Ухвала
від 24.01.2024 по справі 372/433/24
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/433/24

Провадження 1-кс-86/24

ухвала

Іменем України

24 січня 2024 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання старшого слідчого СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області про надання тимчасового доступу до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області звернувся до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні за № 12023111230002786 від 25.12.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 22.12.2023 близько 16 год. 05 хв. водій ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , керуючи автомобілем марки «Mitsubishi» модель «Outlander» р.н. НОМЕР_1 , рухаючись по автомобільній дорозі Н-01, на регульованому перехресті здійснюючи маневр лівого повороту до с. Лісники, Феодосіївської СГ, Обухівського р-ну.. Київської обл., не надав перевагу в русі автомобілю марки «КІА», модель «Rio» р.н. НОМЕР_2 , під керуванням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , із пасажирами ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 . Внаслідок події травми отримали ОСОБА_6 забій лівого коліна, плеча, рана лівої брови, ОСОБА_7 забої, перелом лівої лопатки, госпіталізована в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » в подальшому перебувала на стаціонарному лікуванні в КНП ОМР « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ОСОБА_8 доставлений в КНП КОР « ІНФОРМАЦІЯ_8 » попередній діагноз відкрита рана волосистої частини голови, садна, струс ГМ, в подальшому госпіталізований в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » виконавчого органу Київської міської ради ( ІНФОРМАЦІЯ_10 ).

З метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: медичної карти стаціонарного хворого, а також рентгенівських, КТ, МРТ знімків або в електронному виді на носію інформації - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_3 ), з можливим її вилученням, а тому слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Слідчий в судове засідання не з`явився, в поданому клопотанні просив розглядати клопотання без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримав в повному обсязі, просив не здійснювати фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів, в тому числі не здійснювати аудіо запис та відеозапис за допомогою технічних засобів.

Розгляд клопотання відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України проводився за відсутності особи, у володінні якої знаходяться річ і документи, оскільки слідчим було доведено наявність достатніх підстав вважати, що доступ до дані речі мають значення для швидкого, повного та неупередженого розслідування, а також наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення інформації.

Згідно норми ч. 4 ст. ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5, 6 частини 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах та документах, належить: відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Судом встановлено, що СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12023111230002786 від 25.12.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України та розпочато розслідування.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, матеріалами клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань) доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що документи про тимчасовий доступ до яких з можливістю їх вилучення просить слідчий зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_3 ), з метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, з можливим її вилученням, а отже клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області про надання тимчасового доступу до речей і документів, задовольнити.

Надати тимчасовий доступу до речей і документів та зобов`язати КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_3 ), надати слідчим СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області: ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: медичної карти стаціонарного хворого, а також, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків та/або рентгенівські, КТ та МРТ знімки в електронному виді на носію інформації - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який з 22.12.2023 по 26.12.2023 перебував на стаціонарному лікуванні в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_3 ).

Строк дії ухвали визначити до 21 березня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116527734
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —372/433/24

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 24.01.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 24.01.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 24.01.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні