Ухвала
від 24.01.2024 по справі 635/2166/23
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Харківський районний суд Харківської області

УХВАЛА

24 січня 2024 року

Справа № 635/2166/23

Провадження № 2 /635/1217/2024

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Карасави І.О.,

секретаря судового засідання- Чирко Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Полтавської обласної військової адміністрації про позбавлення батьківських прав,

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до Харківського районного суду Харківської області з позовом до ОСОБА_2 , яким просить позбавити відповідача батьківських прав відносно малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та малолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 04 вересня 2023 року провадження у справі було відкрито, призначено проведення підготовчого судового засідання.

Позивач ОСОБА_1 та її представник у підготовче засідання не з`явились, через канцелярію суду представником позивача ОСОБА_5 надане клопотання про заміну третьої особи Служба у справах дітей Полтавської обласної військової адміністрації на Службу у справах дітей Гребінківської міської ради по справі, просив розглянути зазначене питання за його відсутності.

Відповідач у судове засідання повторно не з`явився, про причини неявки до суду не повідомив, був повідомлений належним чином про дату судового засідання.

Представник третьої особи ОСОБА_6 надала до суду заяву, в якій зазначила що просить замінити Службу у справах дітей Полтавської обласної військової адміністрації на виконавчий комітет Гребінківської міської ради Полтавської області як орган опіки і піклування за місцем реєстрації позивача.

Згідно вимог частини 1 статті 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається зі змісту позовної заяви та доданих документів позивач звертається з позовною вимогою про позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які проживають разом з позивачем по справі ОСОБА_1 на території Гребінківської міської ради.

Згідно вимог частини 3 статті 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи викладене, відповідно до вимог статті 53 ЦПК України, суд залучає до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Службу усправах дітейГребінківської міськоїради,оскільки рішення у справі може вплинути на його права або обов`язки.

Керуючись статтями 315, 352, 353, 450 Цивільного процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача адвоката Захарова Олександра Олександровича про залучення до участі у справі третьої особи - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Службу у справах дітей Гребінківської міської ради.

Направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Службі усправах дітейГребінківської міськоїрадикопію позовної заяви з додатками.

Встановити третій особі Службі усправах дітейГребінківської міськоїрадидесятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання пояснень щодо позову.

У зазначений строк третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору має право надати пояснення щодо позову, які повинні відповідати вимогам частин 3-6 статті 178, статті 181 ЦПК України.

Встановити строк для надання відповіді учасниками справи на пояснення третьої особи п`ять днів з моменту отримання пояснень.

Копію ухвали направити особам, що беруть участь у справі.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя І.О. КАРАСАВА

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116555324
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —635/2166/23

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Карасава І. О.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Карасава І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні