Ухвала
від 24.01.2024 по справі 172/107/24
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 172/107/24

Провадження № 2-о/172/5/24

У Х В А Л А

про відмову у відкритті провадження

24.01.2024 року суддя Васильківського районного суду Дніпропетровської області Битяк І.Г., вивчивши матеріали заяви ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 про встановлення факту знаходження на утриманні, заінтересована особа Васильківська селищна рада Синельниківського району Дніпропетровської області, -

В С Т А Н О В И В

До суду надійшла вищевказана заява.

Ознайомившись із заявою та доданими до неї матеріалами, приходжу до такого.

Відповідно до ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Виходячи зі змісту ст. 315 ЦПК України можна зробити висновок, що у судовому порядку можуть бути встановлені факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Частиною 3 статті 294 ЦПК України передбачено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

З матеріалів справи видно, що факт знаходження на утриманні матері заявника можливо встановити іншим шляхом ніж рішення суду. В матеріалах заяви є акт обстеження сім`ї де встановлено факт надання соціальних послуг з догляду заявником ОСОБА_3 . Доказів про не визнання чи оспорювання цього факту в доданих до заяви матеріалах не має.

Таким чином, на підставі ч. 1 ст. 186 ЦПК України у відкритті провадження у справі слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст. 186 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В

Відмовити ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 у відкритті провадження за заявою про встановлення факту знаходження на утриманні, заінтересована особа Васильківська селищна рада Синельниківського району Дніпропетровської області.

Апеляційна скаргана ухвалусуду можебути поданапротягом п`ятнадцятиднів здня їїпроголошення доДніпровського апеляційногосуду черезВасильківський районнийсуд. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.Г. Битяк

СудВасильківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116532174
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —172/107/24

Постанова від 20.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні