Ухвала
від 04.10.2010 по справі 2-10913-10
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

Справа № 2-10913/2010р.

У Х В А Л А

про відмову у відкритті про вадження по справі

04 жовтня 2010 року м. Мар іуполь

Суддя Орджонікідзевського районного суду міста Маріуп оля Донецької області Курб анова Н.М., ознайомившись з п озовною заявою ОСОБА_2 до Управління Пенсійного Фонду України в Орджонікідзевсько му районі м. Маріуполя Донець кої області про стягнення не доплаченої щомісячної соціа льної допомоги «дітям війни» , -

В С Т А Н О В И Л А:

21 вересня 2010 року до Орджоні кідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької о бласті звернулась ОСОБА_2 з позовом до Управління Пенс ійного Фонду України в Орджо нікідзевському районі м. Мар іуполя Донецької області про стягнення недоплаченої щомі сячної соціальної допомоги « дітям війни».

Рішенням Конституційного Суду України від 09 вересня 2010 р оку визнано такими, що не відп овідають Конституції Україн и (є неконституційними), полож ення Закону України «Про вне сення змін до деяких законод авчих актів України щодо під відомчості справ, пов'язаних із соціальними виплатами» в ід 18 лютого 2010 року № 1691-VІ, а саме:

- пункт 2 розділу І: «пункт 3 ча стини першої статті 18 Кодексу адміністративного судочинс тва України», яким була визна чена предметна підсудність а дміністративних справ фізич них осіб з суб'єктами владних повноважень з приводу обчис лення, призначення, перераху нку, здійснення, надання, одер жання соціальних виплат піль г і таке інше - виключити».

- пункт 2 розділу ІІ: «Після н абрання чинності цим законом адміністративні суді заверш ують розгляд справ, провадже ння в яких було відкрито за пу нктом 3 частини першої статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України. Адміні стративні позови, апеляційні та касаційні скарги чи подан ня, подані до набрання чиннос ті цим Законом до відповідни х адміністративних судів в а дміністративних справах, пер едбачених пунктом 3 частини п ершої статті 18 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, і за якими провадження н е відкрито, передаються цими судами до відповідних судів , які здійснюватимуть їх розг ляд у порядку цивільного суд очинства».

Крім цього, визнано таким, щ о не відповідає Конституції України (є неконституційним и), пункт 2 частини першої стат ті 15 Цивільного процесуально го кодексу України в редакці ї Закону України «Про внесен ня змін до деяких законодавч их актів України щодо підвід омчості справ, пов'язаних і з соціальними виплатами» від 18 лютого 2010 року № 1691-VІ.

Тобто, з 09 вересня 2010 року згід но рішення Конституційного с уду України визначений інший порядок розгляду вказаних с прав та відповідно до п. 3 ч. 1 ст . 18 КАС України із вказаними зм інами суди розглядають справ и щодо спорів з приводу призн ачення, обчислення, перераху нку, здійснення, надання, одер жання пенсійних виплат, соці альних виплат непрацездатни м громадянам, виплат по загал ьнообов'язковим державним соціальним страхуванням та інших соціальних виплат, соц іальних послуг, допомоги, зах исту, пільг, речового майна, па йків або грошової компенсаці ї замість них - у порядку адмін істративного судочинства.

Тому, вказану позовну заяву не належить розглядати в пор ядку цивільного судочинства , що відповідно до п.1 ч. 2 ст. 122 ЦП К України є підставою для від мови у відкритті провадження у справі.

На підставі наведеного, кер уючись п. 1 ч.2 ст. 122 ЦПК України,-

У Х В А Л И Л А :

Відмовити у відкритті про вадження по справі за позово м ОСОБА_2 до Управління Пе нсійного Фонду України в Орд жонікідзевському районі м. М аріуполя Донецької області п ро стягнення недоплаченої що місячної соціальної допомог и «дітям війни».

Роз'яснити ОСОБА_2, що в она має право звернутися до с уду з адміністративним позов ом у порядку адміністративно го судочинства.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Ап еляційного суду Донецької об ласті через Орджонікідзевсь кий районний суд м. Маріуполя Донецької області шляхом по дачі апеляційної скарги в 5-де нний строк з дня винесення ух вали або протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали відпо відно до ст.294 ЦПК України.

Суддя:


СудОрджонікідзевський районний суд м.Маріуполя
Дата ухвалення рішення04.10.2010
Оприлюднено21.10.2010
Номер документу11654793
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-10913-10

Ухвала від 04.10.2010

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Курбанова Наталя Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні