Ухвала
від 26.01.2024 по справі 642/239/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

26.01.2024

Справа № 642/239/24

Провадження № 1кс/642/260/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 січня 2024 року Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого Другого слідчоговідділу (з дислокацієюу м.Харкові)слідчого управлінняТериторіального управлінняДержавного бюророзслідувань,розташованого у м.Полтаві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 62023170020001751 від 29.08.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий Другого слідчоговідділу (з дислокацієюу м.Харкові)слідчого управлінняТериторіального управлінняДержавного бюророзслідувань,розташованого у м.Полтаві ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до історії хвороби на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (медична картка стаціонарного хворого №9.14253) наявних рентгенівськів знімків, результатів інших медичних досліджень щодо проходження лікування в Комунальному некомерційному підприємстві Харківської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в період з 28.08.2023 по 02.09.2023 року.

З наданих матеріалів вбачається, що в провадженні Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Харкові) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, знаходиться кримінальне провадження, відомості про кримінальне правопорушення у якому внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62023170020001751 від 29.08.2023 за ч. 1 ст. 286 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 28.08.2023 приблизно о 18.30 годин за адресою АДРЕСА_1 , головний сержант батальйону №5 військової частини НОМЕР_1 НГУ ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 , керуючи автомобілем HONDA CR-V, н.з. (республіка Польша) НОМЕР_2 , не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем LEXUS RX 300, н.з. НОМЕР_3 , під керуванням водія ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_4 . В наслідок ДТП постраждав пасажир автомобіля HONDA CR-V командир міномета військової частини НОМЕР_1 НГУ сержант ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , в результаті чого останній отримав тілесні ушкодження: закритий перелом правого передпліччя зі зміщенням.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , 28.08.2023 о 22.25 був госпіталізований в травматологічне відділення КНП ХОР « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за направленням ВМКЦ ПнР (в/ч НОМЕР_4 ) з діагнозом: закритий багатоуламковий перелом нижньої третини правої плечової кістки зі зміщенням фрагментів.

Відповідно до п.2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить: 2) відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Вказані відомості, які містяться в речах і документах, які знаходяться у володінні Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим їх необхідно використати як докази. Довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів іншими способами неможливо, тому що інформація яка міститься в речах і документах, які знаходяться у володінні Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », може бути отримана тільки в порядку, передбаченому главою 15 Кримінального процесуального кодексу України.

Беручи до уваги, що для встановлення істини по кримінальному провадженню, забезпечення проведення повного всебічного та об`єктивного досудового розслідування, виникла потреба в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, а саме до історії хвороби на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які знаходяться в Комунальному некомерційному підприємстві Харківської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , з метою долучення її до матеріалів кримінального провадження та проведення судово-медичної експертизи.

Іншими засобами отримати вказану медичну документацію, яка містить охоронювану законом таємницю, неможливо.

Оригінали вказаних документів самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності. Клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_6 (військова частини НОМЕР_4 ), належним чином повідомлений про слухання справи, у судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

За таких обставин відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України неприбуття представника не є перешкодою розгляду клопотання.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Суд, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Як зазначено у ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать:

1) інформація, що знаходиться у володінні засобу масової інформації або журналіста і надана їм за умови нерозголошення авторства або джерела інформації;

2) відомості, які можуть становити лікарську таємницю;

3) відомості, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій;

4) конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю;

5) відомості, які можуть становити банківську таємницю;

6) особисте листування особи та інші записи особистого характеру;

7) інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо;

8) персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних;

9) державна таємниця;

10) таємниця фінансового моніторингу;

11) відомості, що становлять професійну таємницю відповідно доЗакону України"Про ринки капіталу та організовані товарні ринки".

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що існує обґрунтована підстава щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні прокурора та завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням, може бути виконане.

Інформація, про тимчасовий доступ до якої заявлено клопотання, перебуває або може перебувати у володінні Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », та у сукупності з іншими документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; дана інформація може бути використана у якості доказів, а іншими способами встановити вказані достовірні дані неможливо.

Таким чином, вищезазначені обставини дають суду підстави для висновку про наявність передбачених ст. 132, ч. 5 ст. 163 та ч. 6 ст. 163 КПК України підстав для задоволення клопотання слідчого.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 132, 160, 163 КПК України, -

П о с т а н о в и в:

Клопотання старшого слідчого Другого слідчоговідділу (з дислокацієюу м.Харкові)слідчого управлінняТериторіального управлінняДержавного бюророзслідувань,розташованого у м.Полтаві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчим Другого слідчоговідділу (з дислокацієюу м.Харкові)слідчого управлінняТериторіального управлінняДержавного бюророзслідувань,розташованого у м.Полтаві ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ; ОСОБА_9 , ОСОБА_10 на тимчасовийдоступ доречей ідокументів,а саме:до історіїхвороби на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (медичнакартка стаціонарногохворого №9.14253)наявних рентгенівськіхзнімків,результатів іншихмедичних дослідженьщодо проходженняпроходження лікуванняв Комунальномунекомерційному підприємствіХарківської обласноїради « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в періодз 28.08.2023по 02.09.2023року, щоперебувають уволодінні Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали становить два місяці з дня її постановлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116564414
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 62023170020001751 від 29.08.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України

Судовий реєстр по справі —642/239/24

Ухвала від 26.01.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 26.01.2024

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні