Вирок
від 25.01.2024 по справі 930/1876/20
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/1876/20

Провадження № 1-кп/930/32/24

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.01.2024 року Немирівський районний суду

Вінницької області

у складі: головуючого судді - ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання - ОСОБА_2

розглянувши в відкритому судовому засіданні в м. Немирів кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020020000000260 від 30.07.2020 по обвинуваченню:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кривий Ріг Криворізького району Дніпропетровської області, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , громадянина України, раніше не судимого, тимчасово непрацюючого, у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України;

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Кривий Ріг Криворізького району Дніпропетровської області, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , громадянина України, раніше не судимого, працюючого баристою у кав`ярні «SAINT ESPRESSO» у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України;

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора - ОСОБА_5

обвинувачених: ОСОБА_3 , ОСОБА_4

захисників: ОСОБА_6 , ОСОБА_7

представника потерпілого - ОСОБА_8

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 та особою_1, у вересні 2019 року, точної дати та часу досудовим розслідуванням не встановлено, вступили в м. Кривий Ріг Криворізького району Дніпропетровської області у злочинну змову з особою_2, яка пообіцяла їм винагороду в розмірі 3000 доларів США за вчинення підпалу асфальтного заводу, який належить Товариству з обмеженою відповідальністю "СП "Автострада" та знаходиться у с. Червоне Немирівського району Вінницької області.

Погодившись вчинити підпал зазначеного асфальтного заводу за вказану суму коштів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та особа_1, отримали від невстановленого замовника інформацію щодо асфальтного заводу, який потрібно підпалити, а також щодо способу підпалу та пристрою, за допомогою якого необхідно його вчинити.

В подальшому, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та особа_1 незаконно, за попередньою змовою, з метою вчинення підпалу вищевказаного заводу, придбавши легкозаймисту суміш - бензин, три скляні пляшки, масло та запальничку, 23.09.2019 у полі, що знаходиться перед в`їздом у с. Червоне Немирівського району Вінницької області, виготовили пристрої, за допомогою яких вони в подальшому мали вчинити підпал асфальтного заводу ТОВ "СП "Автострада", - скляні пляшки із бензином, в яких вставлені шматки ганчірки, що виконували роль запалу в указаних пристроях. Продовжуючи свій злочинний умисел у вечірню пору, вказані особи, за попередньою змовою, використовуючи легковий автомобіль білого кольору марки "Skoda" моделі "Octavia", д.н.з. НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_4 , помістили до вказаного автомобіля пристрої, із трьох скляних пляшок з легкозаймистою сумішшю - бензином, маслом та ганчіркою, і вирушили в напрямку розміщення асфальтного заводу, з метою його підпалу.

Виконавши надалі необхідні дії, пов`язані з готуванням до вчинення злочину, а саме провівши розвідувальні заходи, вивчивши зазначену місцевість, підготувавши пляшки з попередньо придбаною в них легкозаймистою сумішшю 23 вересня 2019 року близько 21 години 00 хв. ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та особа_1, виконуючи доручення невстановленого слідством замовника та її вказівки, направлені на реалізацію вчинення підпалу, з відома та згоди останньої, як організатора вчинення злочину, за попередньою домовленістю, використовуючи транспортний засіб "Skoda" моделі "Octavia", д.н.з. НОМЕР_1 під керуванням ОСОБА_4 , прибули до села Червоне Немирівського району Вінницької області та зупинилися неподалік розміщення заводу з метою вчинення умисного знищення чужого майна шляхом підпалу. Тут вони розподілили ролі, а саме домовились, що втрьох заходять на територію заводу, підпалюють за допомогою запальнички виготовлені ними пристрої та кидають їх в бік операторської асфальтобетонної установки.

Продовжуючи свої злочинні дії, 23.09.2019 о 21 год 00 хв, ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 та особою_1, умисно, незаконно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, з метою незаконного пошкодження чужого майна, передбачаючи та бажаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, перебуваючи на території асфальтного заводу ТОВ "СП "Автострада", що за адресою: с. Червоне Немирівського району Вінницької області, з метою підпалу операторської асфальтобетонної установки, взяли кожен по раніше ними виготовленому пристрою для підпалу, за допомогою запальнички підпалили їх та кинули в операторську кабіну асфальтнобетонної установки.

У подальшому, внаслідок вищевказаних дій ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та особою_1 спричинено матеріальну шкоду, а саме - пошкодження зовнішньої частини операторської асфальтнобетонної установки та речей, які на праві власності належать ТОВ "СП "Автострада".

Відповідно до висновку судово-товарознавчої експертизи КНДІСЕ Вінницького відділення за № 116-120/20-21 від 19.02.2020 вартість матеріальних збитків і відновлювальних робіт та матеріалів пошкодженої пультової пожежею складає 334,09 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 , свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся, надав суду покази, що ОСОБА_4 , запропонував йому легкий заробіток у вигляді «фаєршоу», обіцяв заробіток 3000 доларів США на всіх. Після вказаної пропозиції, вони зустрілися через декілька днів і поїхали до Немирівського району. З ними ще був хлопець на прізвисько « ОСОБА_9 » та його дівчина. Їхали на машині ОСОБА_4 ,По дорозі ОСОБА_4 , розповідав, що потрібно робити, а саме кинути пляшки з запальною сумішшю в приміщення операторської. По дорозі зупинялися на заправці де купили масло і бензин, для виготовлення запальної суміші. Під`їхали до поля неподалік заводу, дочекалися коли стемніє і пішли по кукурудзяному полю до заводу. Підійшовши почали кидати по заводу пляшками з запальною сумішшю. Кидали всі, ОСОБА_4 кидав також. Обіцяну винагороду, їм не заплатили, через те, що вони не спалили завод.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений, ОСОБА_4 , свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушення не визнав, надав суду покази, що хлопець на прізвисько « ОСОБА_9 » запропонував йому завезти його до Немирівського району, сказав, що заплатить 1000 грн та заправлять машину. Їздили вони на його машині та він був за кермом. До заводу приїхав, але з машини не виходив, і в завод запальну суміш не кидав. В мишині окрім нього було ще троє людей, одна дівчина і два хлопці: ОСОБА_3 та « ОСОБА_9 ». Коли під`їхали до заводу ОСОБА_3 та «ОСОБА_9» вийшли з машини, куди вони пішли і що в цей час робили, йому невідомо. Коли вони повернулися, сіли в машину і всі поїхали назад.

Допитаний в судовому засіданні представник потерпілого ОСОБА_8 , надала суду покази, що на території заводу, після кидання запальної суміші, було невелика загоряння. Покарання обвинуваченим просив призначити - максимально суворе. На її думку, підпал заводу замовили конкуренти.

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_10 надав суду покази, що на момент вчинення злочину, працював охоронцем на будівництві сонячних батарей, поряд з асфальтним заводом. Десь після 17:30 побачив, як позаду асфальтного заводу зупинився білий автомобіль марки «Шкода», побачив, що в автомобілі було троє хлопців, вирішив підійти до автомобіля, але коли він почав йти, хлопці сіли в машину та від`їхали від заводу. Того ж дня вечері, коли їхав додому вечеряти, побачив на асфальтному заводі спалах.

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_11 , надав суду покази, що на момент вчинення злочину працював охоронцем на асфальтному заводі, сидів з напарником у вагочнику. Ввечері побачили у вікно спалах, та вибігли на двір, водії фур почали гасити вогонь, вогонь загасили своїми силами. Хотіли спалити вагончик в якому була, комп`ютерна техніка, від якої працює завод. Дивилися потім відео з камер відеоспостереження, бачили на відео 3-4 чоловіків, які запалювали.

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_12 , надав суду покази, що на момент вчинення злочину працював на асфальтному заводі, знаходився вечором на заводі, почув, що розбилося скло, після чого побачив, що горить вагончик, від якого працює завод. Почали гасити вогонь.

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_13 , надав суду покази, що на момент вчинення злочину працював майстром на асфальтному заводі. Ввечері до нього зателефонував охоронець та казав, що горить завод. Горіло приміщення пультів. Вогонь загасили працівника вогнегасником. Після чого побачили на землі пляшку з фітілем. Дивилися потім відео з камер відео спостереження, на якому було видно осіб, які йшли з кукурудзяного поля в напрямку заводу.

Крім показів свідків, судом були досліджені надані стороною обвинувачення під час судового розгляду, як докази вини обвинувачених ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у скоєнні інкримінованого їм кримінального правопорушення, наступні письмові документи, якими підтверджується вина обвинувачених.

Протоколом огляду місця події з фото таблицями до нього від 23.09.2019, а саме огляду асфальтного заводу, за адресою: вул.. с. Червоне Немирівського району Вінницької області, під час якого на території заводу біля операторської кабіни, виявлено три горличка від скляних пляшок та скло з слідами кіптяви, частина з яких без сліді горіння та одна ціла пляшка вкрита кіптявою, в горличках пляшок знаходився, предмет схожий на матерію. Під час огляду виявлено пошкодження у вигляді обгорання зовнішньої сторони оглядового вікна, приміщення пульта керування та сліди горіння біля складського приміщення. Неподалік від цілої пляшки виявлено запальничку (Т.2, а.с. 68-77).

Протоколом огляду місця події від 24.09.2019, а саме огляду закинутої території колишньої ферти, яка знаходиться в с. Червоне Немирівського району Вінницької області на відстані близько 150-200 метрів від бетонної установки, яка належить ТОВ «Автострада» з додатками у виді плану-схеми по пошкодженню ОМП від 24.09.2019, під час огляду якого, виявлено та вилучено: «стіки» в кількості 3 шт. від жіночих носових хустинок, 4 носові хустинки та дві поліетиленові рукавички білого кольору (Т. 2, а.с 78-82).

Протоколом тимчасового доступу до речей і документів ТОВ «СП «Автострада» від 24.04.2020, під час якого вилучено компакт-диск, протоколом огляду диску від 24.04.2020 з фото-таблицею до протоколу та переглянутим в судовому засіданні CD-диском із відеозаписом прилеглої території асфальтного заводу ТОВ «СП «Автострада», та дорогу повздовж вказаного заводу, на якому зафіксовано, як 23.09.2019 о 17:45:14 то о 18:14:24 по вище вказаній дорогі рухається тонований легковий автомобіль білого кольору, о 19:52:10 год. на відео видно, що до пульту керування заводом, підходять три особи, одна за одною, які потім підпалюють невідомі речовини в руках і розкидають їх в сторону пультової керування заводом, після чого втікають (а.с. Т.2 а.с. 223-236).

Протоколом проведення слідчого експерименту за участі підозрюваного ОСОБА_3 в с. Червоне від 05.06.2020, з додатком у вигляду компакт-диску до нього, на якому зафіксовано проведення слідчого експерименту, під час якого ОСОБА_3 повідомив про події, що сталися 23.09.2019 (Т.3, а.с 85-87).

Висновком експерта № 1028 від 04.03.2020 за результатами проведеної судової молекулярно-генетичної експертизи, за висновками якої на наданих на дослідження двох парах поліетиленових рукавичок (об`єкти №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) виявлені клітини з ядрами. В результаті проведеного молекулярно-генетичного дослідження встановленні генетичні ознаки клітин з ядрами, виявлених на наданій на дослідження поліетиленовій рукавичці (об`єкти №№ 1, 3), які збігаються між собою, належать невстановленій особі чоловічої генетичної статі (а.с. Т.2 а.с. 112-123).

Протокол отримання зразків для проведення експертизи від 28.05.2020 в м. Кривий Ріг, у громадянина ОСОБА_4 , за участю захисника ОСОБА_14 (Т.3, а.с. 19).

Висновком експерта № 497 від 02.06.2020 за результатами судової молекулярно-генетичної експертизи, за висновками якої, в результаті проведеного молекулярно-генетичного дослідження встановлені генетичні ознаки (ДНК-профілі) зразка букального епітелію ОСОБА_4 (об`єкт № 1), ІНФОРМАЦІЯ_2 , які наведені в таблиці результатів дослідження.

Генетичні ознаки клітин з ядрами, виявлених на поліетиленових рукавицях (об`єкти №№ 1,3 у висновку експерта Вінницького НДЕКЦ МВС від 04.03.2020 № 1028) збігаються між собою та з генетичними ознаками зразка букального епітелію ОСОБА_4 (об`єкт № 1), ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ймовірність випадкового збігу генетичних ознак, встановлених у зразку букального епітелію ОСОБА_4 та в об`єкті № 1 у висновку експерта Вінницького НДЕКЦ МВС від 04.03.2020 № 1028 складає 3,10648 х 10-23. Сукупність генетичних ознак, встановлених у вказаному об`єкті, зустрічається не частіше, ніж у 1 з 32,190 секстильйонів (3,21 х 1022) осіб.

Ймовірність випадкового збігу генетичних ознак, встановлених у зразку букального епітелію ОСОБА_4 та в об`єкті № 3 у висновку експерта Вінницького НДЕКЦ МВС від 04.03.2020 № 1028 складає 7,16284 х 1022. Сукупність генетичних ознак, встановлених у вказаному об`єкті, зустрічається не частіше, ніж у 1 з 13,960 секстильйонів (1,40 х 1022) осіб (Т.3, а.с. 16-24).

В судовому засіданні, було досліджена також:

Висновок експерта № 382 від 24.10.2019 за результатами проведення судової дактилоскопічної експертизи (Т.2 а.с. 99-109).

Висновок експерта № 102 від 20.11.2019 за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи (Т.2 а.с. 125-130).

Висновок експерта № 116-120/20-21 від 19.02.2020 за результатами проведення товарознавчої експертизи (Т.2 а.с. 155-160).

Протокол обшуку від 28.05.2020 з додатком у вигляді компакт-диску до нього, за адресою: вул. Пензенська, 65 А, м. Кривий Ріг, за участю ОСОБА_4 , під час якого виявлені та вилучені: штани, кросівки та телефон (Т.3, а.с. 5-11).

Протокол обшуку від 28.05.2020 з додатком у вигляді компакт-диску до нього, за адресою: АДРЕСА_1 , під час якого виявлені та вилучені: під час якого виявлені та вилучені: заводська коробка від мобільного телефону Sigma Comfort SOCF 113 та заводську коробку від мобільного телефону Nokia 520 RM-914. (Т.3, а.с. 37-42).

Протокол обшуку від 04.06.2020 в м. Вінниця, автомобіля "Skoda" моделі "Octavia", д.н.з. НОМЕР_1 , за участю підозрюваного ОСОБА_4 та його захисника ОСОБА_15 , під час якого було вилучено автомобіль "Skoda" моделі "Octavia", д.н.з. НОМЕР_1 (Т.3, а.с. 63-66).

Будь-яких інших доказів в ході судового розгляду сторонами надано не було.

Так, на підставі досліджених у ході судового розгляду кримінального провадження доказів, суд приходить до висновку про доведеність вини ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у скоєні інкримінованого їм кримінального правопорушення, а саме у тому, що вони використовуючи транспортний засіб "Skoda" моделі "Octavia", д.н.з. НОМЕР_1 під керуванням ОСОБА_4 , прибули до села Червоне Немирівського району Вінницької області та зупинилися неподалік розміщення заводу, з метою незаконного пошкодження чужого майна. Передбачаючи та бажаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, перебуваючи на території асфальтного заводу ТОВ "СП "Автострада", що за адресою: с. Червоне Немирівського району Вінницької області, з метою підпалу операторської асфальтобетонної установки, взяли кожен по раніше ними виготовленому пристрою для підпалу, за допомогою запальнички підпалили їх та кинули в операторську кабіну асфальтнобетонної установки. У подальшому, внаслідок вищевказаних дій ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та особою_1 спричинено матеріальну шкоду, а саме - пошкодження зовнішньої частини операторської асфальтнобетонної установки та речей, які на праві власності належать ТОВ "СП "Автострада".

З огляду на викладене, суд за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на повному, всебічному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, приходить до висновку про повну доведеність вини ОСОБА_3 у вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, а саме в умисному пошкодженні майна вчиненого шляхом підпалу.

З огляду на викладене, суд за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на повному, всебічному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, приходить до висновку про повну доведеність вини ОСОБА_4 у вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, а саме в умисному пошкодженні майна вчиненого шляхом підпалу.

Оцінюючи твердження ОСОБА_4 , який не оспорював того, що привіз ОСОБА_3 та іншого хлопця на прізвисько « ОСОБА_9 », до вказаного асфальтного заводу, однак повність не визнав своєї причетності до підпалу заводу та заперечував факт того, що він також кидав запальну суміш на території заводу, суд їх оцінює як такі, що спрямовані на уникнення від кримінальної відповідальності, та не приймає їх до уваги, адже вони спростовується іншим доказам, які суд приймає до уваги та вважає їх належними, допустимими та достовірними, що підтверджують вину ОСОБА_4 у скоєнні вищезазначеного злочину та покладені в основу обвинувачення визнаного судом доведеним, а саме: протоколом огляду місця події від 24.09.2019, закинутої території колишньої ферти, яка знаходиться в с. Червоне Немирівського району Вінницької області, де серед іншого було виявлено та вилучено 2 поліетиленові рукавички, висновком експерта № 497 від 02.06.2020 за результатами судової молекулярно-генетичної експертизи; протоколом огляду диску від 24.4.2020 та переглянутим в судовому засіданні CD-диском із відеозаписом, де зафіксовано що 19:52 год, до пульту керування заводом, підходять три особи, одна за одною, які потім підпалюють невідомі речовини в руках і розкидають їх в сторону пультової керування заводом, після чого втікають; показаннями свідків ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та показами обвинуваченого ОСОБА_3 .

Згідно ст. 65 КК України та роз`яснень, що містяться у п. 1 постанови Пленуму Верховного Суду України № 7 від 24 жовтня 2003 року "Про практику призначення судами кримінального покарання", призначаючи покарання, у кожному конкретному випадку суди зобов`язані враховувати ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу винного та обставини справи, що пом`якшують та обтяжують покарання. Особі, яка вчинила злочин, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів.

У пункті 3 зазначеної постанови Пленуму ВСУ вказано, що визначаючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, суди повинні виходити з класифікації злочинів (ст. 12 КК України), а також із особливостей конкретного злочину й обставин його вчинення ( форма вини, мотив, спосіб, стадія вчинення, кількість епізодів злочинної діяльності, роль кожного зі співучасників, якщо злочин вчинено групою осіб, характер і ступінь тяжкості наслідків, що настали, тощо). Досліджуючи дані про особу обвинуваченого, суд повинен з`ясувати його вік, стан здоров`я, поведінку до вчинення злочину як у побуті, так і за місцем роботи чи навчання, його минуле (зокрема, наявність не знятих чи не погашених судимостей, адміністративних стягнень ), склад сім`ї , його матеріальний стан, тощо.

При призначенні ОСОБА_3 , покарання, суд враховує ступінь тяжкості скоєного ним кримінального правопорушення, особу винного, який раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем проживання, визнав свою вину та щиро покаявся у вчиненому, суд також враховує характер і ступінь наслідків, які настали після вчинення вказаного кримінального правопорушення, для потерпілого, які є матеріально незначними та становлять 334,90 грн.

Обставини, які відповідно до ст. 66 КК України, пом`якшують покарання ОСОБА_3 , є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Обставини, які обтяжують покарання ОСОБА_3 згідно ст. 67 КК України є вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою.

За таких обставин суд доходить до висновку про необхідність призначення покарання ОСОБА_3 в межах санкції, передбаченої ч. 2 ст. 194 КК України у виді позбавлення волі.

При цьому, суд враховуючи вищевикладені обставини, вважає, що його виправлення та перевиховання можливе без ізоляції від суспільства, тому суд застосовує ст.75, 76 КК України.

При призначенні ОСОБА_4 , покарання, суд враховує ступінь тяжкості скоєного ним кримінального правопорушення, особу винного, який раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем навчання, відсутність обставини, які відповідно до ст. 66 КК України, пом`якшують покарання, суд також враховує характер і ступінь наслідків, які настали після вчинення вказаного кримінального правопорушення, для потерпілого, які є матеріально незначними та становлять 334,90 грн.

Обставини, які обтяжують покарання ОСОБА_4 згідно ст. 67 КК України є вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою.

За таких обставин суд доходить до висновку про необхідність призначення покарання ОСОБА_4 в межах санкції, передбаченої ч. 2 ст. 194 КК України у виді позбавлення волі.

Судом досліджено протокол затримання від 04.06.2020, згідно якого ОСОБА_4 фактично затримано 04.06.2020 о 17:05 год., та який відповідно до повідомлення ДУ «Вінницька установа відбування покарань № 1», був звільнений під заставу - 09.06.2020.

З урахуванням положень ч. 5 ст. 72 КК України ОСОБА_4 необхідно зарахувати у строк покарання строк попереднього ув`язнення під час досудового розслідування з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі з 04.06.2020 по 09.06.2020.

Запобіжний захід обвинуваченим до набрання вироком законної сили - не обирати.

Документально підтверджені витрати на проведення експертиз по кримінальному провадженню, слід стягнути з обвинувачених в рівних долях, відповідно ч. 2 ст. 124 КПК України.

Цивільний позов по кримінальному провадженню не заявлявся.

Згідно положень ч. 4 ст. 174 КПК України суд одночасно з ухваленням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна.

Питання щодо речових доказів вирішити у відповідності до ст. 100 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 65 - 67, 194 КК України, ст. ст. 371, 373, 374 КПК України,суд

УХВАЛИВ:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України і призначити йому покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_3 , від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом 3 (трьох) років не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього вироком суду обов`язки.

На підставі ч. 1 ст. 76 КК України у зв`язку із звільненням від відбування покарання з випробуванням, покласти на ОСОБА_3 , такі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Початок строку відбування покарання ОСОБА_3 , рахувати з моменту проголошення вироку.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України і призначити йому покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

На підставі ч. 5 ст. 72 КК України зарахувати ОСОБА_4 , строк попереднього ув`язнення під час досудового розслідування, з 04.06.2020 по 09.06.2020, у строк покарання, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

Початок строку відбування покарання ОСОБА_4 , рахувати з дня його затримання на виконання вироку.

Стягнути з ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , в рівних долях, на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз в сумі 37 434 (тридцять сім тисяч чотириста тридцять чотири) грн 87 коп.

Скасувати арешт, накладений ухвалою Вінницького міського суду Вінницької області від 02.06.2020 на майно вилучене під час обшуку 28.05.2020, за адресою: вул. Пензенська, 69, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, а саме: чорні та сині кросівки торгової марки «Adidas», сірі штани марки «Adidas», мобільний телефон «Samsung A50» ІМЕІ: НОМЕР_2 з заводською коробкою від телефону, які поміщено до спеціальних пакетів НПУ ГСУ № INZ 4005405, INZ 3017100, INZ 2035995.

Скасувати арешт, накладений ухвалою Вінницького міського суду Вінницької області від 02.06.2020 на майно вилучене під час обшуку 28.05.2020, за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: заводську коробку від мобільного телефону марки «Sigma Comfort SOCF 113», ІМЕІ 1: НОМЕР_3 , ІМЕІ 2: НОМЕР_4 та заводську коробку від мобільного телефону марки «Nokia 520 RM-914», ІМЕІ 1: НОМЕР_5 , які поміщені до спеціального пакету НПУ ГСУ № INZ 3017426.

Речові докази по кримінальному провадженні, а саме:

- цілу обгорівши бутилу, уламки пляшок, запальничку, каністру пластмасові із залишками рідини схожої на бензин, дві поліетиленові рукавички, чотири хустинки, поліетиленову пляшку ємкістю 5 літрів, які передані до кімнати зберігання речових доказів Немирівського ВП - знищити;

- чорні та сині кросівки торгової марки «Adidas», сірі штани марки «Adidas», які передані до кімнати зберігання речових доказів Вінницького ВП - повернути власнику;

- мобільний телефон «Samsung A50» ІМЕІ: НОМЕР_2 з заводською коробкою від телефону, які поміщено до спеціальних пакетів НПУ ГСУ № INZ 4005405, INZ 3017100, INZ 2035995, які передані до кімнати зберігання речових доказів Вінницького ВП - повернути власнику;

- заводську коробку від мобільного телефону марки «Sigma Comfort SOCF 113», ІМЕІ 1: НОМЕР_3 , ІМЕІ 2: НОМЕР_4 та заводську коробку від мобільного телефону марки «Nokia 520 RM-914», ІМЕІ 1: НОМЕР_5 , які передані до кімнати зберігання речових доказів Вінницького ВП - повернути власнику;

- комп`ютерний диск білого кольору під назвою «Nanotex» - залишити при матеріалах кримінальної справи № 930/1876/20.

Вирок може бути оскаржений до Вінницького апеляційного суду протягом тридцяти діб з моменту його проголошення.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору. Не пізніше наступного дня після ухвалення, копію вироку направити учасникам судового провадження, які не були присутні у судовому засіданні.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116534462
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —930/1876/20

Ухвала від 17.05.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Бурденюк С. І.

Ухвала від 17.05.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Бурденюк С. І.

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Бурденюк С. І.

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Бурденюк С. І.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Бурденюк С. І.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Бурденюк С. І.

Ухвала від 14.03.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Бурденюк С. І.

Ухвала від 14.03.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Бурденюк С. І.

Вирок від 25.01.2024

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 22.06.2023

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні