службова особа (особа, якій законом надано право здійснювати затримання), яка затримала особу на підставі ухвали суду про дозвіл на затримання або у якої під вартою тримається особа, щодо якої діє ухвала про дозвіл на затримання, негайно повідомляє про це слідчого, прокурора, зазначеного в ухвалі.

Якщо після затримання обвинуваченого з`ясується, що він був затриманий на підставі ухвали про дозвіл на затримання, яка відкликана прокурором, обвинувачений має бути негайно звільнений уповноваженою службовою особою, під вартою якої він тримається, якщо немає інших законних підстав для його подальшого затримання.

Ухвала про надання дозволу на затримання обвинуваченого з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою втрачає законну силу з моменту приводу обвинуваченого, у разі його добровільного з`явлення до суду, через 6 (шість) місяців з дня її постановлення або відкликання її прокурором.

Судове провадження відносно обвинуваченого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зупинити до розшуку останнього.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116513918
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/6906/22

Ухвала від 12.01.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мартинов Є. О.

Ухвала від 05.01.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мартинов Є. О.

Ухвала від 23.08.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мартинов Є. О.

Ухвала від 21.07.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мартинов Є. О.

Ухвала від 08.06.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мартинов Є. О.

Ухвала від 20.04.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мартинов Є. О.

Ухвала від 03.05.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мартинов Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні