Ухвала
від 23.01.2024 по справі 388/1490/23
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Долинський районний суд Кіровоградської області

110 м. м. Долинська Кропивницький район Кіровоградська область Україна 28500

Справа № 388/1490/23

УХВАЛА

Іменем України

23.01.2024 рокум. Долинська

Долинський районний суд Кіровоградської області

у складі: головуючого - судді Баранського Д.М.,

за участю секретаря Поліщук Т.І.,

представників ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду в м. Долинській цивільну справу за позовом ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей Долинської міської ради про зобов`язання не чинити перешкоди у спілкуванні з дитиною, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей Долинської міської ради про зобов`язання не чинити перешкоди у спілкуванні з дитиною.

Під час підготовчого судового засідання представник позивачки ОСОБА_4 , ОСОБА_1 заявила клопотання про залучення до участі у справі Долинської міської ради, як третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Суд, заслухавши пояснення учасника справи та представників учасників справи, дослідивши необхідні матеріали цивільної справи, дійшов до такого висновку.

За змістом чч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Предметом поданого позову є вимоги позивачів про зобов`язання відповідачки не чинити перешкоди у спілкуванні з онуком, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визначивши визначені способи участі у вихованні та спілкуванні з дитиною.

За чч. 4, 5 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Отже, Долинська міська рада за положеннями ч. 5 ст. 19 СК України повинна подати до суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, а також на підставі інших документів, які стосуються справи, а також брати участь у цій справі, як третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 53, 181, 189 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Долинську міську раду (вул. Соборності України, 28, м. Долинська, Кропивницький район, Кіровоградська область, 28500, код ЄДРПОУ: 04055222) залучити як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей Долинської міської ради про зобов`язання не чинити перешкоди у спілкуванні з дитиною.

Підготовче судове засідання відкласти.

Призначити підготовче судове засідання о 09.30 годині 14 лютого 2024 року (вул. Нова, 110, м. Долинська, Кропивницький район, Кіровоградська область, 28500).

Справа розглядається за правилами загального позовного провадження.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/sud1106/.

Позивачка: ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 ).

Позивач: ОСОБА_5 ( АДРЕСА_1 ).

Відповідачка: ОСОБА_6 ( АДРЕСА_2 ).

Третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Служба у справах дітей Долинської міської ради (вул. Соборності України, 139, м. Долинська, Кропивницький район, Кіровоградська область, 28500).

Зобов`язати Долинську міську раду в розумний строк подати до суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Роз`яснити Долинській міській раді про її право ознайомитися з матеріалами справи та у п`ятиденний строк до початку підготовчого судового засідання (провадження) подати до суду пояснення щодо позову або відзиву (аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову). Зміст пояснень щодо позову або відзиву визначений ст. 178 ЦПК України. Копія пояснень щодо позову або відзиву та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень щодо позову або відзиву до суду. До пояснень щодо позову або відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення щодо позову або відзиву, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень щодо позову або відзиву і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Зобов`язати ОСОБА_4 та ОСОБА_5 негайно надіслати на адресу Долинської міської ради копію позовної заяви з доданими до неї матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д. М. Баранський

СудДолинський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116521359
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —388/1490/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні