Ухвала
від 23.01.2024 по справі 300/57/24
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

"23" січня 2024 р. Справа № 300/57/24

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Шумей М.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області до державного підприємства "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод" про стягнення заборгованості з невідшкодованих пільгових пенсій

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернулося до суду з адміністративним позовом до державного підприємства "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод" про стягнення заборгованості з невідшкодованих пільгових пенсій.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 08.01.2024 року позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській областізалишено без руху, у зв`язку з тим що позов подано без додержання вимог встановлених Кодексом адміністративного судочинства України. Для усунення недоліків позовної заяви, зазначених в ухвалі суду було надано десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали.

Вказану копію ухвали суду позивачем отримано 09.01.2024, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа, однак, у наданий судом строк позивач не усунув недоліки позовної заяви.

Згідно пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

За таких обставин, позовна заява підлягає поверненню з підстав, визначених пунктом 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Слід зазначити, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом (частини 8 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України).

На підставі наведеного, керуючись 169, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області до державного підприємства "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод" про стягнення заборгованості з невідшкодованих пільгових пенсій - повернути позивачу з усіма доданими до неї матеріалами.

Відповідно до статей 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо справу розглянуто в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційні скарги подаються учасниками справи безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Суддя Шумей М.В.

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116515584
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з невідшкодованих пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —300/57/24

Ухвала від 23.01.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні