Ухвала
від 25.01.2024 по справі 371/191/21
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

25.01.2024 Єдиний унікальний № 371/191/21

провадження № 6/371/3/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2024 року м. Миронівка

ЄУН 371/191/21

Провадження № 6/371/3/24

Миронівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Капшук Л.О.,

за участі секретаря судових засідань Литвин С.С.,

розглянувши заяву позивача ОСОБА_1 про виправлення помилки у виконавчому листі у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд»</a>, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Київської області Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксана Анатоліївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

У С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду із заявою про виправлення помилки, допущеної у виконавчому листі, виданому 18 грудня 2023 року Миронівським районним судом Київської області у справі за його позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд»</a>, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Київської області Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксана Анатоліївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Вказав, що у виконавчому листі Миронівського районного суду Київської області, виданому 18 грудня 2023 року невірно вказано дані відповідача ТОВ «ФК «Аланд», код ЄДРПОУ 42633191, замість ТОВ «Фінансова компанія «Аланд», код ЄДРПОУ 42642578.

В судове засідання сторони не з`явились.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 432 ЦПК України, неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви, тому підстави для відкладення розгляду справи відсутні.

Суд, перевіривши матеріали справи, вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 431 ЦПК України, виконавчий лист, судовий наказ, а у випадках, встановлених цим Кодексом, - ухвала суду є виконавчими документами. Виконавчий лист, судовий наказ, ухвала мають відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Згідно зч.1ст.432ЦПК України,суд,який видаввиконавчий лист,може зазаявою стягувачаабо боржникавиправити помилку,допущену прийого оформленніабо видачі,чи визнативиконавчий листтаким,що непідлягає виконанню.

Встановлено, що рішенням Миронівського районного суду Київської області від 18 лютого 2022 у справі № 371/191/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд»</a>, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Київської області Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксана Анатоліївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню позовні вимоги задоволено повністю.

Під час оформлення тексту рішення суду у резолютивній частині рішення допущено описку при зазначенні ідентифікаційного коду відповідача ТОВ «Фінансова компанія «Аланд», зокрема, замість «42642578», вказано «42633191».

На підставі зазначеного рішення суду Миронівським районним судом Київської області 18 грудня 2023 року видано виконавчий лист в якому також помилково зазначено ідентифікаційний код боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд»</a> 42633191 замість 42642578.

Вказана помилка має технічний характер (тобто виникла в процесі виготовлення тексту рішення, що в подальшому відобразилося у виконавчому листі) та стала перешкодою до виконання судового рішення.

Ухвалою Миронівськогорайонного судуКиївської областівід 11січня 2024року виправлено описку у резолютивній частині рішення Миронівського районного суду Київської області від 18 лютого 2022 року у справі № 371/191/21. Відтак підлягає виправленню помилка допущена при оформленні виконавчого листа від 18 лютого 2023 року в частині зазначення ідентифікаційного коду боржника.

Враховуючи встановлені обставини, з метою захисту прав стягувача, суд вважає за необхідне внести виправлення у виконавчий лист, виданий Миронівським районним судом Київської області 18 грудня 2023 року у справі № 371/191/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд»</a>, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Київської області Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксана Анатоліївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, зазначивши ідентифікаційний код боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд»</a> 42642578 замість 42633191.

На підставі викладеного, ст. 4 Закону України «Про виконавче провадження», керуючись ст. 432 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Заяву позивача ОСОБА_1 про виправлення помилки у виконавчому листі у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд»</a>, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Київської області Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксана Анатоліївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню задовольнити.

Виправити помилку, допущену при оформленні виконавчого листа, виданого 18 грудня 2023 року Миронівським районним судом Київської області у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд»</a>, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Київської області Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксана Анатоліївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Зазначити ідентифікаційний код боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд»</a> 42642578 замість 42633191.

Зобов`язати позивача ОСОБА_1 повернути до суду виконавчий лист, виданий 18 грудня 2023 року Миронівським районним судом Київської області у справі за позовом ОСОБА_1 до Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Фінансовакомпанія «Аланд»,треті особи,які незаявляють самостійнівимоги щодопредмета спору:приватний нотаріусЖитомирського міськогонотаріального округуКиївської областіГорай ОлегСтаніславович,приватний виконавецьвиконавчого округуміста КиєваКлітченко ОксанаАнатоліївна,про визнаннявиконавчого написутаким,що непідлягає виконанню для долученнядо матеріалівцивільної справи.

Видати виконавчий лист у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд»</a>, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Київської області Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клітченко Оксана Анатоліївна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню з урахуванням вказаного виправлення після повернення позивачем ОСОБА_1 оригіналу виконавчого листа, виданого 18 грудня 2023 року.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційноїскарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Складення повного тексту ухвали відповідає даті її постановлення.

Суддя Л.О.Капшук

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116527724
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —371/191/21

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Рішення від 18.02.2022

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні