Ухвала
від 25.01.2024 по справі 621/185/24
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

621/185/24

2/621/407/24

УХВАЛА

25 січня 2024 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області:

головуючий - суддя Овдієнко В. В.

позивач - Публічне акціонерне товариство "Центренерго", місцезнаходження: вул.Рудиківська, буд. 49, смт Козин, Обухівський район, Київська область, 08711, кодЄДРПОУ: 22927045, в особі відокремленого підрозділу Зміївської теплової електричної станції, місцезнаходження за адресою: Балаклійське шосе, 2, смт Слобожанське, Чугуївський район, Харківська область, 63460, код ЄДРПОУ: 05471247;

представник позивача - Ананченко Т. В.,

відповідач - ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ,

у справі за позовною заявою про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги,

в с т а н о в и в:

Від Публічного акціонерного товариства "Центренерго" в особі відокремленого підрозділу Зміївської теплової електричної станції до суду надійшла позовна заява до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, що надані за адресою: АДРЕСА_1 , станом на 30.11.2023в розмірі 15 231 грн 28 коп.

Судом отримана інформація про зареєстроване місце проживання відповідача у порядку, передбаченому частинами 6, 7 статті 187 Цивільного процесуального кодексу України.

Позовна заява подана і оформлена в порядку, встановленому статтею 175 ЦПК України, відсутні підстави для відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до частин 4, 6 статті 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до частини 1 статті 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2)що виникають з трудових відносин.

У позовній заяві вимагається до стягнення сума, що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, у зв`язку з чим справа є малозначною відповідно до пункту 1 частини 6 статті 19 ЦПК України. Також, справа не відноситься до переліку справ, які не можуть розглядатися у спрощеному позовному провадженні відповідно до частини 4 статті 274 Цивільного процесуального кодексу України.

За таких обставин належить прийняти позовну заяву, відкрити провадження у справі та призначити справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи про час і місце її розгляду.

Керуючись статтями 13, 19, 175, 178-180, 187, 259-261, 274, 275, 277, 278 Цивільного процесуального кодексу України,

у х в а л и в:

Прийняти позовну заяву Публічного акціонерного товариства "Центренерго" в особі відокремленого підрозділу Зміївської теплової електричної станції до ОСОБА_1 ,про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги та відкрити провадження у справі у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи про час і місце судового розгляду.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні в залі суду на 21.02.2024 року о 09:30 годині.

Направити відповідачу копії цієї ухвали, позовної заяви та доданих документів і роз`яснити право відповідно до статті 178 Цивільного процесуального кодексу України в строк п`ятнадцять днів із дня отримання копії ухвали подати суду відзив із запереченнями проти позову, докази на які посилається відповідач в обґрунтування відзиву, а також докази направлення копії відзиву та доказів позивачу.

Направити позивачу копію ухвали і роз`яснити право відповідно до статті 179 Цивільного процесуального кодексу України в строк десять днів із дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив та докази направлення відповіді на відзив відповідачу.

Роз`яснити відповідачу право відповідно до статті 180 Цивільного процесуального кодексу України подати заперечення проти відповіді на відзив протягом десяти днів із дня отримання відповіді на відзив та докази направлення заперечень позивачу.

Роз`яснити учасникам справи, що до початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС процесуальні та інші документи можуть подаватися до суду в електронній формі з використанням офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти, з якої надійшли документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом. До початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС суд надсилає документи у справах або на офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти, з якої надійшли до суду документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом.

У разі надсилання судом документів на адресу електронної пошти, з якої надійшли до суду документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом, ризики технічної неможливості доставки документа суду на відповідну адресу учасника судового процесу несе учасник судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 25.01.2024.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - http://court.gov.ua/sud2014/gromadyanam/csz/, http://court.gov.ua/fair/sud2014/.

Суддя: В. В. Овдієнко

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116522744
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги

Судовий реєстр по справі —621/185/24

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні