Ухвала
від 24.01.2024 по справі 173/67/20
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/67/20

Провадження №1-в/173/7/2024

У Х В А Л А

іменем України

24 січня 2024 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

головуючого судді ОСОБА_2,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Верхньодніпровську Дніпропетровської області заяву філії «Петриківське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну сторони виконавчого провадження,-

ВСТАНОВИВ:

Філія «Петриківське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження стягувача - Державне підприємство «Верхньодніпровське лісове господарство» на його правонаступника - Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» (код за ЄДРПОУ 44768034, вул. Шота Руставелі, буд.9А, м. Київ,01601) в особі відокремленого підрозділу філії «Петриківське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» ( код за ЄДРПОУ 45015183, вул. Зелена, буд.45, с. Куліші, Дніпровський район, Дніпропетровська область, 51814), у кримінальному провадженні № 173/67/20; 1-кп/173/67/2020.

Заява мотивована тим, що вироком Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 25.06.2020 року визнано ОСОБА_1 винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України та призначено покарання у вигляді 1 року позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням та встановленням іспитового строку 1 (один) рік.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави в особі Державного підприємства «Верхньодніпровське лісове господарство» загальну суму завданих збитків у розмірі 38 528 (тридцять вісім тисяч п`ятсот двадцять вісім) гривень 36 копійок.

14 вересня 2020 року Верхньодніпровським районним судом Дніпропетровської області виданий виконавчий лист на примусове виконання рішення суду, щодо відшкодування матеріальної шкоди.

13 жовтня 2020 року державним виконавцем Верхньодніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області відкрито виконавче провадження ВП НОМЕР_1.

Наказом Державного агентства лісових ресурсів України від 27.09.2021 №584 Державного підприємства «Верхньодніпровське лісове господарство» (код ЄДРПОУ 00991678) припинено шляхом приєднання до Державного підприємства «Петриківське лісове господарство» (код ЄДРПОУ 00991611) про що внесено відповідний запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.09.2022 №1003 «Деякі питання реформування управління лісової галузі», наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 04.11.2022 №963 «Про припинення Державного підприємства «Петриківське лісове господарство» визначено, що Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» (код ЄДРПОУ 44768034) є правонаступником прав та обов`язків Державного підприємства «Петриківське лісове господарство») код ЄДРПОУ 00991611).

З 1 січня 2023 усі функції та завдання, обумовлені засновницькими, статутними документами здійснюються правонаступником та у зв`язку реорганізацією документи Державного підприємства «Петриківське лісове господарство» за Передавальним Актом №103 від 11.01.2023 передані Державному спеціалізованому господарському підприємству «Ліси України».

Наказом Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» від 16.12.2022 № 36 затверджено Положення про Філію «Петриківське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» та у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань проведено державну реєстрацію відокремленого структурного підрозділу: Філія «Петриківське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Наказом ДП Спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» від 13.02.2023 року №461 «Про організацію території земель ДП «Ліси України» затвердили організацію території земель закріплених наказом ДП «Ліси України» від 11.01.2023 №277 за філією «Петриківське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», згідно з додатком №1, в тому числі Верхньодніпровське лісництво.

Сторони в судове засідання не з`явилися, повідомлені належним чином.

На підставі ч. 4 ст.107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводилося.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає заяву такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно зі ст. ст. 537, 539 КПК України, суд під час виконання вироків має право вирішувати інші питання про всякого роду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку.

Разом з тим, з комплексного аналізу ст. ст. 535, 537, 539 КПК України вбачається, що законодавцем в кримінальному процесі не врегульовано порядок вирішення питання щодо заміни сторони виконавчого провадження.

Згідно частини 5 статті 128 КПК України, якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Відповідно до ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження, суд замінює таку сторону її правонаступником.

Вирішуючи питання про заміну сторони виконавчого провадження за поданою заявою суд бере до уваги, що процесуальне правонаступництво у виконавчому проваджені - це заміна на будь-якій стадії виконавчого провадження стягувача або боржника іншою особою у зв`язку з їх вибуттям після ухвалення щодо них судового рішення і заміни його правонаступником, тобто підставою заміни сторони виконавчого провадження внаслідок правонаступництва, у тому числі й у виконавчому провадженні є настання певних обставин, які мають юридичне значення і в результаті яких виникають цивільні права та обов`язки або пряма вказівка акту цивільного законодавства, що не залежить від умов та порядку здійснення виконавчого провадження органами і посадовими особами.

Відповідно ч. 5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження», у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Отже, підставою для заміни сторони виконавчого провадження, тобто процесуального правонаступництва, є правонаступництво у матеріальних правовідносинах, унаслідок якого відбувається вибуття сторони зі спірних або встановлених судом правовідносин і переходу до іншої особи прав і обов`язків вибулої сторони в цих правовідносинах.

Судом встановлено, що вироком Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 25.06.2020 року визнано ОСОБА_1 винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України та призначено покарання у вигляді 1 року позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням та встановленням іспитового строку 1 (один) рік.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави в особі Державного підприємства «Верхньодніпровське лісове господарство» загальну суму завданих збитків у розмірі 38 528 (тридцять вісім тисяч п`ятсот двадцять вісім) гривень 36 копійок.

Наказом Державного агентства лісових ресурсів України від 27.09.2021 №584 Державного підприємства «Верхньодніпровське лісове господарство» (код ЄДРПОУ 00991678) припинено шляхом приєднання до Державного підприємства «Петриківське лісове господарство» (код ЄДРПОУ 00991611) про що внесено відповідний запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Філія «Петриківське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» діє від імені та в інтересах державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», яке є правонаступником усіх прав і обов`язків ДП «Верхньодніпровське лісове господарство».

Враховуючи вищевикладене, вивчивши матеріали справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Філії «Петриківське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження», ст. ст. 247, 442 ЦПК України, ст.ст. 537, 539 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву філії «Петриківське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну сторони виконавчого провадження,- задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження, а саме: стягувача Державне підприємство «Верхньодніпровське лісове господарство» на його правонаступника Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» (код за ЄДРПОУ 44768034, вул. Шота Руставелі, буд.9А, м. Київ, 01601) в особі відокремленого підрозділу філії «Петриківське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» (код за ЄДРПОУ 45015183, вул. Зелена, буд.45, с. Куліші, Дніпровський район, Дніпропетровська область, 51814) у виконавчому листі, виданому 14.09.2020 року Верхньодніпровським районним судом Дніпропетровської області в порядку виконання вироку Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 25.06.2020 року, про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави матеріальну шкоду, заподіяну внаслідок незаконної порубки дерев у лісових насадженнях у розмірі 38 528 (тридцять вісім тисяч п`ятсот двадцять вісім) гривень 36 копійок..

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Головуючий: ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116562817
СудочинствоКримінальне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —173/67/20

Ухвала від 24.01.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 12.07.2021

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 19.08.2020

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Іванченко О. Ю.

Ухвала від 14.08.2020

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Іванченко О. Ю.

Ухвала від 06.08.2020

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Іванченко О. Ю.

Вирок від 25.06.2020

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 25.06.2020

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні