Ухвала
від 26.01.2024 по справі 521/17347/22
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ


__ __МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ
__

Справа №521/17347/22

Пр. №2/521/275/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 січня 2024 року м. Одеса

Малиновський районний суд міста Одеси в складі:

головуючого судді Сегеди О.М.,

при секретарі Замниборщ А.С.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Одесі клопотання представника позивача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МП ЕФЕС» про встановленню факту перебування у трудових відносинах та стягнення заробітної плати,

встановив:

У листопаді 2022 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «МП ЕФЕС» (далі - ТОВ«МП ЕФЕС») про встановленню факту перебування у трудових відносинах та стягнення заробітної плати.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу справ між суддями Малиновського районного суду м. Одеси від 10 липня 2023 року, у зв`язку із звільненням з відрахуванням зі штату судді ОСОБА_2 справу було передано на розгляд судді Сегеді О.М.

Справа отримана суддею 10 липня 2023 року.

Ухвалою суду від 10 липня 2023 року у вказаній справі було відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання (а.с. 81).

Ухвалою суду від 09 жовтня 2023 року задоволено клопотання про виклик свідка (а.с. 101)

Ухвалою суду від 31 жовтня 2023 року підготовче провадження по справі було закрито та справа призначена до судового розгляду (а.с. 123).

Ухвалою суду від 14 листопада2023 року клопотання представника відповідача про виклик свідків залишено без розгляду (а.с. 129)

26 січня 2024 року від представника позивача, діючої на підставі ордеру від 14 листопада 2022 року, до суду надійшло клопотання про проведення судового засідання у справі №521/17347/22, в режимі відеоконференцзв`язку.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що у задоволенні клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції потрібно відмовити.

Згідно ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). На період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб, учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Всупереч положенням ст. 212 ЦПК України, представником позивача не надано суду доказів направлення копій клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції іншим учасникам справи.

Суд звертаєувагу,що заласудових засідань№ 213,в якійпроводяться судовізасідання підголовуванням суддіСегеда О.М.,не оснащенатехнічною можливістюпроведення судовихзасідань врежимі відеоконференціїв порядкуст.212ЦПК України,про що судом зазначалося в ухвалі про прийняття справи до провадження у справі від 10 липня 2023 року.

Окрім того встановлено, що в залах судових засідань Малиновського районного суду м. Одеси. які облаштовані засідань для проведення відеоконференцій зайняті у зв`язку з великою кількістю кримінальних проваджень, де обвинувачені перебувають під вартою, великою кількістю матеріалів, які розглядаються слідчими суддями, розгляд проводиться в залах судових засідань з застосуванням аудіо - та відеофіксації, також наразі є нестабільною ситуація щодо енергетичного постачання, в м. Одесі продовжують застосовуватись екстрені відключення електроенергії, графіки стабілізаційних відключень не діють, а отже можливість провести розгляд відповідної цивільної справи в режимі відеоконференції є ускладненими.

Таким чином, враховуючи те, що у суду немає можливості провести в режимі відеоконференції судове засідання, то у задоволенні клопотання потрібно відмовити.

Керуючись ст. ст. 212, 259, 260 ЦПК України, суд

ухвалив:

Клопотання представника позивача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МП ЕФЕС» про встановленню факту перебування у трудових відносинах та стягнення заробітної плати залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя: О.М. Сегеда

Дата ухвалення рішення26.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116559697
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановленню факту перебування у трудових відносинах та стягнення заробітної плати

Судовий реєстр по справі —521/17347/22

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мирончук Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні