Ухвала
від 23.01.2024 по справі 355/1550/23
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 355/1550/23

Провадження № 1-в/355/11/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2024 року Баришівський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Баришівка подання начальника Баришівського районного відділу №1 філії ДУ "Центр пробації " у м.Києві та Київській області ОСОБА_4 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженому ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначеного вироком Баришівського районного суду Київської області від 12.10.2023 року, -

ВСТАНОВИВ:

Начальник Баришівського районного відділу №1 філії ДУ "Центр пробації " у м.Києві та Київській області ОСОБА_4 звернувся до суду з поданням про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу засудженому ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначеного вироком Баришівського районного суду Київської області від 12.10.2023 року.

Засуджений в судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду. До початку судового засідання надав суду заяву, в якій просить суд проводить розгляд подання в його відсутність, з поданням погоджується.

Начальник Баришівського районного відділу №1 філії ДУ "Центр пробації " у м.Києві та Київській області ОСОБА_4 надав суду заяву про розгляд подання в його відсутність, подання підтримав в повному обсязі.

Прокурор ОСОБА_3 надав суду заяву, в якій подання підтримав та просить не фіксувати судове засідання в зв`язку з неявкою учасників судового засідання по справі.

Згідно вимог ч.5ст.539 КПК України, розгляд питань щодо виконання вироку проводиться судом у судовому засіданні з викликом всіх учасників справи. Неприбуття в судове засідання осіб, які належним чином повідомлені про час та місце розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Враховуючи ці норми, суд вважає можливим розглянути подання за відсутності засудженого та представника органу пробації, направивши їм за наслідками розгляду подання копію ухвали.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд дійшов висновку, що подання начальника Баришівського районного відділу №1 філії ДУ "Центр пробації " у м.Києві та Київській області ОСОБА_4 підлягає задоволенню з наступних підстав:

Вироком Баришівського районного суду Кивської області від 12 жовтня 2023 року, ОСОБА_5 визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України і призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 грн.

Вирок суду набрав законної сили 12 листопада 2023 року.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 26 КВК України засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це кримінально-виконавчій інспекції за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату штрафу. У разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Відповідно до ч. 4 ст. 53 КК України, з урахуванням майнового стану особи суд може призначити штраф із розстрочкою виплати певними частинами строком до одного року.

Стаття 539 КПК України регламентує порядок вирішення судом питань, пов`язаних із виконанням вироку. Так, питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Враховуючи те, що засуджений ОСОБА_5 не сплатив штраф в сумі 17000 грн. у місячний строк після набрання вироком суду законної сили, суд задовольняє подання начальника Баришівського районного відділу №1 філії ДУ "Центр пробації " у м.Києві та Київській області ОСОБА_4 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу відносно засудженого ОСОБА_5 на строк десять місяців.

Таким чином, з урахуванням зазначених обставин суд приходить до висновку, що невиконане покарання, призначене вироком Баришівського районногосуду Київськоїобласті від12.10.2023року у вигляді штрафу в дохід держави в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17000 (сімнадцять тисяч) гривень, необхідно розстрочити на строк десять місяців з щомісячною виплатою в розмірі: 17000 грн./10 місяців = 1700,00 грн. (одна тисяча сімсот гривень).

На підставі ч. ч. 1, 3ст. 26 КВК України та керуючисьст.537, п.4 ч.2 ст.539 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання начальника Баришівського районного відділу №1 філії ДУ "Центр пробації " у м.Києві та Київській області ОСОБА_4 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженому ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 задовольнити.

Засудженому за вироком Баришівського районного суду Київської області від 12.10.2023 року ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , розстрочити виплату несплаченого покарання у виді штрафу в сумі 17000 (сімнадцять тисяч) гривень на 10 (десять) місяців рівними платежами по 1700, 00 грн. (одна тисяча сімсот гривень) щомісячно, з моменту набрання ухвалою суду законної сили.

Роз`яснити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , положення ч. 4 ст. 26 КВК України, згідно з якими у разі несплати чергового платежу штрафу суд через місяць після закінчення строку виплати чергового платежу замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Ухвалу може бути оскаржено через суд, що її ухвалив, до Київського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя Баришівського районного суду ОСОБА_1

СудБаришівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116542498
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу

Судовий реєстр по справі —355/1550/23

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Чальцева Т. В.

Вирок від 12.10.2023

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Чальцева Т. В.

Ухвала від 22.09.2023

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Чальцева Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні