Ухвала
від 25.01.2024 по справі 446/128/24
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/128/24

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

25.01.2024 року суддя Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області Костюк У. І. , розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Еко квартал" про розірвання договору та стягнення коштів,-

в с т а н о в и в :

представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Васечко Ю.А. 24.01.2024 звернувся до Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області з позовною заявою до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Еко квартал", в якій просить суд розірвати Договір "№ Л/1/0/19ц про сплату внесків у обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельний кооператив "Еко квартал" укладений між сторонами та стягнути з відповідача на користь позивача 43 783,5 грн. сплачених внесків за вищевказаним договором, 14408,01 грн. інфляційних втрат та 2652,20 3% річних.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24.01.2024 вищезазначену справу передано судді Костюк У.І..

Перевіривши позовну заяву та додані до неї документи суд приходить до наступних висновків.

Згідно ч.2 ст.175 ЦПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Так, на порушення вимог ч.2 ст.175 ЦПК України, позовна заява не підписана представником позивача.

Відповідно до п.1 ч.4 ст.185Цивільного процесуальногокодексу України заява повертається у випадку, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Відповідно до ч. 7 ст.185ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

З огляду на викладене, оскільки подана позовна заява про розірвання договору та стягнення коштів не підписана представником позивача ОСОБА_1 - адвокатом Васечком Ю.А., суд дійшов висновку, що таку необхідно повернути.

На підставі викладеного та керуючись ст. 175, ч. 4, 7 ст. 185 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

позовну заяву ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Еко квартал" про розірвання договору та стягнення коштів - повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Копію даної ухвали направити позивачу та його представнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (складення). Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя У.І. Костюк

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116535818
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору та стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —446/128/24

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні